Πέμπτη 26 Μαρτίου 2020

Φοιτητές: Γιατί δεν φεύγουμε από τις φοιτητικές εστίες (βίντεo) - ΤΩΡΑ: Κόβουν ρεύμα και νερό στις εστίες της Κομοτηνής


Σφοδρές αντιδράσεις έχει προκαλέσει η απόφαση της κυβέρνησης να κλείσουν οι φοιτητικές εστίες λόγω των έκτακτων μέτρων κατά του κορονοϊού, καθώς ελλοχεύει ο κίνδυνος να εξαπλωθεί ο ιός σε όλη την επικράτεια.

«Κίνδυνος για τις οικογένειες μας και τη δημόσια υγεία»: Στο πλαίσιο της καμπάνιας «Covid19: Κανένας Μόνος/Καμία Μόνη», φοιτητές από σχολές της Κομοτηνής, Θεσσαλονίκης, Ξάνθης και Πάτρας εξηγούν για ποιους λόγους δεν πρέπει να αποχωρήσουν οι οικότροφοι από τις φοιτητικές εστίες και ζητούν από την κυβέρνηση να ακυρώσει την απόφαση αναστολής των φοιτητικών εστιών.

Οι Σύλλογοι Οικοτρόφων από τις εστίες όλης της χώρας ζητούν από τους αρμόδιους υπουργούς να μπορέσουν να παραμείνουν στις εστίες ώστε να μην θέσουν σε κίνδυνο τις οικογένειές τους μέλη των οποίων ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες αλλά και να μην δημιουργηθεί πρόβλημα με φοιτητές που εξακολουθούν να εργάζονται.

Τα μέλη που συμμετέχουν στην καμπάνια αναφέρουν χαρακτηριστικά: «πληροφορηθήκαμε ότι η συνεδρίαση της επιτροπής λοιμοξιολόγων με παρόντα τον Τσιόδρα (κυβερνητικός εκπρόσωπος για την διαχείριση της επιδημίας), εισηγήθηκε να ανασταλεί η απόφαση εκκένωσης των εστιών. Η κυβέρνηση και το αρμόδιο υπουργείο απέρριψε την συγκεκριμένη πρόταση.

Να καταγγελθεί η εγκληματική εμμονή της κυβέρνησης να εκκενώσει τις εστίες πανελλαδικά! Η μεταφορά δεκάδων ή εκατοντάδων φοιτητών στα σπίτια όπου διαμένουν οι οικογένειες, γονείς και ίσως ηλικιωμένοι, και μάλιστα εν τω μέσω της καραντίνας είναι επικίνδυνη και αντίθετη με τη λογική ελέγχου της διάδοσης του ιού»

Δείτε το video:


https://www.alfavita.gr/

Κόβουν ρεύμα και νερό στις εστίες της Κομοτηνής


Η απόφαση του Συλλόγου οικοτρόφων ΦΕΠΑ

Ανακοίνωση του ΣΟΦΕΚ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom