Σάββατο 15 Φεβρουαρίου 2020

Προωθείται η μετατροπή της Αλεξανδρούπολης σε σημείο εφόρμησης του αμερικανικού στρατού


Με σταθερά βήματα, προχωρά η μετατροπή της Αλεξανδρούπολης σε σημείο εφόρμησης του αμερικανικού στρατού στα νότια σύνορα του ΝΑΤΟ με την Ρωσία. Οι υποδομές της πόλης και της ευρύτερης περιοχής (το
λιμάνι, το αεροδρόμιο και οι οδικοί άξονες), τίθενται στην υπηρεσία των αμερικανικών ενόπλων δυνάμεων, όπως προκύπτει από τη άφιξη στην πόλη του υποστράτηγου Κρίστοφερ Μόχαν, διοικητή της 21ης Διοίκησης Υποστήριξης Πολεμικών Επιχειρήσεων (21st Theater Sustainment Command), στην αρμοδιότητα του οποίου είναι η υποστήριξη των αμερικανικών στρατευμάτων στα Βαλκάνια.

Η άφιξη του Αμερικανού υποστρατήγου (στις 19 Φλεβάρη) ο οποίος αναμένεται, σύμφωνα με πληροφορίες να επιθεωρήσει το αεροδρόμιο, το λιμάνι, αλλά και τα στρατόπεδα της περιοχής, επιβεβαιώνει τις πληροφορίες που θέλουν την Αλεξανδρούπολη να συμπεριλαμβάνεται στην άσκηση «Defender 2020», κατά την οποία θα γίνει η μεγαλύτερη μετακίνηση στρατευμάτων και υλικού του αμερικανικού στρατού από τις ΗΠΑ στα σύνορα με την Ρωσία τα τελευταία 30 χρόνια.

 Η αφίσα της άσκησης
Η «Defender 2020», προβλέπει την κινητοποίηση συνολικά 37.000 στρατιωτών: 29.000 από τις ΗΠΑ και 8.000 από τις υπόλοιπες χώρες. Αντίστοιχα θα μεταφερθούν 20.000 άρματα μάχης, τεθωρακισμένα και άλλα οχήματα από τις ΗΠΑ συν άλλα 13.000 που βρίσκονται ήδη στην Ευρώπη σε αποθήκες. Η διεκπεραίωση αυτή θα απαιτήσει δρομολόγια συνολικού μήκους 4.000 χλμ., όπως τα προϋπολογίζουν οι αρμόδιοι. Θα συμμετάσχουν δυνάμεις από 18 κράτη: ΗΠΑ, Βέλγιο, Γαλλία, Λιθουανία, Καναδάς, Ολλανδία, Τσεχία, Γερμανία, Πολωνία, Δανία, Ουγγαρία, Ισπανία, Εσθονία, Ιταλία, Βρετανία, Φινλανδία, Λετονία, αλλά και η Γεωργία.
Στο πλαίσιο της μεγαλύτερης άσκησης πολεμικής προετοιμασίας, των αμερικανικών ενόπλων δυνάμεων, αναμένεται να αποβιβαστεί στην πόλη μια ολόκληρη μηχανοκίνητη μεραρχία πεζικού του αμερικανικού στρατού, η οποία θα μετακινηθεί μέσω του Έβρου στη Βουλγαρία και την Ρουμανία, καλύπτοντας το «νότιο μέτωπο» με την Ρωσία.
Στην άσκηση θα συμμετάσχουν και οι ελληνικές ένοπλες δυνάμεις, παρέχοντας υποστήριξη για τους χιλιάδες στρατιώτες αλλά και την την υλικοτεχνική υποδομή για την μεταφορά του πολεμικού υλικού.
Εκτός όμως από το βασικό σενάριο που θα περιλαμβάνει την μετακίνηση των στρατευμάτων, η «Defender 2020», θα «συνδεθεί» και με 6 άλλες ετήσιες ασκήσεις των αμερικανικών ενόπλων δυνάμεων στην Ευρώπη, τις «Allied SpiritXI, Dynamic Front 20», «Joint Warfighting Assessment 20», «Saber Strike 20», «Swift Response 20» και «Trojan Footprint» με ένα κοινό σενάριο άσκησης, συντονισμένη εντολή αποστολής, αμοιβαία υποστήριξη και κοινό περιβάλλον επικοινωνίας. Σύμφωνα με πληροφορίες, η «Swift Response 20», θα πραγματοποιηθεί και στην Ελλάδα με την συμμετοχή των ελληνικών ενόπλων δυνάμεων.
Πηγή: 902.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom