Δευτέρα 16 Μαρτίου 2020

Πλοίο από την Τουρκία με 193 μετανάστες προσάραξε έξω από την Κέα (βίντεο)

Μεταφέρθηκαν προσωρινά σε παλιό ξενοδοχείο

Φορτηγό πλοίο που είχε αναχωρήσει από το Τσανάκαλε της Τουρκίας με 193 μετανάστες και πρόσφυγες, προσάραξε τα ξημερώματα έξω από τον λιμενοβραχιόνα της Κέας.



Οι μετανάστες και πρόσφυγες, ανάμεσά τους και παιδιά και έγκυες, μπόρεσαν και αποβιβάστηκαν στο λιμάνι του νησιού και είναι όλοι καλά στην υγεία τους.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, το σκάφος κατευθυνόταν προς την Ιταλία, αλλά λόγω των κακών καιρικών συνθηκών που επικρατούσαν στη θαλάσσια περιοχή αναγκάστηκε να προσαράξει στο συγκεκριμένο νησί.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι μεταξύ των μεταξύ των μεταναστών και προσφύγων οι τρεις είναι διακινητές.

Όπως έγινε γνωστό, οι 193 μετανάστες και πρόσφυγες θα φιλοξενηθούν προσωρινά σε παλιό ξενοδοχείο της Κέας.

Κλιμάκιο του λιμενικού σώματος, αποτελούμενο από 10 άτομα, αναμένεται να μεταβεί σήμερα με ελικόπτερο στο νησί, προκειμένου να βοηθήσει στο ανακριτικό έργο, αλλά και στη ρύπανση που πιθανόν έχει προκληθεί από το φορτηγό πλοίο, ενώ στελέχη του λιμενικού το χαρακτηρίζουν ως πλοίο μίας χρήσεως που χρησιμοποιείται σε τέτοιες περιπτώσεις.

Η ανακοίνωση του Λιμενικού Σώματος

Προσάραξη Δ/Ξ πλοίου με αλλοδαπούς επιβαίνοντες στην Κέα


Ενημερώθηκε, πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης του Αρχηγείου του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής για περιστατικό προσάραξης δεξαμενόπλοιου, με εκατόν ενενήντα (190) αλλοδαπούς επιβαίνοντες, στην εξωτερική πλευρά του λιμενοβραχίονα Ν. Κέας.

Με την άμεση κινητοποίηση του ΕΚΣΕΔ/Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. στο σημείο έσπευσε κλιμάκιο του Β' Λιμενικού Τμήματος Κέας του Κεντρικού Λιμεναρχείου Λαυρίου, για παροχή συνδρομής, ενώ σημειώνεται ότι οι καιρικές συνθήκες που επικρατούν στην εν λόγω θαλάσσια περιοχή είναι εξαιρετικά δυσμενείς (άνεμοι βόρειοι εντάσεως 8 bf).

Με εντολή του Υπουργού Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Γιάννη Πλακιωτάκη, στην περιοχή σπεύδει Ρ/Κ πλοίο για να ελέγξει την κατάσταση του εν λόγω δεξαμενόπλοιου και να συνδράμει τις Λιμενικές Αρχές στην επιχείρηση αποκόλλησής του από τον λιμενοβραχίονα.

Οι ως άνω επιβαίνοντες (123 άντρες, 29 γυναίκες και 38 παιδιά) του πλοίου, εξήλθαν στον οικείο λιμένα με ίδια μέσα, καλά στην υγεία τους, ενώ στη συνέχεια μεταφέρθηκαν σε κατάλυμα με μέριμνα της οικείας δημοτικής Αρχής.

Προανάκριση διενεργείται από την οικεία Λιμενική Αρχή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom