Σάββατο, 28 Μαρτίου 2020

Ο Βρούτσης διαψεύδει εαυτόν: "Ψέματα όσα λένε για μείωση μισθού 50%"! - Δείτε τι έλεγε στις 24/3/20 (βίντεο)


Κατηγορηματικός ήταν ο Γιάννης Βρούτσης για την εκ περιτροπής απασχόληση, τονίζοντας πως θα ισχύσει για έναν ή δύο μήνες, “όσο κρατήσει η κρίση” για τις -υπό κατάρρευση- επιχειρήσεις, και μετά θα επανέλθουν στο προηγούμενο καθεστώς.

Όπως είπε χαρακτηριστικά στον ΣΚΑΪ ο υπουργός Εργασίας: “Δεν λέει πουθενά για μείωση μισθού 50% κ. Αυτιά. Η μείωση μισθού που βάζει η πλευρά της αντιπολίτευσης είναι κάτι αυθαίρετο… πρόκειται για ψέμα”. Και διευκρίνισε ότι η μείωση αποδοχών είναι στη διακριτική ευχέρεια του εργοδότη και δεν προβλέπεται στην Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου.

Δείτε την πράξη νομοθετικού περιεχομένου και βγάλτε συμπεράσματα:

Δείτε και το βίντεο από τον ίδιο σταθμό στις 24/3 μετά το 9ο λεπτό τι λέει ο ίδιος ο Βρούτσης για την μείωση του μισθού:


Βρούτσης σήμερα στον ΣΚΑΪ και τον Γιώργο Αυτιά για εκ περιτροπής εργασία: Ψέμα τα περί μείωσης μισθού 50%

Ο υπουργός Εργασίας, τόνισε ότι η εκ περιτροπής εργασία μόνο θα κρατήσει για έναν – δύο μήνες και πως οι ισχυρισμοί της αντιπολίτευσης για μείωση μισθού κατά 50% είναι αυθαίρετοι. Είπε επίσης ότι από το ‘90 υπάρχει στη χώρα μας εκ περιτροπής εργασία κάτι που δεν άλλαξε ως κυβέρνηση ο ΣΥΡΙΖΑ.

Επέστρεψε τα βέλη στον ΣΥΡΙΖΑ λέγοντας ότι δεν κατάργησε ποτέ την ρύθμιση για την εκ περιτροπής εργασία που υπάρχει από το 1990.

Καθαρά τα 600 ευρώ στους επιστήμονες - Γιατί επιλέξαμε κατάρτιση

Αναφορικά με το επίδομα κατάρτισης των 600 ευρώ στους επιστήμονες, ο κ. Βρούτσης εξήγησε ότι επιλέχθηκε αυτός ο τρόπος για να μπορέσουν να λάβουν «καθαρά στην τσέπη» τα χρήματα αυτά και όχι γιατί «υποτιμούμε την επιστημονική τους γνώση». Τόνισε ότι  δεν υπάρχουν παρκαρισμένα λεφτά και γι’ αυτό θα αξιοποιηθούν ευρωπαϊκά προγράμματα κατάρτισης.

Οι δικαιούχοι θα λάβουν τα χρήματα μέσω voucher. Θα μπορούν να απευθυνθούν σε 2.500 πιστοποιημένους φορείς του υπουργείου Παιδείας «ελεύθερα και χωρίς γραφειοκρατία» για να διαλέξουν όποιον φορέα θέλουν.

Σύντομα και νέα δέσμη μέτρων

Ο κ. Βρούτσης τόνισε ότι η κυβέρνηση παρακολουθεί τις εξελίξεις και θα παρεμβαίνει συνεχώς για να διασφαλίσει την κοινωνική συνοχή και τις θέσεις εργασίας και πως πολύ σύντομα θα ανακοινωθεί και νέα δέσμη μέτρων.

Σύμφωνα με τον υπουργό Εργασίας, θα ενταχθούν επιπλέον επιχειρήσεις και επαγγελματίες στους κωδικούς για τους οποίους ισχύουν τα ειδικά μέτρα που έχουν ήδη ανακοινωθεί.

Αυτόματη παράταση των επιδομάτων ανεργίας

Ο υπουργός Εργασίας, τόνισε επίσης ότι θα παραταθεί αυτόματα για δύο μήνες το επίδομα ανεργίας που έληξε για τους μακροχρόνια ανέργους, ενώ όσοι έμειναν άνεργοι το Α' τρίμηνο του 2020 θα λάβουν το επίδομα χωρίς να κάνουν αίτηση.

Ο Χρήστος Κέλλας διέφυγε τον κίνδυνο

Ο κ. Βρούτσης δήλωσε στον ΣΚΑΪ ότι διέφυγε τον κίνδυνο ο βουλευτής της ΝΔ, Χρήστος Κέλλας που νοσηλεύεται με κορωνοϊό.

«Έδωσε μια δύσκολη μάχη», «τη Δευτέρα θα πάρει εξιτήριο από το νοσοκομείο», τόνισε ο υπουργός Εργασίας και έστειλε ξα

Πηγή: https://www.skai.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: