Δευτέρα 23 Μαρτίου 2020

Ηλ. Σιώρας: Eπίταξη ιδιωτικών κλινών ΜΕΘ, και εργαστηρίων που κάνουν τέστ - Προσλήψεις τώρα (βίντεο)


«Εμείς που δίνουμε τη μάχη, βέβαια είμαστε στην πρώτη γραμμή, αλλά δεν είμαστε αναλώσιμοι», τόνισε ο Ηλίας Σιώρας, γιατρός και πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων στο Νοσοκομείο «Ευαγγελισμός», μιλώντας
τηλεφωνικά το απόγευμα της Κυριακής 22 Μάρτη σε εκπομπή του «Mega» για τον κορονοϊό.

Δίνοντας την εικόνα που αντιμετωπίζουν οι υγειονομικοί, ο Η. Σιώρας σημείωσε ότι «από τα 624 επιβεβαιωμένα κρούσματα που ανακοινώθηκαν, περίπου 65 είναι υγειονομικοί, δηλαδή πάνω από το 10%, γεγονός που είναι λίγο ανησυχητικό και για εμάς τους ίδιους αλλά και για τη διασπορά μέσα στο νοσοκομείο μεταξύ συναδέλφων. Άρα» συμπλήρωσε «πρέπει να παρθούν μέτρα προστασίας πάρα πολύ καλά».

«Οι μάσκες και οι μπλούζες υψηλής προστασίας», επισήμανε, «είναι λιγοστές. Εκείνο που είναι επιτακτικό να γίνει σε όλα τα νοσοκομεία», συνέχισε, «είναι να μην υπάρξει ανάμιξη περιστατικών, ύποπτων ή βεβαιωμένων κρουσμάτων, με τους υπόλοιπους ασθενείς που έρχονται και αναμιγνύονται στη γενική εφημερία με κόσμο ανύποπτο».

Παράλληλα, υπογράμμισε ότι «τα αναγκαία υλικά πρέπει να έρθουν πολύ γρήγορα», ενώ κατέληξε λέγοντας ότι «επειδή οι δύο επόμενες εβδομάδες είναι πολύ σημαντικές, όπως οι ειδικοί αναφέρουν, αυτό το προσωπικό για τις ΜΕΘ, και τις κρατικές ΜΕΘ, πρέπει να έρθει άμεσα, καθώς και να γίνει επίταξη ιδιωτικών κλινών ΜΕΘ αλλά και των εργαστηρίων που κάνουν τα τεστ».


https://www.imerodromos.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom