Παρασκευή 20 Μαρτίου 2020

Ενημέρωση για τον κορονοϊό: 31 νέα κρούσματα - 495 συνολικά - 8 νεκροί - Εκκληση για αίμα (βίντεο)


Ο εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας για τον κορονοϊό, καθηγητής λοιμωξιολογίας Σωτήρης Τσιόδρας, στην καθιερωμένη του ενημέρωση, ανακοίνωσε πως υπάρχουν 31 νέα κρούσματα του φονικού ιού στην Ελλάδα.



Συνολικά υπάρχουν πια 495 κρούσματα, εκ των οποίων τα 84 είναι “ορφανά”, δηλαδή δεν έχουν “ιχνηλατηθεί” σε σχέση με τα πρώτα κρούσματα.

Τρεις άνθρωποι,δύο στην Κοζάνη και ένας στην Αθήνα κατέληξαν από τον κορωνοϊό το τελευταίο 24ωρο, ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό των θυμάτων στους οκτώ.

Τα περισσότερα είναι στην Αθήνα και μέχρι στιγμής έχουν ελεγχθεί 7.200 δείγματα.90 άνθρωποι νοσηλεύονται, εκ των οποίων οι 20 διασωληνωμένοι, με μέσο όρο ηλικίας τα 72 έτη.

Ο κύριος Τσιόδρας εξέφρασε την οργή του για όσους… έφυγαν άρον – άρον κι ενώ ο κορονοϊός εξαπλώνεται. “Δεν είναι εκδρομή” είπε χαρακτηριστικά.
Αναρωτήθηκε… πόσες φορές θα πρέπει να πει τα ίδια και τα ίδια, κατακρίνοντας όλους όσοι αποφάσισαν να πάρουν τα αυτοκίνητά τους και να φύγουν για τα χωριά ή τα εξοχικά τους.

Τόνισε πως είναι άκρως επικίνδυνο να βρίσκονται σε ένα αυτοκίνητο πολλά άτομα ενώ κάποιος μπορεί να έχει προσβληθεί από τον κορονοϊό και τουλάχιστον απηύθυνε έκκληση σε όσους έφυγαν, να μην έρθουν σε επαφή με κανέναν… εκεί που πάνε.

Ο κ.Τσιόδρας επισήμανε ότι σε όλο τον κόσμο εκτιμάται ότι καταγράφεται μόλις το 15% των πραγματικών κρουσμάτων, ενώ η Ευρώπη βρίσκεται στην καρδιά της πανδημίας με το 50% των θανάτων από τον κορωνοϊό στον κόσμο να βρίσκονται στην ευρωπαϊκή ήπειρο. Ο καθηγητής λοιμωξιολογίας επανέλαβε την έκκληση για περιορισμό των μετακινήσεων και καυτηρίασε τη σημερινή εικόνα εξόδου στις εθνικές οδούς. Πρόσθεσε δε, ότι είναι απαράδεκτο νησιά να έρχονται σε επαφή με τον κορωνοϊό από επισκέπτες και σημείωσε ότι στην Αθήνα και την Αττική εντοπίζονται τα περισσότερα κρούσματα του κορωνοϊού.

Επίσης έκανε έκκληση στους αιμοδότες να σπεύσουν να δώσουν αίμα διότι υπάρχει μεγάλη ανάγκη.
Ακολούθως το λόγο πήρε ο Νίκος Χαρδαλιάς

Απαγορεύεται η μετακίνηση μη μόνιμων κατοίκων στα νησιά,όπως και ο απόπλους των ιδιωτικών σκαφών αναψυχής, ανακοίνωσε ο Νίκος Χαρδαλιάς, στο πλαίσιο των μέτρων πρόληψης εξάπλωσης του κορονοϊού.

Νέα έκκληση στους πολίτες να μείνουν σπίτι προκειμένου να περιοριστεί η εξάπλωση του φονικού ιού απηύθυνε ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη Νίκος Χαρδαλιάς αμέσως μετά την ενημέρωση που έκανε ο επικεφαλής Λοιμωξιολόγος Σωτήρης Τσίοδρας.

Ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη αναφέρθηκε στις δηλώσεις Μητσοτάκη για την κοινωνική ευθύνη των πολιτών και επανέλαβε ότι πρέπει να αποφεύγονται οι συναθροίσεις.

Η πλειοψηφία τηρεί τους κανόνες αλλά κάποιοι δείχνουν αντικοινωνική συμπεριφορά. Από εμάς εξαρτάται αν θα ληφθούν νέα μέτρα για τον περιορισμό της κυκλοφορίας

Μετάβαση στα νησιά μόνο για μόνιμους κατοίκους

Απαγορεύεται ο απόπλους ή κατάπλους ιδιωτικών σκαφών στα νησιά

Αύριο Σάββατο κλειστές οι λαικές αγορές

Από Δευτέρα μειώνονται κατά 50% οι παραγωγοί

Ένας πελάτης ανά 15 τ.μ.

Αναστέλλονται όλες οι επισκέψεις στα καταστήματα κράτησης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom