Τετάρτη 4 Μαρτίου 2020

Κορονοϊός: Συναγερμός σε Πάτρα, Ηλεία και Ζάκυνθο για το ένατο κρούσμα! (βίντεο)


Σε σοβαρή κατάσταση ο ένατος άνθρωπος που “χτύπησε” ο κορονοϊός στην χώρα μας. Πριν νοσηλευτεί έμεινε για πέντε μέρες στην Ηλεία! Όλες οι εξελίξεις για την κατάσταση της υγείας του.

Κορονοϊός στην Ελλάδα… κρούσμα ένατο! Το κρούσμα επιβεβαιώθηκε το μεσημέρι της Τετάρτης, 04.03.2020 και σύμφωνα με πληροφορίες, πρόκειται για έναν 67χρονο Έλληνα που είχε πρόσφατα ταξιδέψει σε Ισραήλ και Αίγυπτο, επισκεπτόμενος τους Αγίους Τόπους, μαζί με γκρουπ περίπου 50 ατόμων.

Ο 67χρονος, σύμφωνα με όσα μετέδωσε το απόγευμα της Τετάρτης, 04.03.2020, η τηλεοπτική εκπομπή Live News, με τον Νίκο Ευαγγελάτο, στο Mega, ο άνδρας φέρεται να εισήχθη στο νοσοκομείο την Καθαρά Δευτέρα το απόγευμα, και νοσηλεύτηκε πρώτα σε μία από τις παθολογικές κλινικές στο νοσοκομείο στο Ρίο σε απομόνωση.

Το σημαντικό της υπόθεσης, ωστόσο, είναι πως ο άνδρας αυτός βρέθηκε στην Ηλεία, από όπου και κατάγεται, για πέντε μέρες πριν νοσηλευτεί, κάτι που έχει σημάνει συναγερμό και στην συγκεκριμένη περιοχή, εκτός της Πάτρας όπου νοσηλεύεται.

Επιπρόσθετα, στο Live News μεταδόθηκε πως στην προσκυνηματική εκδρομή στην οποία συμμετείχε το ένατο κρούσμα, βρίσκονταν άνθρωποι από την Πάτρα, την Ηλεία, αλλά και μια παρέα από την Ζάκυνθο.

Ο 67χρονος μόλις σήμερα εισήχθη σε θάλαμο αρνητικής πίεσης και οι λοιμωξιολόγοι ακολουθούν εκτεταμένη ιχνηλάτηση των επαφών του, ώστε να περιοριστούν έγκαιρα και να αποφευχθούν περαιτέρω μεταδόσεις του ιού.

Μάλιστα, στο Ρίο αναμένεται να μεταβούν και οι συνταξιδιώτες του 67χρονου, προκειμένου να εξεταστούν και να διαπιστωθεί αν ο κορονοϊός έχει προσβάλλει κι άλλους ανθρώπους.


Να σημειώσουμε εδώ ότι πρόκειται για το πρώτο κρούσμα στην Ελλάδα που δεν έχει σύνδεση με την Ιταλία.

Την ίδια ώρα, περίπου 15 γιατροί και νοσηλευτές που περιέθαλψαν τον 67χρονο κατά τις πρώτες μέρες της νοσηλείας του έχουν μπει σε καραντίνα.

Κορονοϊός: Τι αναφέρει χαρακτηριστικά το υπουργείο Υγείας σε σχετικό δελτίο Τύπου
“Το ένατο επιβεβαιωμένο κρούσμα νόσου από τον νέο κορονοϊό (ταξιδιώτης από Ισραήλ και Αίγυπτο), νοσηλεύεται σε σταθερή κατάσταση με σοβαρή πνευμονία στη μονάδα αρνητικής πίεσης στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο του Ρίου.

Αυτή τη στιγμή δεν είναι διασωληνωμένος και παρακολουθείται στενά από την ιατρική ομάδα του καθηγητή Λοιμωξιολογίας της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Πατρών, κο Χαράλαμπο Γώγο, σε συνεργασία με τη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του ΠΓΝ Πατρών.

Πολλαπλά κλιμάκια του ΕΟΔΥ πραγματοποιούν ιχνηλάτηση επαφών στην Πάτρα και στην Αμαλιάδα (τόπο προέλευσης του ασθενή) σε συνεργασία με τις τοπικές αρχές και τους γιατρούς.

Παράλληλα, η Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων του Υπουργείου Υγείας συνεδριάζει για την λήψη τυχόν απαραίτητων μέτρων”.

Κορονοϊός: Τι λέει συνταξιδιώτης του 67χρονου στο Live News
Στην εκπομπή Live News μίλησε ο πατήρ Γεώργιος, συνταξιδιώτης του 67χρονου στους αγίους τόπους, ένατου κρούσματος κορονοϊού στην Ελλάδα.

«Ήμασταν 53 άτομα. Ταξιδέψαμε στα Ιεροσόλυμα και στην Αίγυπτο. Κατά τη διάρκεια του ταξιδιού δεν διαπιστώθηκε κάτι, ούτε υπήρξε κάποιο παράπονο από κάποιον», τόνισε την ώρα που ο κορονοϊός προκαλεί ανησυχία.

«Όταν γυρίσαμε πολλοί άνθρωποι είχαν πυρετό και βήχα, το ίδιο και εγώ. Σήμερα το μεσημέρι μάθαμε ότι ένα μέλος της ομάδας έχει νοσήσει και καλό θα ήταν όλοι να περάσουμε από έλεγχο».

Ο πατήρ Γεώργιος δήλωσε πως περισσότεροι από τους μισούς ταξιδιώτες έχουν εμφανίσει συμπτώματα βήχα και πυρετού.

Κορονοϊός: Δείτε όλα όσα ειπώθηκαν στην εκπομπή


https://www.newsit.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom