Παρασκευή 7 Φεβρουαρίου 2020

Καταγγελίες πρώην υπαρχηγού της Πυροσβεστικής για «σύστημα παραδιοίκησης»

Αναφορές για εκδικητικές ενέργειες λόγω της «κριτικής για την τραγωδία στο Μάτι».

του Βασίλη Γ. Λαμπρόπουλου
Σε σοβαρές καταγγελίες για «παράγκες» και «συστήματα παραδιοίκησης» στην Πυροσβεστική και για «εκδικητικές ενέργειες αξιωματικών της Πυροσβεστικής λόγω της κριτικής που ασκήθηκε για το Μάτι» προχωρά ο
πρώην υπαρχηγός του Σώματος κ. Ανδριανός Γκουρμπάτσης με επιστολή του στον υπουργό Προστασίας του Πολίτη κ. Μ. Χρυσοχοίδη και τον Γενικό Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας κ. Ν. Χαρδαλιά.

Ο κ. Γκουρμπάτσης στην επιστολή του ανέφερε ότι «το περασμένο καλοκαίρι, με αφορμή την αντικατάσταση του Κώδικα Ποινικής Δικονομίας προσφέρθηκα ανιδιοτελώς και αζημίως για το Δημόσιο να συγγράψω Βιβλίο με τίτλο «Επιτομή Ποινικής Δικονομίας» για τους σπουδαστές όλων των Σχολών της Πυροσβεστικής Ακαδημίας καθώς και για τους προανακριτικούς υπαλλήλους του Σώματος που ασχολούνται με το ανακριτικό έργο, παρέχοντας προς τούτο δωρεάν τα συγγραφικά δικαιώματα στο Πυροσβεστικό Σώμα, με σκοπό να απαλλαγεί – και απαλλάσσεται εφεξής κάθε έτος – το Δημόσιο από μια σημαντική δαπάνη προμήθειας αντίστοιχου συγγράμματος. Το Αρχηγείο ΠΣ αποδέχθηκε άμεσα την ως άνω δωρεά μου κι έτσι παρέδωσα το συγκεκριμένο πόνημα».

Ακολούθως ο κ. Γκουρμπάτσης σημειώνει «δυστυχώς μέχρι σήμερα σχεδόν τρεις μήνες από την παράδοση του εν λόγω πονήματος το Αρχηγείο ΠΣ δεν έχει δώσει την έγκριση προς το Εθνικό Τυπογραφείο, το οποίο ωστόσο έχει αναλάβει μετά από σχετική διαβούλευση με αξιωματικούς του Σώματος, την εκτύπωσή του, για να προχωρήσει σε αυτήν, επειδή αρμόδιος αξιωματικός αρνείται σιωπηρά να υπογράψει».

Με τον πρώην υπαρχηγό της Πυροσβεστικής να διατυπώνει υπόνοιες ότι «ίσως αυτό συμβαίνει γιατί στην υπόθεση της φονικής πυρκαγιάς στο Μάτι την 23η Ιουλίου 2018 έχω εμπλακεί ως Τεχνικός Σύμβουλος και πρόσφατα κατέθεσα στην ανάκριση, ως μάρτυρας κατηγορίας, αποκαλύπτοντας την αλήθεια και τους υπεύθυνους, που κι αυτό δεν του άρεσε».

Ο κ. Γκουρμπάτσης ακολούθως σημειώνει «το ως άνω απαράδεκτο φαινόμενο εκδικητικής σε βάρος μου συμπεριφοράς ενός μάλιστα υψηλόβαθμου στην ιεραρχία του Σώματος αξιωματικού και συνακόλουθα καταχρηστικής άσκησης εξουσίας – όχι με την νομική έννοια του όρου αλλά την ουσιαστική – έρχεται να προστεθεί και αναδείξει το γενικότερο πρόβλημα της διάλυσης του Πυροσβεστικού Σώματος .

Πιο αναλυτικά κατά την εσωτερική λειτουργία του Σώματος τα τελευταία έτη δρούσε, δρα – κι αυτό είναι κοινό μυστικό στο Σώμα – και θα εξακολουθήσει να δρα, αν δεν παρεμβείτε άμεσα με τη λήψη αναγκαίων δραστικών μέτρων, «Παράγκα» «Σύστημα Παραδιοίκησης».

Στοχοποιούν, απειλούν κι εκβιάζουν κατά τρόπο έμμεσο, όποιον αξιωματικό ασκεί νομίμως τα καθήκοντά του, όταν βέβαια αυτά έρχονται σε ευθεία αντίθεση με τα δικά τους θέλω ή έχει το θάρρος να εκφραστεί δημοσίως ελεύθερα και μέσα στα νομικά πλαίσια της νομιμότητας για απαράδεκτες και σκόπιμες υπηρεσιακές ενέργειες καθώς και όποιον συνδράμει τη Δικαιοσύνη για την ανακάλυψη της αλήθειας σε υποθέσεις που εμπλέκεται προσωπικό του Πυροσβεστικού Σώματος».
https://www.tovima.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom