Τρίτη, 24 Μαρτίου 2020

Ολα όσα ειπώθηκαν στην σημερινή ενημέρωση για τον κορονοϊό και τα νέα μέτρα (βίντεο)

20 οι νεκροί στην Ελλάδα από κορονοϊό - 48 νέα κρούσματα και 743 συνολικά

Εγινε και σήμερα η καθιερωμένη ενημέρωση για τον κορονοϊό στην χώρα μας, με τον εκπρόσωπο του υπουργείου Υγείας, καθηγητή λοιμωξιολογίας Σωτήρη Τσιόδρακαι τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας Νίκο Χαρδαλιά.

Συγκεκριμένα ο κ. Τσιόδρας τόνισε πως υπάρχουν 48 νέα κρούσματα κορονοϊού στην Ελλάδα, με 743 συνολικά, ωστόσο σημείωσε πως η λίστα του θανάτου μεγαλώνει, καθώς οι νεκροί στην χώρα μας είναι πια 20, με μέση ηλικία τα 75 έτη.


Σύμφωνα με τον κ. Τσιόδρα, 134 συμπολίτες μας νοσηλεύονται, το 60% των οποίων είναι άνδρες, ενώ 45 νοσηλεύονται διασωληνωμένοι με μέση ηλικία τα 68 έτη και κατά πλειοψηφία άντρες. Όλοι έχουν και υποκείμενο νόσημα, ενώ 32 έχουν πάρει εξιτήριο.

“Υπάρχουν όμως και κάποια αισιόδοξα νέα”, συνέχισε ο κ. Τσιόδρας. “Δυο ημέρες στη σειρά υπάρχει μειωμένος αριθμός καταγραφής της νόσου και θανάτων στην γείτονα Ιταλία. Στη χώρα που ξεκίνησε η επιδημία, στην επαρχία Χουμπέι, ο περιορισμός σταματά την Τετάρτη. Όπως καταλαβαίνετε, η διάρκεια των μέτρων ήταν ένας σημαντικός παράγοντας”.

“Πρέπει όμως να υπάρχει επαγρύπνηση”, τόνισε ακολούθως ο καθηγητής λοιμωξιολογίας και συνέχισε: “Εστίες αναζωπύρωσης μπορεί να υπάρχουν παντού μετά την άρση των μέτρων όταν δεν έχει νοσήσει μεγάλος αριθμός του πληθυσμού.

Μόνο μελέτες αντισωμάτων θα δείξουν τους επόμενους μήνες ποιος έχει περάσει τον ιό και ποιος όχι. Σε αντίθεση με κάποιες περιοχές της Κίνας, όπου με μαθηματικές μας εκτιμήσεις πέρασε τον ιό μεγάλο μέρος του πληθυσμού, στις περισσότερες χώρες του κόσμου αυτό δεν ισχύει.

Ο κύρτος Τσιόδρας αναφέρθηκε και στο 20ο θύμα του κορονοϊού
Από κορονοϊό έχασε τελικά τη ζωή της μια 40χρονη μητέρα από την Καστοριά, κάτι το οποίο αποδείχθηκε μετά θάνατον.

Η άτυχη γυναίκα εξέπνευσε τα ξημερώματα του περασμένου Σαββάτου στο σπίτι της στην Καστοριά και αποτελεί το νεαρότερο θύμα του κορονοϊού στη χώρα μας. Οι πληροφορίες αναφέρουν πως υπέφερε από άσθμα, όπως ανέφερε το Mega.

Πλέον, τόσο ο σύζυγος, όσο και τα παιδιά της έχουν τεθεί σε καραντίνα. Να σημειωθεί πως πρόκειται για το 4ο θύμα του κορονοϊού στον νομό Καστοριάς.

Στη συνέχεια το λόγο πήρε ο Νίκος Χαρδαλιάς


Ως μια υγειονομική βόμβα που ήταν έτοιμη να εκραγεί χαρακτήρισε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς τους ταξιδιώτες που έχουν τεθεί σε απομόνωση σε ξενοδοχείο της Αθήνας και προέρχονται από πόλεις της Ισπανίας.

Όπως είπε, η απόφασή μας για την απομόνωση βασίστηκε σε συγκεκριμένα μοντέλα ρίσκων που αφορούν όλες τις χώρες. «Παρατηρήσαμε ότι τα περισσότερα κρούσματα ήταν από την Βόρεια Ισπανία. Το αποτέλεσμα είναι ότι 21 από τους 263 επιβάτες βρέθηκαν θετικοί στον κορονοϊό.

Μόλις ολοκληρωθεί η ιχνηλάτηση όλων θα δοθούν οι αναλυτικές οδηγίες από τον εκπρόσωπο του ΕΟΔΥ.

Ο κ. Χαρδαλιάς είπε ακόμα ότι η συντριπτική πλειοψηφία της ελληνικής κοινωνίας δείχνει να αντιλαμβάνεται την αναγκαιότητα των μέτρων που έχουν ληφθεί και να ακολουθεί τις οδηγίες που έχουν δοθεί πιστά.

Ο κ. Χαρδαλιάς είπε πως σύμφωνα με τα στοιχεία του υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης, κατά το πρώτο 24ωρο εφαρμογής του μέτρου 1,3 εκατ. sms διεκπεραιώθηκαν, ενώ ένα υψηλό ποσοστό δεν κατάφερε να ολοκληρώσει τη διαδικασία.

Διαμήνυσε όσο πιο αυστηρά εφαρμόσουμε τα μέτρα τόσο πιο γρήγορα θα πάρουμε πίσω τις ζωές μας.

https://www.newsit.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια: