Τρίτη 31 Μαρτίου 2020

Σημερινή ενημέρωση για τον κορονοϊό: 49 οι νεκροί, 82 τα νέα κρούσματα, 1314 συνολικά (βίντεο)

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης η κοινότητα Μεσοποταμίας στην Καστοριά

Εγινε και σήμερα η καθιερωμένη ενημέρωση για τον κορονοϊό στην χώρα μας, με τον εκπρόσωπο του υπουργείου Υγείας, καθηγητή λοιμωξιολογίας Σωτήρη Τσιόδρα και τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας Νίκο Χαρδαλιά.

82 τα νέα κρούσματα που επιβεβαιώθηκαν τις τελευταίες 24 ώρες. Τα κρούσματα στη χώρα μας είναι πλέον 1314 και εξ' αυτών 49 έχουν χάσει μέχρι σήμερα τη ζωή τους,με μέση ηλικία των θανόντων τα 71 έτη.


85 συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι, με μέση ηλικία τα 66 έτη. 17 είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες, ενώ σε ποσοστό 57% είχαν κάποιο υποκείμενο νόσημα.

Ακόμη τόνισε πως καταγράφηκε επιδημική έξαρση κρουσμάτων σε πλήρωμα κρουαζιερόπλοιου με 20 κρούσματα, σε σύνολο 383 ανθρώπων που ελέγχθησαν.

Κλείνοντας, ο κ. Τσιόδρας έστειλε ένα σαφές μήνυμα προς τους… απείθαρχους: “Ελπίζω να μην είναι αλήθεια αυτά που ακούω πως κάποιοι έχουν ξεχυθεί στους δρόμους, αγνοώντας τα μέτρα. Αν χαλαρώσουμε, όλοι θα πληρώσουμε το τίμημα”, τόνισε.

Στη συνέχεια το λόγο πήρε ο Νίκος Χαρδαλιάς

Πρόσθετα περιοριστικά μέτρα σε πέντε δήμους στη Βόρεια Ελλάδα



Νέες αυστηρές προειδοποιήσεις για την αυστηρή τήρηση των μέτρων που ελήφθησαν για τον περιορισμό της διασποράς του κορωνοϊού, έκανε σήμερα ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς.

«Οι επόμενες ημέρες είναι ιδιαίτερα κρίσιμες. Η κατάσταση είναι ρευστή, τίποτα δεν έχει κριθεί ακόμα, και είμαστε έτοιμοι για όλα τα μέτρα που θα περιορίσουν την εξάπλωση του ιού. Αυτό συνέβη και στην παραλία της Θεσσαλονίκης, που κλείνει για 14 ημέρες. Απαράδεκτη η εικόνα που είδαμε στις τράπεζες σήμερα», είπε.

Ο Νίκος Χαρδαλιάς ανακοίνωσε ότι μπαίνει πλέον σε καραντίνα η δημοτική ενότητα Μεσοποταμίας στην Καστοριά, ενώ τόνισε πως επιβάλλεται απαγόρευση κυκλοφορίας σε πέντε δήμους.

Πρόκειται για τους δήμους Καστοριάς, Ορεστίδος, Νεστορίου και Μύκης στην Ξάνθη. Σε αυτούς τους Δήμους αναστέλλεται η δυνατότητα κατ' εξαίρεση μετακίνησης για παροχή βοήθειας, μετάβαση σε τελετή και για άσκηση. Καλούμε τους κατοίκους αυτών των δήμων να παραμείνουν στο σπίτι τους και να προχωρήσουν σε προμήθεια τροφίμων για πολλαπλές ημέρες - Η κατάσταση είναι κρίσιμη και ο κίνδυνος διασποράς μεγάλος.

Σε καραντίνα τίθεται η δημοτική ενότητα Μεσοποταμίας του δήμου Καστορίας για 14 μέρες από τις 8 το βράδυ της Τρίτης 31 Μαρτίου έως τις 8 το βράδυ της 14ης Απριλίου.

Στους ανωτέρω δήμους τα σούπερ μάρκετ θα λειτουργούν με έναν πελάτη ανά 20 τ.μ. ενώ στις λαϊκές αγορές η απόσταση των πάγκων πρέπει να είναι 10 μέτρα και όλοι οι πάγκοι από την μια πλευρά του δρόμου.

η πυροσβεστική Υπηρεσία θα συνδράμει στο έργο των δήμων και για την εφαρμογή των μέτρων αρμόδια είναι η ΕΛΑΣ.

Σε συνεργασία με το ΓΕΕΘΑ δυο στρατιωτικοί γιατροί και δυο νοσηλευτές στέλνονται στον υγειονομικό κέντρο Εχίνου. Το νοσοκομείο Καστοριάς ενισχύεται με 3 στρατιωτικούς γιατρούς και έξι νοσηλευτές και 2 στρατιωτικοί γιατροί και 2 νοσηλευτές αποστέλλονται στο νοσοκομείο Ξάνθης.

Επίσης ανακοίνωσε την προσωρινή αναστολή λειτουργίας δύο λαϊκών αγορών στο Ίλιον.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom