Πέμπτη 26 Μαρτίου 2020

Ολα όσα ειπώθηκαν στην σημερινή ενημέρωση για τον κορονοϊό και τα νέα μέτρα (βίντεο)


Εγινε και σήμερα η καθιερωμένη ενημέρωση για τον κορονοϊό στην χώρα μας, με τον εκπρόσωπο του υπουργείου Υγείας, καθηγητή λοιμωξιολογίας Σωτήρη Τσιόδρακαι τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας Νίκο Χαρδαλιά.



Συγκεκριμένα ο κ. Τσιόδρας τόνισε πως υπάρχουν 71 νέα κρούσματα κορονοϊού στην Ελλάδα, με 892 συνολικά, ωστόσο σημείωσε πως η λίστα του θανάτου μεγαλώνει, καθώς οι νεκροί στην χώρα μας είναι πια 26, εξ αυτών 21 είναι άνδρες και 5 γυναίκες,με μέση ηλικία τα 75 έτη.

57 είναι οι συμπολίτες μας που νοσηλεύονται σε ΜΕΘ, 54 εξ αυτών διασωληνωμένοι. Οι περισσότεροι είναι άνδρες, με υποκείμενα νοσήματα.

Επιπλέον ανακοίνωσε πως 42 ασθενείς έλαβαν εξιτήριο.

Σε παγκόσμιο επίπεδο, έως σήμερα έχουν επιβεβαιωθεί 492.000 κρούσματα του κορονοϊού και περισσότερο από 22.000 θάνατοι έχουν καταγραφεί, είπε ο κ. Τσιόδρας, σημειώνοντας πως 119.000 άτομα έχουν αναρρώσει.

Αναφερόμενος στον θάνατο του Γερμανού καθηγητή στην Κρήτη, ο κ. Τσιόδρας είπε πως είχε θρόμβωση στα αγγεία του πνεύμονα, που έχει συσχετιστεί με τον νέο ιό.

“Δεν έχουμε πορεία Ιταλίας, αλλά αν τα μέτρα αρθούν, να είστε βέβαιοι, θα ακολουθήσει παρόμοια εικόνα”, είπε επίσης ο κ. Τσιόδρας.

Ο επικεφαλής του υπουργείου Υγείας στην ενημέρωση για τον κορωνοϊό είπε ότι δεν παρατηρείται εκθετική αύξηση και «δεν έχουμε πορεία Ιταλίας». Τόνισε, ωστόσο, ότι βρισκόμαστε στην αρχή της μάχης.

Στάθηκε, ακόμη, στη σημασία που έχουν τα μέτρα περιορισμού της κυκλοφορίας που έχει λάβει η κυβέρνηση, καθώς συμβάλλουν στο να «ελαττωθεί» η καμπύλη.

Στη συνέχεια το λόγο πήρε ο Νίκος Χαρδαλιάς

Όπως ανακοίνωσε ο Νίκος Χαρδαλιάς, συνολικά 5.824 συμπολίτες μας βρίσκονται σε κατ' οίκον καραντίνα, λόγω του κορονοϊού. Πρόκειται για δυνητικές επαφές κρουσμάτων ή ταξιδιώτες, όπως διευκρίνισε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων.


Την ίδια στιγμή, συνεχίζονται οι δειγματοληπτικοί έλεγχοι. Ο κ. Χαρδαλιάς ανέφερε πως έχουν γίνει 1.116 δειγματοληπτικοί έλεγχοι και 72 πολίτες βρέθηκαν εκτός σπιτιού με αποτέλεσμα να τους επιβληθεί το προβλεπόμενο πρόστιμο ύψους 5.000 ευρώ. Όπως τόνισε "οι έλεγχοι θα είναι σαρωτικοί σε όλη τη χώρα".

Ο ίδιος ανέφερε πως η εμπειρία των πρώτων ημερών δείχνει ότι η αναγκαιότητα των νέων μέτρων είναι ξεκάθαρη για τη συντριπτική πλειοψηφία των συνανθρώπων μας και ότι η ελληνική κοινωνία στο μεγαλύτερο μέρος της επιδεικνύει αξιέπαινη ωριμότητα και ψυχραιμία σε μια εξαιρετικά δύσκολη στιγμή. Είναι σημαντικό να καταλάβουμε όλοι ότι ο κορονοϊός δεν κάνει εξαιρέσεις, υπογράμμισε ο κ. Χαρδαλιάς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom