Κυριακή 1 Μαρτίου 2020

Πέθανε ο Ανδρέας Παπαεμμανουήλ, παλαίμαχος άσος του Παναθηναϊκού


Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 81 ετών ο Ανδρέας Παπαεμμανουήλ, ένας από τους θρύλους του Παναθηναϊκού.

Ο Ανδρέας Παπαεμμανουήλ,ο θρυλικός «Κούνελος», γεννήθηκε στις 18 Φεβρουαρίου 1939 και έκανε μεγάλη καριέρα στους πράσινους, τη φανέλα των οποίων φόρεσε από το 1958 ως το 1969, κατακτώντας έξι πρωταθλήματα, έχοντας 80 γκολ σε 196 συμμετοχές παίζοντας ως επιθετικός αλλά και αριστερός χαφ, ενώ ήταν αυτός που έβαλε το πρώτο γκολ του Παναθηναϊκού στην Ευρώπη.

Προς το τέλος της καριέρας του, αγωνίστηκε για τρία χρόνια (1969-72) και στην ΑΕΚ, ενώ είχε 16 συμμετοχές και 7 γκολ στην εθνική Ελλάδας.

Η ανακοίνωση της ΠΑΕ Παναθηναϊκός:

Απεβίωσε σε ηλικία 81 ετών ο μυθικός «Κούνελος»

Φτωχότερη είναι από σήμερα η οικογένεια του Παναθηναϊκού, αφού ένας από τους σπουδαιότερους Έλληνες ποδοσφαιριστές της δεκαετίας του ’60, ο Ανδρέας Παπαεμμανουήλ, «έφυγε» σε ηλικία 81 ετών.

Ο μυθικός «Κούνελος», όπως ήταν το προσωνύμιό του, γεννήθηκε στις 18 Φεβρουαρίου 1939 στο Φάληρο και θεωρήθηκε από τα μεγάλα ταλέντα της εποχής από την εφηβική ηλικία. Ο Παναθηναϊκός κατάφερε να τον εντάξει στο δυναμικό του και δεν λάθεψε.

Ο Παπαεμμανουήλ φόρεσε τη φανέλα του Παναθηναϊκού για 11 χρόνια, από το 1958 έως και το 1969. Ήταν ένας ταχύτατος επιθετικός που έπαιζε στα άκρα, θυμίζοντας αυτό που στα νεότερα χρόνια ονομάζουμε εξτρέμ.

Φόρεσε πάνω από 200 φορές τη φανέλα με το τριφύλλι, κατακτώντας 6 πρωταθλήματα (μεταξύ των οποίων και το αήττητο του 1964) και 2 Κύπελλα, ενώ βασικά προσόντα του ήταν η ταχύτητα, το δυνατό του σουτ (απ’ όπου και το έτερο προσωνύμιο «Παπακανόνης») και η ευχέρεια στο σκοράρισμα.

Διατέλεσε επίσης προπονητής του Παναθηναϊκού σε δύο διαφορετικές σεζόν (1980-81 για τρεις αγώνες, 1982-83 για τέσσερις αγώνες) και μάλιστα ένα απ’ αυτά ήταν το 4-2 επί της Γιουβέντους!

Η ΠΑΕ Παναθηναϊκός εκφράζει τα θερμά της συλλυπητήρια στους οικείους του Ανδρέα Παπαεμμανουήλ. Είναι μια θλιβερή ημέρα για το σύλλογο”.


Ανακοίνωση της ΠΑΕ ΑΕΚ και των παλαιμάχων

Η ΠΑΕ ΑΕΚ και ο Σύνδεσμος Παλαιμάχων Ποδοσφαιριστών της ομάδας εκφράζουν τη θλίψη τους για την απώλεια του Ανδρέα Παπαεμμανουήλ. Ο αγαπημένος σε όλη την ποδοσφαιρική οικογένεια «Κούνελος» είχε περάσει το μεγαλύτερο μέρος της καριέρας του στον Παναθηναϊκό, αλλά είχε τιμήσει και τη φανέλα της ΑΕΚ στην τριετία που την υπηρέτησε (1969-72), κατακτώντας μαζί της το πρωτάθλημα του 1971. Θερμά συλλυπητήρια στους οικείους του από όλη την «κιτρινόμαυρη» οικογένεια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom