Πέμπτη 26 Μαρτίου 2020

Επανέρχεται η Ιερά Σύνοδος και ζητά να επιτραπεί η λειτουργία στους Ναούς χωρίς πιστούς και η μετακίνηση για ατομική προσευχή!


Επιστολή προς τον Γενικό Γραμματέα Θρησκευμάτων κ. Καλαντζή, απέστειλε ο Αρχιγραμματέας της Ιεράς Συνόδου, Επίσκοπος Ωρεών κ. Φιλόθεος.

Ο Αρχιγραμματέας στην επίστολή του με θέμα: "μετάβαση προς τους Ιερούς Ναούς για ατομική προσευχή", ζητά από τον κ. Καλαντζή να μεριμνήσει ώστε να επιτραπεί ρητώς και η μετακίνηση των πιστών για λόγους ατομικής προσευχής στους ναούς.

Επίσης ο Επίσκοπος Ωρεών ενημερώνει τον κ. Καλαντζή ότι η Εκκλησία έχει γίνει αποδέκτης πολλών οχλήσεων,

"Δεν είναι δυνατόν να επιτρέπεται η βόλτα κατοικίδιων ζώων η για λόγους σωματικής αθλήσεως, αλλά όχι η μετάβαση χριστιανών για λόγους πνευματικούς, ώστε να προσευχηθούν στον Ιερό Ναό" - τονίζει χαρακτηριστικά ο Αρχιγραμματέας της Ιεράς Συνόδου.

Να αναφερθεί ότι και ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος, απέστειλε επιστολή προς την Υπουργό Παιδείας κ. Νίκη Κεραμέως,με την οποία ζητά "Νά ἐπιτραπῇ ἡ τέλεσις τῶν Ἱερῶν Ἀκολουθιῶν καί Θείων Λειτουργιῶν ἀπό ἕναν καί μόνον λειτουργόν εἰς τούς Ἱερούς Ναούς, ἄνευ συμμετοχῆς πιστῶν."!

Δείτε την επιστολή του Αρχιγραμματέα της Ιεράς Συνόδου


Δείτε και την επιστολή του Αρχιεπισκόπου

https://www.romfea.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom