Κυριακή, 22 Μαρτίου 2020

15 οι νεκροί, 94 τα νέα κρούσματα κορωνοϊού στην Ελλάδα!


Μεγαλώνει η λίστα των νεκρών και των κρουσμάτων από την επέλαση του κορονοϊού και στη χώρα μας,σύμφωνα με ανακοίνωση του Σωτήρη Τσιόδρα στη σελίδα ΕΟΔΥ.

“Οι συμπολίτες μας που έχουν καταλήξει από το νέο ιό είναι 15,εκ των οποίων οι 14 είχαν σοβαρά υποκείμενα νοσήματα. Οι 12 ήταν άντρες και οι 3 γυναίκες. Ο μέσος όρος ηλικίας των συμπολιτών μας που κατέληξαν ήταν τα 77 έτη”, αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Συγκεκριμένα κατακόρυφη αύξηση παρουσιάζει ο αριθμός των κρουσμάτων κορονοϊού στην Ελλάδα. Όπως αναφέρει η σχετική ανακοίνωση, καταγράφηκαν 94 νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα κορονοϊού SARS-CoV-2 στη χώρα μας.Ο συνολικός αριθμός των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων ανέρχεται σε 624.

Τα περισσότερα επιβεβαιωμένα κρούσματα εξακολουθούν να είναι στην Αθήνα,ενώ το 55,7% των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων είναι άνδρες.124 ασθενείς νοσηλεύονται, εκ των οποίων 34 είναι διασωληνωμένοι.

Η πλειονότητα των πολιτών που νοσηλεύονται έχει σοβαρά υποκείμενα νοσήματα. Ο μέσος όρος ηλικίας των νοσηλευόμενων είναι τα 64 έτη και των διασωληνωμένων τα 67 έτη.

Τέλος, 19 συμπολίτες μας έχουν πάρει εξιτήριο από το νοσοκομείο.

Καθηγητής Σωτήρης Τσιόδρας, εκπρόσωπος Υπουργείου Υγείας για το νέο κορονοϊό

Δεν υπάρχουν σχόλια: