Σάββατο 22 Φεβρουαρίου 2020

Το σχέδιο της αστυνομίας για το κέντρο της Αθήνας - Αποκαλυπτικό έγγραφο


Περισσότεροι από 250 αστυνομικοί - και αρκετοί από τις διμοιρίες των ΥΜΕΤ αλλά και 44 νέοι ειδικοί φρουροί - αναμένεται να συμμετάσχουν στο «Ενιαίο Σχέδιο Περιπολιών και Αστυνόμευσης Κέντρου Αθηνών και Αρχαιολογικού Χώρου Ακρόπολης», που αποκαλύπτουν «ΤΑ ΝΕΑ».

Στο σχέδιο αυτό το κέντρο της Αθήνας «χωρίζεται» σε 17 τομείς περιπολιών και εμφανούς αστυνόμευσης πέριξ της Ομόνοιας, στο Μεταξουργείο, στον Κεραμεικό, στις πλατείες Βικτωρίας, Αττικής και Αγίου Παντελεήμονα, στα πέριξ της πλατείας Αμερικής στην οδό Δυρραχίου στα Σεπόλια, στη λεωφόρο Πέτρου Ράλλη και στη λεωφόρο Κωνσταντινουπόλεως, στον λόφο Ιππείου Κολωνού, γύρω από την ΑΣΟΕ και το Πεδίον του Αρεως, στην ευρύτερη περιοχή των Εξαρχείων, στο τουριστικό κέντρο της Αθήνας στην Ακρόπολη και στο Σύνταγμα, γύρω από την οδό Σταδίου, στην πλατεία Κολιάτσου και στο σχολικό συγκρότημα της Γκράβας στην Κυψέλη.

Μάλιστα στο εν λόγω σχέδιο ζητούνται επιπλέον περιπολίες από 39 συνολικά αστυνομικούς στην οδό Μενάνδρου (όπου σημειώθηκε πριν από οκτώ ημέρες νέα αιματηρή συμπλοκή μεταξύ πακιστανών και αφγανών διακινητών ναρκωτικών με δραματικό απολογισμό έναν νεκρό και έναν σοβαρά τραυματισμένο), στο Πεδίον του Αρεως, γύρω από το Εθνικό Θέατρο και εντός της πλατείας Ομονοίας.

Σε κάθε περιοχή προσδιορίζονται οι εγκληματικές δραστηριότητες και άλλα προβλήματα που ανακύπτουν (διακίνηση ναρκωτικών παρουσία τοξικοεξαρτημένων, μεγάλος αριθμός κλοπών), ενώ στις περιπολίες προσδιορίζεται να συμμετέχουν οι αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Περιπολιών της Ομάδας Εμφανούς Αστυνόμευσης και Αμεσης Ανταπόκρισης «Πάνθηρες» και των Ομάδων Ασφαλείας και Παρεμπορίου, 28 αστυνομικοί που θα επιβαίνουν σε δίκυκλα και 13 ποδηλάτες της ΕΛ.ΑΣ., όπως και αστυνομικοί σκύλοι.

Στο έγγραφο της ΕΛ.ΑΣ. σημειώνεται ότι για τα ζητήματα ασφαλείας στο κέντρο της Αθήνας «συγκροτούνται τέσσερις ομάδες, αποτελούμενες από έναν βαθμοφόρο επικεφαλής και πέντε αστυνομικούς ασφαλείας, η καθεμία με αποστολή την αντιμετώπιση θεμάτων δημόσιας ασφάλειας και ειδικότερα του φαινομένου διακίνησης και χρήσης ναρκωτικών ουσιών, των κλοπών πορτοφολιών, της αρπαγής τσαντών και των παράνομων παιγνίων («παπάς» κ.λπ.), τον έλεγχο καταστημάτων οικονομικού ενδιαφέροντος για θέματα αστυνομικής αρμοδιότητας (ενεχυροδανειστήρια, ανταλλακτήρια συναλλάγματος κ.λπ.)».

Οι τομείς
Ακόμη προσδιορίζονται τρεις τομείς επιτήρησης γύρω από τους αρχαιολογικούς χώρους. Ο πρώτος εξ αυτών αφορά την περιοχή Ιερού Βράχου Ακρόπολης, Μουσείου Ακρόπολης καθώς και πολυσύχναστων δρόμων (Διονυσίου Αρεοπαγίτη, Μακρυγιάννη), ο δεύτερος τον Αρειο Πάγο και την Αρχαία Αγορά και ο τρίτος τον λόφο Φιλοπάππου.

Ο τελευταίος θεωρείται ειδικού ενδιαφέροντος από την ΕΛ.ΑΣ., ύστερα και από τον τραγικό θάνατο 25χρονου έλληνα φοιτητή (έπεσε από τα βράχια στη διάρκεια ληστείας) το καλοκαίρι του 2018, και λαμβάνονται περαιτέρω μέτρα ασφαλείας.

Οπως ενδεικτικά σημειώνεται, «θα υπάρχει διαρκής κίνηση δικύκλων της ΕΛ.ΑΣ. που θα κινούνται σε προσβάσιμους - ασφαλείς χώρους του Γ' Τομέα και σε διαρκή μεταξύ τους επικοινωνία για την επιχειρησιακή αλληλοκάλυψη, με ιδιαίτερη βαρύτητα στο τμήμα του Λόφου από το ύψος του Ι.Ν. Αγίου Δημητρίου Λουμπαρδιάρη προς το Θέατρο Δόρας Στράτου, για τον έλεγχο και την προσαγωγή υπόπτων ατόμων. Θα έχουν μεταξύ τους οπτική επαφή - όντας όμως στην αναγκαία μεταξύ τους απόσταση - και δεν θα απομακρύνονται από αυτούς τους χώρους χωρίς εντολή από τον επικεφαλής της βάρδιας τους».

Την ίδια ώρα συνεχίζεται η επιχείρηση της ΕΛ.ΑΣ. για τον εντοπισμό των δύο νεαρών Πακιστανών που θεωρούνται ύποπτοι για τη δολοφονία του Αφγανού στην οδό Μενάνδρου. Οι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. εκτιμούν ότι ίσως υπάρχει οργανωμένο σχέδιο υπόθαλψής τους ή μπορεί να έχουν βρει κρησφύγετο σε χώρους μαζικής παραμονής αλλοδαπών.

Βασίλης Λαμπρόπουλος
https://www.tanea.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom