Πέμπτη 6 Φεβρουαρίου 2020

Αρκίτσα: Αρχίζει η δίκη για τη δολοφονία του Γερμανού κυνηγού


Οι φρικτές μνήμες από τη στυγερή δολοφονία του 55χρονου κυνηγού Gerd Peter Baumbeger, ο οποίος βρέθηκε νεκρός στις 9 Ιανουαρίου 2018 με τραύματα από κυνηγετικό όπλο στο κεφάλι και το στήθος, μέσα σε έναν
ελαιώνα στην Αρκίτσα της Φθιώτιδας, θα "ξυπνήσουν" αύριο στην αίθουσα του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου Λιβαδειάς, όπου αναμένεται να αρχίσει η δίκη για την πολύκροτη υπόθεση.

Στο εδώλιο του κατηγορουμένου θα καθίσουν, όπως αναφέρει η εφημερίδα "Espresso", η 47χρονη Θεοδότα Α. και ο 56χρονος σύντροφός της Δημήτρης Σ. οι οποίοι κατηγορούνται ότι έβγαλαν από τη μέση τον άτυχο Γερμανό για να βάλουν χέρι στην περιουσία του. Οι ίδιοι αρνούνται κατηγορηματικά όσα τους αποδίδονται, υποστηρίζοντας ότι δεν είχαν κίνητρο να δολοφονήσουν τον 55χρονο.

Όπως ισχυρίστηκαν στις απολογίες τους στην ανακρίτρια και αναμένεται να επαναλάβουν και ενώπιον του δικαστηρίου, ο αδικοχαμένος Γερμανός δεν εμπλέκεται με κανέναν τρόπο στους επίμαχους τραπεζικούς λογαριασμούς, συνολικού ύψους 200.000 ευρώ, αλλά ανήκουν στην 47χρονη.

Ταυτόχρονα η κατηγορούμενη αναμένεται να υποστηρίξει δια των συνηγόρων της ότι τα ακίνητα που είχε αγοράσει τα απέκτησε με δάνειο από τράπεζα.

Οι δικηγόροι της 47χρονης και του 55χρονου είχαν καταθέσει αίτημα στην Εισαγγελία Λαμίας, να επιστρέψει η υπόθεση στην ανάκριση και ταυτόχρονα διόριζαν ως τεχνικό σύμβουλο τον διδάκτορα Μοριακής Βιολογίας και Γενερτικής Γιώργο Φιτσιάλο προκειμένου, όπως αναφέρει η "Espresso" να αξιολογήσει επιστημονικά το πρωτογενές βιολογικό υλικό από τα νύχια του θύματος που βρίσκεται στα Εγκληματολογικά Εργαστήρια της ΕΛ.ΑΣ.

Ο λόγος που ζητούσαν να γίνει κάτι τέτοιο είναι γιατί, όπως φαίνεται ότι προκύπτει από την Έκθεση Πραγματογνωμοσύνης, το συγκεκριμένο δείγμα δεν ταιριάζει με τα χαρακτηριστικά του DNA κανενός από τους δύο κατηγορούμενους, αλλά προσομοιάζει με εκείνο ενός τρίτου προσώπου που είχε κληθεί στο στάδιο της προανάκρισης να δώσει βιολογικό υλικό. Το συγκεκριμένο αίτημα, ωστόσο, απορρίφθηκε.

Espresso 6/2/20

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom