Κυριακή 29 Μαρτίου 2020

Σημερινή ενημέρωση για τον κορονοϊό: 38 οι νεκροί, 95 τα νέα κρούσματα, 1156 συνολικά (βίντεο)


Εγινε και σήμερα η καθιερωμένη ενημέρωση για τον κορονοϊό στην χώρα μας, με τον εκπρόσωπο του υπουργείου Υγείας, καθηγητή λοιμωξιολογίας Σωτήρη Τσιόδρα και τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας Νίκο Χαρδαλιά.

95 τα νέα κρούσματα που επιβεβαιώθηκαν τις τελευταίες 24 ώρες. Τα κρούσματα στη χώρα μας είναι πλέον 1.156 και εξ' αυτών 38 έχουν χάσει μέχρι σήμερα τη ζωή τους,ενώ 69 είναι οι διασωληνωμένοι.


Η μέση ηλικία των θανόντων ήταν τα 71 έτη, ανέφερε ο κ. Τσιόδρας. Πρόκειται για 29 άνδρες και εννέα γυναίκες. Συνολικά έχουν γίνει 15.151 εργαστηριακοί έλεγχοι. Επίσης, τόνισε πως ένας ασθενής στην Αλεξανδρούπολη αποσωληνώθηκε κι ένας ακόμη πήρε εξιτήριο.

Τα περισσότερα από τα κρούσματα κορονοϊού εντοπίζονται στην Αττική.

Σε όλο τον πλανήτη, τόνισε ο κ. Τσιόδρας, έχουν καταγραφεί 684.000 επιβεβαιωμένα κρούσματα και 32.000 θάνατοι λόγω επιπλοκών από τον κορονοϊό. 146.000 άτομα, που είχαν μολυνθεί, έχουν πλέον αναρρώσει. 500.000 άνθρωποι βρίσκονται σε φάση ενεργού νόσου.

Επίσης, σύμφωνα με τα όσα είπε ο κ. Σωτήρης Τσιόδρας, κρούσμα κορονοϊού εντοπίστηκε και σε δομή αστέγων. Ο ασθενής νοσηλεύεται σε καλή κατάσταση στο νοσοκομείο, ενώ εξετάστηκαν και οι 130 διαμένοντες στη δομή.

Ο επικεφαλής του υπουργείου Υγείας στην ενημέρωση για τον κορωνοϊό επέστησε την προσοχή των πολιτών στη χρήση της χλωροκίνης, τονίζοντας ότι πρέπει να γίνεται μόνο με συνταγή γιατρού. Όπως είπε, σχετίζεται με πολλές παρενέργειες, ακόμα και θάνατο, ενώ τα χημικά που την περιέχουν, χρησιμοποιούνται στις ΗΠΑ για καθαρισμό δεξαμενών!

Ακόμη, αναφέρθηκε στα ενθαρρυντικά αποτελέσματα από την χρήση ορού σε πέντε ασθενείς από τη νόσο του Covid-19 στην Κίνα.

Στη συνέχεια το λόγο πήρε ο Νίκος Χαρδαλιάς

«Κάθε ημέρα που μένουμε σπίτι μας φέρνει πιο κοντά στα αγαπημένα μας πρόσωπα» τόνισε στις δηλώσεις του ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας.

«Βαδίζουμε σε μια λεπτή κόκκινη κλωστή και οποιαδήποτε λάθος επιλογή μπορεί να έχει ολέθριες επιπτώσεις. Κάθε ημέρα που μένουμε σπίτι μας φέρνει πιο κοντά στα αγαπημένα μας πρόσωπα» τόνισε στις δηλώσεις του ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας στις ανακοινώσεις που έκανε μετά την ενημέρωση του Καθηγητή Σωτήρη Τσιόδρα για την εξέλιξη της νόσου.



«Περπατάμε πάνω σε λεπτή κόκκινη κλωστή και η όποια απερισκεψία μπορεί να αποβεί ολέθρια .Επιμένουμε και μένουμε σπίτι», τόνισε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς αφού προηγουμένως αναφέρθηκε στα μέτρα που παρατείνονται:

  • Μέχρι τις 11 Απριλίου παρατείνεται η αναστολή λειτουργίας καταστημάτων, απόφαση που αφορά όσα είναι ήδη κλειστά.
  • Μέχρι τις 11 Απριλίου παρατείνονται τα περιοριστικά μέτρα στους χώρους λατρείας, με τροποποποίηση τη δυνατότητα διαδικτυακής μετάδοσης λειτουργίας από τηλεοπτικό ή ραδιοφωνικό μέσο, το οποίο θα αναμεταδίδει λειτουργία.
  • Παρατείνεται για μία εβδομάδα η καραντίνα σε Δαμασκηνιά- Δραγασιά «για καθαρά επιδημιολογικούς λόγους», τόνισε ο κ. Χαρδαλιάς και, αναφερόμενος στην επίσκεψη- αυτοψία τόνισε ότι επικαιροποιήθηκε το σχέδιο δράσης, ενώ ευχαρίστησε θερμά για τη συνεργασία τους κατοίκους και ανθρώπους της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Ν. Χαρδαλιάς: «Η μάχη θα κριθεί στην ατομική ευθύνη»

«Βρισκόμαστε σε ένα Γολγοθά και είμαστε ακόμη στη αρχή. Έχουμε να διαβούμε ένα βουνό και όλοι οι Έλληνες πρέπει να τον διαβούν χέρι-χέρι», είπε νωρίτερα μεταξύ άλλων ο κ. Χαρδαλιάς μετά από ευρεία σύσκεψη στο Δήμο Βοΐου, τονίζοντας ότι η μάχη θα κριθεί στην ατομική ευθύνη και σημείωσε ότι «η Πολιτεία παλεύει από «την πρώτη στιγμή με αποφασιστικότητα με σοβαρότητα» για την αντιμετώπιση του κορονοϊού και η μάχη θα κριθεί στην ατομική υπευθυνότητα που θα πρέπει έχουν όλοι οι Έλληνες».

Ο Νίκος Χαρδαλιάς αναφέρθηκε επίσης στις επισκέψεις που έκανε το πρωί στο Δήμο Βοϊου και Μύκης και επανέλαβε ότι για τα χωριά Δαμασκηνιά και Δραγασιά αποφασίστηκε να παραταθεί η καραντίνα για μια εβδομάδα λόγω των επιδημιολογικών δεδομένων.

Ευχαρίστησε τους Δημάρχους  Βόϊου και Μύκης στην Ξάνθη για τη βοήθεια τους και τόνισε ότι τέσσερα ειδικά συνεργεία έχουν μεταβεί στη Θράκη για να πάρουν δείγματα. Εχουν πάρει ήδη 165 δείγματα και αύριο θα βγουν τα αποτελέσματα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom