Πέμπτη 26 Μαρτίου 2020

Κλοπή «μαμούθ» στην Πρέβεζα: Με κλεμμένο φορτηγάκι σήκωσαν χρηματοκιβώτιο με 220.000 ευρώ


Πολύ καλά «διαβασμένοι» φαίνεται πως ήταν οι δράστες της κλοπής από ιατρικό εργαστήριο στην Πρέβεζα, με λεία να αγγίζει και ίσως να ξεπερνά τα 220.000 ευρώ.

Το περιστατικό σημειώθηκε τα ξημερώματα της Τετάρτης και σύμφωνα με τα έως τώρα στοιχεία φαίνεται στην διάρρηξη και την κλοπή να εμπλέκονται τουλάχιστον τέσσερα άτομα.

Εντύπωση εξακολουθεί να προκαλεί το γεγονός, πως οι δράστες γνώριζαν πολύ καλά λεπτομέρειες και προχώρησαν στην πραγματοποίηση του σχεδίου τους.

Γνώριζαν δηλαδή πως, σύμφωνα με πληροφορίες, ο ιδιοκτήτης του ιατρείου, είχε ρευστοποιήσει και εκταμιεύσει μεγάλο χρηματικό ποσό, το προηγούμενο διάστημα. Και μάλιστα το είχε ασφαλίσει σε χρηματοκιβώτιο που διέθετε στον επαγγελματικό του χώρο.

Για το λόγο αυτό φαίνεται πως αναζήτησαν και κατάλληλο όχημα προκειμένου να κάνουν την μεταφορά του χρηματοκιβωτίου, να εξαφανιστούν και με την ησυχία τους να το ανοίξουν.

Το βράδυ στην ΒΙΠΕ Πρέβεζας έγινε προσπάθεια να κλαπεί ένα όχημα τύπου βανάκι, η οποία δεν ολοκληρώθηκε. Οι δράστες το παράτησαν. Το ίδιο βράδυ κλάπηκε ένα άλλο επαγγελματικό όχημα, επίσης φορτηγάκι, από επιχείρηση στην ΒΙΠΕ.

Όλα δείχνουν πως οι δράστες μετέβησαν στο χώρο με το τελευταίο όχημα, χρώματος λευκού, διέρρηξαν την είσοδο του ιατρείου, πήραν το χρηματοκιβώτιο και εξαφανίστηκαν.

Πάντως είχαν φροντίσει να καλύψουν τα χαρακτηριστικά των προσώπων τους,

Η αστυνομία εξετάζει με πολύ προσοχή βίντεο κλειστού κυκλώματος, τόσο από επιχειρήσεις στην ΒΙΠΕ όσο και από κάμερα τραπεζικού καταστήματος που βρίσκεται κοντά στο σημείο που έγινε η διάρρηξη και η κλοπή με λεία το μεγάλο αυτό ποσό.

Οι έρευνες της Αστυνομίας βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη.

https://www.prevezanews.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom