Δευτέρα 3 Φεβρουαρίου 2020

Σάλος με τη δήλωση Άδωνι Γεωργιάδη: «Ζημιά για την οικονομία η προστασία της πρώτης κατοικίας»! (βίντεο)


Έντονες αντιδράσεις από τις πολιτικές δυνάμεις της αντιπολίτευσης προκάλεσαν οι δηλώσεις του υπουργού Ανάπτυξης, Άδωνι Γεωργιάδη, στο πλαίσιο χαιρετισμού που απηύθυνε σε εκδήλωση του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου.

Ο υπουργός Ανάπτυξης υποστήριξε ότι «δεν υπάρχει απόλυτη προστασία της πρώτης κατοικίας σε καμία προηγμένη οικονομία, ούτε πρέπει να υπάρχει, διότι είναι επιζήμια για την οικονομία».

Δείτε στο βίντεο το σχετικό απόσπασμα:


Κόντρα Αδωνι - Παππά για την Α' κατοικία

Σφάζονται στα social media Αδωνις Γεωργιάδης και Νίκος Παππάς με αφορμή ομιλία και δηλώσεις του υπουργού Ανάπτυξης για την προστασία της πρώτης κατοικίας.

Τις δηλώσεις του Αδωνι Γεωργιάδη οτι πρέπει να γίνονται πλειστηριασμοί για όσους έχουν τη δυνατότητα αλλά δεν πληρώνουν τα δάνειά τους, σχολίασε με δεικτικό τρόπο ο πρώην υπουργός του ΣΥΡΙΖΑ.

Εγραψε ο Νίκος Παππάς:

Ο Μητσοτάκης χρεώνεται τις αθλιότητες Γεωργιάδη περί βλαπτικής προστασίας της α΄ κατοικίας
Στον Νίκο Παππά απάντησε ο Αδωνις Γεωργιάδης:

Τι να σου πω καημένε...αλλά στα κανάλια όταν σε παίρνουν να βγεις μαζί μου να αναδείξεις τα «ψέματα» μου κρύβεσαι.

Η κόντρα με το ΚΙΝΑΛ
Η ομιλία του Αδωνι Γεωργιάδη προκάλεσε την αντίδραση του ΚΙΝΑΛ, όμως ο υπουργός Επενδύσεων κατηγόρησε την Φώφη Γεννηματά για υποκρισία.

Συγκεκριμένα ο Υπουργός Ανάπτυξης δήλωσε ότι δεν πρέπει να υπάρχει απόλυτη προστασία της πρώτης κατοικίας γιατί αυτό ζημιώνει την οικονομία, συμπληρώνοντας και διευκρινίζοντας ότι θα προστατεύονται αυτοί που αποδεδειγμένα και πραγματικά δεν έχουν να πληρώσουν (και όχι οι μπαταχτσήδες).

Ενώ η Φώφη Γεννηματά ήταν παρούσα στην συγκεκριμένη ομιλία, το ΚΙΝΑΛ με tweet στον επίσημο λογαριασμό του κόμματος κατηγόρησε τον κ. Γεωργιάδη οτι θέλει “γενικευμένους πλειστηριασμούς της Α κατοικίας”. Προσθέτοντας το σχόλιο οτι για τον κ. Γεωργιάδη ''Η προστασία είναι ζημιά".
Η αντίδραση του Αδωνι:
Άμεση ήταν η αντίδραση του Άδωνι Γεωργιάδη, τόσο τηλεοπτικά, όσο και μέσω social media.

"Στο Βίντεο που κομμένο μεν αλλά χωρίς να μπορεί να με διαψεύσει δε ακούτε «προστασία ΑΠΟΛΥΤΗ κλπ» προφανώς στο υπόλοιπο που έκοψαν εξηγώ το απόλυτη δηλ και εκείνου που έχει και δεν πληρώνει εις βάρος των υπολοίπων."
Η τοποθέτηση του Αδωνι Γεωργιάδη ήταν το πρωτοσέλιδο σήμερα της εφημερίδας η Εφημερίδα των Συντακτών:

https://www.thetoc.gr/

ΚΚΕ: Θρασύτατη ομολογία για τη χιονοστιβάδα πλειστηριασμών οι δηλώσεις του Αδ. Γεωργιάδη

Σε σχόλιο για τις δηλώσεις του υπουργού Ανάπτυξης Αδ. Γεωργιάδη σχετικά με την προστασία της πρώτης κατοικίας το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ αναφέρει:

«Οι δηλώσεις του Υπουργού Ανάπτυξης Αδ. Γεωργιάδη ότι "η προστασία της α' κατοικίας είναι ζημία για την οικονομία" αποτελούν πρόκληση απέναντι στα εκατοντάδες χιλιάδες λαϊκά νοικοκυριά που βλέπουν την θηλιά των τραπεζών και των funds να σφίγγει όλο και πιο πολύ γύρω τους. Παράλληλα, αποτελεί μία κυνική και θρασύτατη ομολογία εκ μέρους της κυβέρνησης για τη χιονοστιβάδα πλειστηριασμών που έρχεται.

Να εξασφαλιστεί εδώ και τώρα η προστασία της α' κατοικίας, να δυναμώσει η πάλη ενάντια στους πλειστηριασμούς, να καταργηθεί το "ιδιώνυμο", που ποινικοποιεί τις λαϊκές αντιδράσεις ενάντια στους πλειστηριασμούς, που νομοθέτησε ο ΣΥΡΙΖΑ και διατηρεί η κυβέρνηση της ΝΔ».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom