Κυριακή, 22 Μαρτίου 2020

Έφυγαν με το Super Jet από Κάλυμνο και Λέρο όλοι οι μετανάστες το βράδυ του Σαββάτου (φωτο)

Οργή και αγανάκτηση από τους Αστυνομικούς που βρέθηκαν στο πλοίο για την μεταγωγή μεταναστών στο λιμάνι της Ραφήνας

Κάτω από αυστηρά μέτρα ελέγχου επιβιβάστηκαν στο ταχύπλοο Super Jet από το λιμάνι της Καλύμνου οι 59 μετανάστες που βρισκόντουσαν στο νησί το τελευταίο διάστημα.

Όλοι σχεδόν φορούσαν μάσκες ενώ κατά την είσοδο τους στο σκάφος γινόταν θερμομέτρηση

Το ταχύπλοο SuperJet κατέπλευσε στο λιμάνι της Καλύμνου το  Σάββατο 21 Μαρτίου 2020 στις 22.30 μμ αφού πρώτα είχε παραλάβει 260 μετανάστες από Λέρο.

Από την Κάλυμνο αναχώρησε στις 11.45 μμ με επόμενο λιμάνι αυτό της Κω απ’όπου θα επιβιβαστούν άλλοι 60 μετανάστες.

Τελικός προορισμός το λιμάνι της Ραφήνας απ’ όπου στη συνέχεια οδικώς θα προωθηθούν σε κλειστά κέντρα στην Ηπειρωτική Χώρα.

Δείτε φωτογραφίες του Μάμα Χαραμαντάhttps://kalymnos-news.gr/

Οργή και αγανάκτηση από τους Αστυνομικούς που βρέθηκαν στο πλοίο για την μεταγωγή μεταναστών στο λιμάνι της Ραφήνας(20/3/20,το προηγούμενο δρομολόγιο)

Όλη η χώρα βρίσκεται σε καραντίνα και εμείς με διαταγή της ηγεσίας της Ελληνικής αστυνομίας βρισκόμαστε σε μεταγωγή η οποία ξεκίνησε στις 10:00 από το Καστελόριζο με ενδιάμεσες στάσεις σε Ρόδο Σύμη και Κω, για να επιβιβαστούν παρατυποι μετανάστες, με τελικό προορισμό το λιμάνι της Ραφήνας το πρωί του Σαββάτου.

Το πλοίο είναι τύπου καταμαράν κλειστό χωρίς να υπάρχει πρόσβαση σε ανοιχτό κατάστρωμα και έχει χωρητικότητα 394 άτομα.

Οι συνοδοί είμαστε 40 άτομα και 374 οι παρατυποι μετανάστες με αποτέλεσμα όπως καταλαβαίνετε και βλέπετε στις φωτογραφίες να είναι αδύνατον να υπάρξουν τα κατάλληλα μέτρα για την μη μετάδοση του ιού.

Και ρωτάμε, που πήγαν όλες οι διατάξεις για τα μέτρα προφύλαξης για τον κοροναιο; για τον συγχρωτισμό μέχρι 10 άτομα; Για την ασφαλή απόσταση 1-2 μέτρων μεταξύ τών ανθρώπων;
Ποιός θα είναι υπεύθυνος εάν κάποιος αστυνομικός ή μετανάστης έχει τον ιό και τον μεταδώσει η εάν προκύψει ένας η περισσότεροι θάνατοι από την συγκεκριμένη μετάδοση που σύμφωνα με τον νόμο τιμωρείται ως κακούργημα;
Σε δεύτερο μήνυμα περισσότερες φωτογραφίες, αλλά και η πικρία των αστυνομικών:
https://www.irafina.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια: