Σάββατο 17 Οκτωβρίου 2020

Μάτι: Ελεύθερη χωρίς όρους η Ρένα Δούρου μετά από 12ωρη απολογία


Μετά από πολύωρη απολογία η οποία διήρκησε 12 ώρες η πρώην περιφερειάρχης Αττικής, Ρένα Δούρου, αφέθηκε ελεύθερη χωρίς κανέναν περιοριστικό όρο, για την τραγωδία στο Μάτι, τον Ιούλιο του 2018, όπου βρήκαν τραγικό θάνατο 102 άνθρωποι.

Η Ρένα Δούρου περιλαμβάνεται στη λίστα των 20 κατηγορουμένων στην υπόθεση που αντιμετωπίζουν πλημμεληματικές κατηγορίες, κατά περίσταση, για εμπρησμό από αμέλεια, ανθρωποκτονία από αμέλεια κατά συρροή και διά παραλείψεως και σωματικές βλάβες κατά συρροή, δια παραλείψεως και από αμέλεια από υπόχρεους και μη.

Η κ. Δούρου προσήλθε στις 10.30 το πρωί της Παρασκευής ενώπιον του ανακριτή της υπόθεσης, Θανάση Μαρνέρη, προκειμένου να απολογηθεί για πλημμεληματικού βαθμού κατηγορίες που της έχουν αποδοθεί, υπό την ιδιότητα της επικεφαλής της Περιφέρειας, για όσα προηγήθηκαν και ακολούθησαν την φωτιά της 23ης Ιουλίου 2018 στην Ανατολική Αττική, που άφησε πίσω της εκατόμβη νεκρών και ανυπολόγιστες υλικές καταστροφές. 

Μετά την εξαντλητική απολογητική διαδικασία που ολοκληρώθηκε αργά το βράδυ, ανακριτής και εισαγγελέας έκριναν ελεύθερη την κατηγορουμένη.

Τι υποστήριξε η Ρένα Δούρου

Η πρώην Περιφερειάρχης Αττικής στο υπόμνημα με τις εξηγήσεις της που είχε καταθέσει στο πλαίσιο της εισαγγελικής έρευνας είχε υποστηρίξει ότι η ίδια έπραξε το καθήκον της υπογραμμίζοντας παράλληλα πως η Περιφέρεια δεν φέρει ευθύνη για την τραγική κατάληξη της πυρκαγιάς.

Ήδη, για την υπόθεση έχει απολογηθεί και αφεθεί ελεύθερος με εγγύηση 20.000 ευρώ ο πρώην δήμαρχος Μαραθώνα, Ηλίας Ψινάκης, ενώ στον δήμαρχο Ραφήνας- Πικερμίου Ευάγγελο Μπουρνούς δεν επιβλήθηκε κανένας περιοριστικός όρος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom