Σάββατο 28 Μαρτίου 2020

Σημερινή ενημέρωση για τον κορονοϊό: 32 οι νεκροί, 95 τα νέα κρούσματα, 1061 συνολικά (βίντεο)


Εγινε και σήμερα η καθιερωμένη ενημέρωση για τον κορονοϊό στην χώρα μας, με τον εκπρόσωπο του υπουργείου Υγείας, καθηγητή λοιμωξιολογίας Σωτήρη Τσιόδρακαι τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας Νίκο Χαρδαλιά.

Ξεπέρασαν τα 1.000 τα κρούσματα κορονοϊού στην Ελλάδα, μετά τα 95 νέα κρούσματα που επιβεβαιώθηκαν τις τελευταίες 24 ώρες. Τα κρούσματα στη χώρα μας είναι πλέον 1.061, ενώ 32 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους..


Από τους ασθενείς που έχουν προσβληθεί από τον κορονοϊό, οι 69 νοσηλεύονται σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας, ενώ πέντε βγήκαν από τις εντατικές. Η μέση ηλικία των θανόντων ήταν τα 72 έτη.

Κατά την ενημέρωση, ο Σωτήρης Τσιόδρας έδωσε και νέες συμβουλές προς τους πολίτες, που εξαιτίας της απαγόρευσης κυκλοφορίας και της καραντίνας μένουν περισσότερες ώρες στο σπίτι. Τις “πήρε”, όπως είπε, από την επίσημη σελίδα του ΕΟΔΥ. Τους κάλεσε, λοιπόν, να αποφεύγουν το κάπνισμα και το ποτό και να μην ακούν πολλές ειδήσεις για τον κορονοϊό για να μην αυξάνεται το άγχος.

Στη συνέχεια το λόγο πήρε ο Νίκος Χαρδαλιάς


Την διακοπή όλων των πτήσεων από και προς την Ολλανδία ανακοίνωσε ο Νίκος Χαρδαλιάς. Το μέτρα αυτό θυα ισχύσει μέχρι τις 15 Απριλίου. Παράλληλα τίθενται περιορισμοί και στις πτήσεις προς Γερμανία. Συγκεκριμένα ανέφερε ότι διακόπτονται όλες οι πτήσεις από Γερμανία που δεν έχουν προορισμό την Αθήνα.

Δηλώσεις για την πορεία εφαρμογής των μέτρων που λαμβάνει η κυβέρνηση προκειμένου να αναχαιτίσει την διασπορά του κορωνοϊού, κάνει αυτή τη στιγμή ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς.

Αναφερόμενος στους Έλληνες πολίτες που βρίσκονται στο εξωτερικό ξεκαθάρισε ότι δεν κάνουμε γενικό επαναπατρισμό. Αυτό που κάνουμε, είναι να καταγράφουμε τους ανθρώπους οι οποίοι χρήζουν άμεσης βοήθειας υγειονομικής ή δεν έχουν να μείνουν λόγω απώλειας ή λήξης μίσθωσης ή είναι εγκλωβισμένοι από transit πτήσης», ανέφερε ο κ. Χαρδαλιάς.

Ο κ. Χαρδαλιάς αναφέρθηκε επίσης και στις λαϊκές αγορές λέγοντας ότι σε όποιες αγορές δεν εφαρμόζονται μέτρα προστασίας οι λαϊκές θα κλείνουν.

Για την δυνατότητα να λαμβάνουν τις ιατρικές συνταγές στο κινητό τους χωρίς να χρειάζεται να τις προσκομίζουν τυπωμένες στον φαρμακοποιό έχουν από σήμερα οι πολίτες,όπως ενημέρωσε επίσης ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς,ενώ επισήμανε ότι η νέα διαδικασία είναι προαιρετική μέσω του gov.gr.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom