Δευτέρα 30 Μαρτίου 2020

Σημερινή ενημέρωση για τον κορονοϊό: 43 οι νεκροί, 56 τα νέα κρούσματα, 1212 συνολικά (βίντεο)


Εγινε και σήμερα η καθιερωμένη ενημέρωση για τον κορονοϊό στην χώρα μας, με τον εκπρόσωπο του υπουργείου Υγείας, καθηγητή λοιμωξιολογίας Σωτήρη Τσιόδρα και τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας Νίκο Χαρδαλιά.



56 τα νέα κρούσματα που επιβεβαιώθηκαν τις τελευταίες 24 ώρες. Τα κρούσματα στη χώρα μας είναι πλέον 1.212 και εξ' αυτών 43 έχουν χάσει μέχρι σήμερα τη ζωή τους,με μέση ηλικία των θανόντων τα 71 έτη.

Ο κ. Τσιόδρας σημείωσε πως 72 νοσηλεύονται διασωληνωμένοι, εκ των οποίων 14 είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι, σε ποσοστό 81%, άνδρες. Η μέση ηλικία των διασωληνωμένων είναι τα 65 έτη και σε ποσοστό μεγαλύτερο του 50% έχουν κάποιο υποκείμενο νόσημα. Πέντε συμπολίτες μας εξήλθαν από τις ΜΕΘ, όπως ακόμη ανακοινώθηκε.

Μέχρι στιγμής, στην Ελλάδα πραγματοποιήθηκαν 15.961 διαγνωστικά τεστ για το νέο κορωνοϊό.

Μεταξύ άλλων,ο Λοιμωξιολόγος και εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας, τόνισε την ανάγκη να συνεχιστούν οι εμβολιασμοί των παιδιών, προσδιορίζοντας τις προϋποθέσεις κάτω από τις οποίες μπορεί να συμβεί αυτό.

Τέλος, ο κ. Τσιόδρας αποχαιρέτισε τον Μανώλη Γλέζο που έφυγε σήμερα από τη ζωή, λέγοντας ότι θα πρέπει ο ιός να καταπολεμηθεί με την αγωνιστικότητα που έδειξε στην πορεία της ζωής του ο εκλιπών.

Στη συνέχεια το λόγο πήρε ο Νίκος Χαρδαλιάς

Αναστέλλεται η λειτουργία της μονάδας 5 της ΔΕΗ στην Πτολεμαΐδα

Την αναστολή της λειτουργίας της μονάδας 5 της ΔΕΗ στην Πτολεμαΐδα για 30 ημέρες ως μέτρο περιορισμού της διασποράς του κορωνοϊού ανακοίνωσε ο Νίκος Χαρδαλιάς.


Επίσης ανακοίνωσε πως αναστέλλεται προληπτικά και η λειτουργία μονάδων της ΔΕΗ στη γύρω περιοχή. Ο κ. Χαρδαλιάς τόνισε πως οι υπόλοιπες μονάδες θα λειτουργούν με το ελάχιστο δυνατό προσωπικό για λόγους ασφαλείας.

Για την έξοδο του Πάσχα είπε φέτος δεν θα πάμε σε εκλκλησίες και στο χωριό. Θα μείνουμε σπίτι για να γιορτάσουμε με όλους τους αγαπημένους μας. Αν βρεθούμε έξω θα είναι μεγάλο λάθος. Αυτό βοηθά τη νόσο. Όσο κάποιοι αγνοούν τα μέτρα η επιλογή μας θα είναι περισσότερα και αυστηρότερα μέτρα. Μένουμε σπίτι χωρίς δικαιολογίες.

Ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας τόνισε ότι 6.209 συμπολίτες μας ελέγχονται για κατοίκον περιορισμό. Από τους 400 ελέγχους που έγιναν διαπιστώθηκε ότι 22 παραβίασαν την καραντίνα και τους επιβλήθηκαν πρόστιμα.

Ο κ. Χαρδαλιάς αναφέρθηκε επίσης στις προσφορές υγειονομικού υλικού, οι οποίες αυξάνονται, σημειώνοντας ότι η αγορά και μεταφορά υλικού αυτό το διάστημα είναι δύσκολη διαδικασία αφού όλες οι χώρες του κόσμου προσπαθούν να εξασφαλίσουν υγειονομικό υλικό και υπάρχει τεράστια ζήτηση. «Γίνεται μια πραγματική μάχη στις αγορές του εξωτερικού», είπε χαρακτηριστικά. Πρόσθεσε ότι η χώρα μας με συντονισμένες προσπάθειες έχει καταφέρει να εξασφαλίσει σημαντικές ποσότητες ενισχύοντας το σύστημα υγείας .

Αναφέρθηκε και στην προσφορά του Ομίλου Ιατρικού Αθηνών , το οποίο διαθέτει δωρεάν στο υπουργείο Υγείας μια από τις πέντε νοσηλευτικές μονάδες του στην Αθήνα, και συγκεκριμένα το Ιατρικό Περιστερίου, προκειμένου να τεθεί στην υπηρεσία του Εθνικού Συστήματος Υγείας. Όπως είπε ο πρωθυπουργός επικοινώνησε τηλεφωνικά με τον διευθύνοντα σύμβουλο του Ομίλου Βασίλη Αποστολόπουλο και τον ευχαρίστησε για την προσφορά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom