Σάββατο 21 Μαρτίου 2020

Πυρκαγιά σε αποθήκη χημικών έξω από τη Χαλκίδα (βίντεο)


Στο σημείο επιχειρούν για τη κατάσβεση 36 πυροσβέστες με 17 οχήματα - Η φωτιά ξέσπασε μετά από έκρηξη σε δεξαμενή με διακόσιους τόνους χημικής πρώτης ύλης για τη βιομηχανία χρωμάτων - Απομακρύνθηκαν οι εργαζόμενοι

Πυρκαγιά ξεκίνησε το πρωί του Σαββάτου στο χώρο αποθήκης χημικών, στο Βαθύ Αυλίδος στην Εύβοια, λίγα χιλιόμετρα έξω από τη Χαλκίδα.

Άμεση ήταν η κινητοποίηση της πυροσβεστικής για την επιχείρηση κατάσβεσης, με 36 πυροσβέστες και 17 οχήματα.

Όπως είπε στο protothema.gr ο αντιπεριφερειάρχης Εύβοιας, Γιώργος Κελαϊδίτης, η φωτιά ξέσπασε μετά από έκρηξη σε δεξαμενή με διακόσιους τόνους χημικής πρώτης ύλης για τη βιομηχανία χρωμάτων. Η φωτιά δεν μπορεί να σβήσει, παρά μόνο όταν καεί όλη η ύλη.

Οι προσπάθειες της Πυροβεστικήςς επικεντρώνονται στο να μην εξαπλωθεί η φωτιά στις διπλανές δεξαμενές και γι' αυτό έχει ρίξει αφρό και λαμβάνει όλα τα δυνατά προστατευτικά μέτρα.

Οι εργαζόμενοι έχουν απομακρυνθεί. Η έκρηξη που προκάλεσε τη φωτιά σημειώθηκε στο διάστημα 8-8:30 το πρωί.

Αυτή την ώρα, σύμφωνα με τον κ. Κελαϊδίτη εξετάζεται η τοξικότητα του υλικού και αν τυχόν υπάρχουν επικίνδυνα εκλυόμενα αέρια, και κριθεί ότι υπάρχει κίνδυνος για τους κατοίκους της περιοχής, τότε θα ληφθούν άμεσα μέτρα προστασίας.
https://www.protothema.gr/
΄
Σημ. Ζείδωρον: Σύμφωνα με το eviatopblog.gr/ η φωτιά στο εργοστάσιο χημικών προϊόντων AKFA,πρώην  INTERKEM,τέθηκε υπό πλήρη έλεγχο.

Δείτε βίντεο από χρήστες του facebook


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom