Δευτέρα 23 Μαρτίου 2020

Ολα όσα ειπώθηκαν στην σημερινή ενημέρωση για τον κορονοϊό και τα νέα μέτρα

71 νέα κρούσματα στη χώρα - 695 συνολικά - 17 νεκροί

Ο εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας για τον κορονοϊό,Σωτήρης Τσιόδρας και ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς,αλλά και ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας, μας ενημέρωσαν και σήμερα,στις 18:00,
για την εξέλιξη της πανδημίας στη χώρα μας και τα νέα μέτρα.

Πρώτος πήρε το λόγο ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας

Ο υπουργός αναφέρθηκε εκτενώς στα μέτρα που έχει πάρει ήδη το υπουργείο, αναφέροντας -μεταξύ άλλων- ότι από τον Ιανουάριο έχουν γίνει πάνω από 30 ασκήσεις ετοιμότητας στα νοσοκομεία, ενώ έγιναν προσλήψεις στα εργαστήρια, τα νοσοκομεία και τις μονάδες ιχνηλάτησης και θα γίνουν ακόμα όσες χρειαστούν.

Επίσης, πολλές κλίνες σε Μονάδες Αυξημένης Φροντίδας έχουν μετατραπεί σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας. Παράλληλα ευχαρίστησε τον κ. Τσιόδρα και την ομάδα του, τονίζοντας ότι όλα τα δεδομένα τίθενται υπόψη ειδικών λοιμωξιολόγων επιδημιολόγων.

«Λαμβάνουμε όλα τα απαραίτητα μέτρα για την προστασία των πολιτών και μάλιστα πολύ νωρίτερα από άλλες χώρες» τόνισε. Όπως είπε, οι κλίνες ΜΕΘ για τον κορωνοϊό είναι συνολικά 2.058, ενώ υπογράμμισε ότι θα γίνουν όσες προσλήψεις χρειαστούν.

Ακολούθησε ο Σωτήρης Τσιόδρας

Από την πλευρά του, ο Σωτήρης Τσιόδρας ανακοίνωσε 71 νέα κρούσματα στη χώρα, με τον αριθμό να φτάνει στα 695 συνολικά. Ο επικεφαλής του υπουργείου Υγείας στην ενημέρωση για τον κορωνοϊό ανέφερε ότι 114 άνθρωποι νοσηλεύονται, εκ των οποίων 35 διασωληνωμένοι στις ΜΕΘ. Ο μέσος όρος ηλικίας των διασωληνωμένων είναι τα 68 έτη και μεταξύ αυτών υπάρχει μόνο μία γυναίκα.

Το 74% εξ αυτών που νοσηλεύονται στις ΜΕΘ έχουν χρόνια υποκείμενα νοσήματα.

Από τα 695 συνολικά κρούσματα, το 56% είναι άντρες, το 75% έχει ηλικία από 18 έως 64 έτη και το 21% είναι μεγαλύτεροι των 65 ετών.

Από τους 17 νεκρούς, οι 14 είναι άντρες και οι τρεις γυναίκες. Ο μέσος όρος ηλικίας τους είναι τα 76 έτη.

29 άνθρωποι έχουν πάρει εξιτήριο.

«Δυστυχώς, το εμβόλιο αργεί» υπογράμμισε ο κ. Τσιόδρας. Τόνισε επίσης ότι τα συνολικά κρούσματα στη χώρα, με βάση το μαθηματικό μοντέλο, υπολογίζονται σε 8.000-10.000.«Αγοράσαμε χρόνο με τα μέτρα» ανέφερε ακόμη.

Ο Νίκος Χαρδαλιάς για τα νέα μέτρα

Διευκρινήσεις για την εφαρμογή των μέτρων της απαγόρευσης κυκλοφορίας στην Ελλάδα έδωσε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς.

Ο κ. Χαρδαλιάς είπε ότι οι πολίτες θα πρέπει να πηγαίνουν σε δημόσιες υπηρεσίες μόνο για εξαιρετικό λόγο. «Το Δημόσιο θα δέχεται σε εξαιρετικές κατεπείγουσες περιπτώσεις κατόπιν ραντεβού», είπε χαρακτηριστικά.

Για την κίνηση φορτηγών τροφοδοσίας απαιτείται βεβαίωση του εργοδότη και δελτίο αποστολής ή σχετικό δελτίο κίνησης.

Οι καλλιεργητές πρέπει να δώσουν βεβαίωση εργοδότη σε όλους τους υπαλλήλους τους ημεδαπούς ή αλλοδαπούς.

Ο κ. Χαρδαλιάς είπε για το θέμα του ορίου των 2 επιβατών ανά ΙΧ ότι υπάρχουν εξαιρέσεις για τα ανήλικα τέκνα, ή για μετάβαση σε τελετή και μόνο αν είναι συγγενείς Α βαθμού.

Είπε ακόμα ότι για τους δημοσιογράφους θα πρέπει να υπάρχει βεβαίωση εργοδότη και λόγω της μη ύπαρξης ωραρίου να συνοδεύεται η βεβαίωση με το ρεπορτάζ το οποίο καλύπτεται.

Είπε ακόμα ότι από σήμερα τις 12 τα μεσάνυχτα διακόπτονται όλες οι πτήσεις από και προς Ηνωμένο Βασίλειο και ήδη έχουν διακοπεί όλες οι συνδέσεις με την Τουρκία.

Γι αυτό καθεαυτό το μέτρο απαγόρευσης κυκλοφορίας είπε ότι τα πρώτα δείγματα είναι ενθαρρυντικά και πως η κυβέρνηση δεν έχει τίποτα να κρύψει και δεν διαπραγματευόμαστε με τίποτα το δικαίωμα των Ελλήνων πολιτών να ξέρουν την αλήθεια και μόνο την αλήθεια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom