Τετάρτη 25 Μαρτίου 2020

Ολα όσα ειπώθηκαν στην σημερινή ενημέρωση για τον κορονοϊό και τα νέα μέτρα (βίντεο)

22 οι νεκροί στην Ελλάδα από κορονοϊό - 78 νέα κρούσματα και 821 συνολικά

Εγινε και σήμερα η καθιερωμένη ενημέρωση για τον κορονοϊό στην χώρα μας, με τον εκπρόσωπο του υπουργείου Υγείας, καθηγητή λοιμωξιολογίας Σωτήρη Τσιόδρα και τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας Νίκο Χαρδαλιά.

«Δεν υπάρχει μεγάλη εκθετική αύξηση της νόσου στη χώρα» είπε ο καθηγητής Λοιμωξιολογίας


Συγκεκριμένα ο κ. Τσιόδρας τόνισε πως υπάρχουν 78 νέα κρούσματα κορονοϊού στην Ελλάδα, με 821 συνολικά, ωστόσο σημείωσε πως η λίστα του θανάτου μεγαλώνει, καθώς οι νεκροί στην χώρα μας είναι πια 22, με μέση ηλικία τα 75 έτη.

Ακόμη σημείωσε πως 136 άνθρωποι νοσηλεύονται, με 53 από αυτούς να είναι σε μονάδες εντατικής θεραπείας, διασωληνωμένοι.Τόνισε επίσης πως οι νεκροί είναι 22. 18 εξ αυτών ήταν άντρες και 4 γυναίκες, ενώ 21 στους 22 είχαν υποκείμενο νόσημα.

Μέσος όρος ηλικίας των νοσούντων είναι τα 67 έτη και η πλειονότητα είναι άνδρες.

Ο κ. Τσιόδρας είπε ακόμα ότι 36 άνθρωποι έχουν πάρει εξιτήριο, ενώ έχουν διεξαχθεί περισσότερα από 10.000 εργαστηριακά τεστ. Ο ίδιος εκτίμησε ότι δεν υπάρχει μεγάλη εκθετικ΄βη αύξηση της νόσου στην Ελλάδα.

Οδηγίες Τσιόδρα για τα σπίτια που έχουν ασθενή
“Να παρακολουθείτε την υγεία σας. Χρειάζεται τακτική και καθημερινή επικοινωνία αν είναι δυνατόν με κάποιο ειδικό”, τόνισε για τα σπίτια στην Ελλάδα στα οποία υπάρχει ασθενής.

Και συνέχισε: “Να μένετε σε καλά αεριζόμενο δωμάτιο. Να υπάρχει ιδανικά μόνο ένα άτομο που να φροντίζει ηλικιωμένους και τα υπόλοιπα μέλη της οικογένειας σε διαφορετικό δωμάτιο”.

Το μήνυμα Τσιόδρα για την 25η Μαρτίου
“Τελειώνοντας, θα σας πω ότι σήμερα, ηρωικές μνήμες μας υπενθυμίζουν τις ηρωικές συμπεριφορές. Που είναι απαραίτητες τις ημέρες αυτές και τονίζουν την ανάγκη για αλληλεγγύη μεταξύ όλων μας στον κοινό αγώνα απέναντι στον κοινό εχθρό”, είπε κλείνοντας ο κ. Τσιόδρας.

Στη συνέχεια το λόγο πήρε ο Νίκος Χαρδαλιάς

Σε καραντίνα η κοινότητα Εχίνου στα Πομακοχώρια


Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης κηρύχτηκε η κοινότητα Εχίνου, στην Ξάνθη, από τις 6 σήμερα το απόγευμα, όπως ανακοίνωσε ο Νίκος Χαρδαλιάς. Αυτό σημαίνει ότι οι κάτοικοι θα παραμείνουν σε προσωρινό κατ' οίκον περιορισμό για δύο εβδομάδες, έως τις 7 Απριλίου.

Ο λόγος είναι, όπως εξήγησε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, ότι τις τελευταίες ημέρες εννέα κάτοικοι έχουν βρεθεί θετικοί στον κορονοϊό, γεγονός που αποτελεί ένδειξη επιδημιολογικού πολλαπλασιαστή.

«Εννέα άτομα στην Ξάνθη βρέθηκαν θετικοί στον ιό και από την ανάλυση των δεδομένων προέκυψε ένδειξη υψηλού επιδημιολογικού πολλαπλασιαστή στην περιοχή. Γι' αυτό αποφασίσαμε από σήμερα στις 6 το απόγευμα να τεθεί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης η κοινότητα Εχίνου του Δήμου Μύκης» ανέφερε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας.

Ο Νίκος Χαρδαλιάς ανακοίνωσε επίσης ότι λόγω των κρουσμάτων θα ενισχυθεί το ιατρικό προσωπικό στην περιοχή της Ξάνθης. Ανέφερε επίσης ότι από αύριο θα εντατικοποιηθούν οι έλεγχοι στους πολίτες που έχουν τεθεί σε 14ημερη απομόνωση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom