Κυριακή 15 Μαρτίου 2020

Κορονοϊός: Τέταρτος νεκρός στην Ελλάδα!


Στο νοσοκομείo ΑΧΕΠΑ της Θεσσαλονίκης κατέληξε ο τέταρτος ασθενής από τον κορονοϊό στην Ελλάδα.Σύμφωνα με όσα μετέδωσε το OPEN TV πριν από λίγο είναι ο 53χρονος υπάλληλος του νοσοκομείου Καστοριάς.


Πρόκειται για τον 53χρονο άνδρα από την Καστοριά,ο οποίος νοσηλευόταν στο νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης ΑΧΕΠΑ. Σύμφωνα με πληροφορίες είχε υποκείμενα νοσήματα.

Ο 53χρονος είχε καταγωγή από την Σιάτιστα, ήταν κάτοικος Καστοριάς και εργαζόταν στο Μικροβιολογικό του Νοσοκομείου Καστοριάς.

Την είδηση επιβεβαίωσε μιλώντας στο e-ptolemeos ο δήμαρχος Βοϊου Χρήστος Ζευκλής, ο οποίος ερωτήθηκε σχετικά για την έξαρση των κρουσμάτων στην περιοχή του και τόνισε πως είναι σε επικοινωνία για το θέμα και περιμένει από τον ΕΟΔΥ να λάβει επιπλέον μέτρα, ιδίως στα χωριά Δαμασκηνιάς και Δραγασιάς.

Ο ίδιος μάλιστα αναφέρθηκε και στην πρόταση του ιατρικού συλλόγου Κοζάνης που ζήτησε να ζητηθεί να κηρυχθούν σε καραντίνα τα χωριά αυτά, λέγοντας πως αναμένονται περαιτέρω εντολές από τους αρμοδίους.

Χθες Σάββατο είχαμε άλλους δυο θανάτους που επέφερε ο κορονοϊός. Πρόκειται για έναν 67χρονο στο νοσοκομείο Ζακύνθου και έναν 90χρονο στο Γενικό Νοσοκομείο Πτολεμαΐδας,ενώ είχε προηγηθεί ο θάνατος του 66χρονου συνταξιούχου εκπαιδευτικού στο νοσοκομείο του Ρίου.

Το σύνολο των κρουσμάτων στην Ελλάδα είναι πλέον 228 εκ των οποίων 22 είναι "ορφανά", δηλαδή δεν έχουν ταξιδιωτικό ιστορικό και δεν σχετίζονται φανερά με υπάρχοντα κρούσματα. Συνολικά 57 ασθενείς νοσηλεύονται, πέντε από αυτούς διασωληνωμένοι, ενώ 8 ασθενείς έχουν πάρει ήδη εξιτήριο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom