Κυριακή, 16 Φεβρουαρίου 2020

Δεν είμαστε όλοι η ίδια Ελλάδα


Τον ρόλο του… εξωτερικού παρατηρητή «ίσων αποστάσεων» της ελληνικής ιστορίας φαίνεται πως έχει αναλάβει η Επιτροπή «Ελλάδα 2021». Η συμπερίληψη δικτατόρων και δωσιλόγων στην ενότητα «αρχηγοί
κυβερνήσεων» στην ιστοσελίδα της Επιτροπής (εδώ), ακόμα και μετά τις αντιδράσεις, είναι αποκαλυπτική. Με λίγα λόγια, μιλάμε για ένα… διακριτικό ξέπλυμα.

Η πρόεδρος της Επιτροπής «Ελλάδα 2021», Γιάννα Αγγελοπούλου, σε συνέντευξη της στο «Βήμα της Κυριακής», ζήτησε συγγνώμη για τυχόν λάθη στην ιστοσελίδα, δηλώνοντας, όμως, ταυτόχρονα: «Δεν θα ξαναγράψουμε εμείς στην Επιτροπή “Ελλάδα 2021” την Ιστορία. Ούτε θα σβήσουμε κάποιους ανθρώπους και κάποια γεγονότα, ούτε θα προβάλλουμε άλλα. Η Ιστορία μας είναι αυτή που είναι».
Να σημειωθεί ότι μετά το σάλο από την παρουσίαση και την συμπερίληψη στην ιστοσελίδα της Επιτροπής, του φασίστα Μεταξά, του αρχιχουνταίου Παπαδόπουλου, των “Κουίσλινγκ” της Κατοχής κ.α στους «αρχηγούς κυβερνήσεων», προστέθηκαν… διευκρινίσεις για την ιδιότητα τους. Για παράδειγμα, στον Παπαδόπουλο προστέθηκε η λέξη «πραξικοπηματίας». Στον φασίστα Μεταξά, πρότυπο και ίνδαλμα χρυσαυγιτών και κάθε λογής φασιστών, για αρκετά μεγάλο διάστημα δεν είχε προστεθεί «διευκρίνιση». Πριν λίγη ώρα σημειώθηκε δίπλα στο όνομα του η λέξη «δικτάτορας». 
Κατά τα άλλα η Γιάννα Αγγελοπούλου συνέχισε τα βαρύγδουπα και περήφανα περί απόκτησης «μιας νέα εθνικής αυτοπεποίθησης για το μέλλον». Τα κενά λόγια (περί «νέας εθνικής αυτοπεποίθησης για το μέλλον») δεν μπορούν να κρύψουν την ουσία: 
Ούτε με «αστερίσκο» δεν χωράνε οι φασιστο-Μεταξάδες και οι χουντο-Παπαδόπουλοι, οι Ράλληδες, οι Τσολάκογλου, οι Λογοθετόπουλοι, οι Πάγκαλοι και οι Κονδύληδες στους αγώνες του ελληνικού λαού για δημοκρατία και ελευθερία, παρά μόνο στο τάχα μου “δημοκρατικό” και “ιστορικά αντικειμενικό” αφήγημα της άρχουσας τάξης για τους «αρχηγούς κυβερνήσεων» των δικών της μαύρων κεφαλαίων της ελληνικής Ιστορίας.
Σε τελική ανάλυση το γνωρίζουν και οι εμπνευστές της νέας «εθνικής ομοψυχίας»: Δεν είμαστε όλοι η ίδια Ελλάδα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: