Πέμπτη 20 Φεβρουαρίου 2020

Ευαγγελισμός: Δηλώσεις στα ΜΜΕ με έγκριση της διοίκησης! - «Ο άκρατος αυταρχισμός» δεν θα περάσει!

Δήλωση του Ηλία Σιώρα, προέδρου του Σωματείου Εργαζομένων στον «Ευαγγελισμό» και γραμματέα της ΕΙΝΑΠ στον «Ημεροδρόμο» - Συγκέντρωση των εργαζομένων την Τετάρτη

Ένα απαράδεκτο - έγγραφο, στην ουσία μια απαγόρευση ατομικών και συνδικαλιστικών ελευθεριών των εργαζομένων, έστειλε η διοίκηση του νοσοκομείου «Ευαγγελισμός» «προς Συντονιστές Διευθυντές και Επιστημονικά και Διοικητικά Υπευθύνους Επιστημονικών τμημάτων». 

Στο έγγραφο με ημερομηνία 18 Φεβρουαρίου 2020 καταγράφονται τα εξής:
Σας ενημερώνουμε ότι καμία συνέντευξη ή δήλωση που αφορά το νοσοκομείο, δεν γίνεται στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης (ΜΜΕ) χωρίς την προηγούμενη έγκρισης της Διοίκησης και παρακαλούμε να ενημερωθεί και το προσωπικό της ευθύνης σας.

Το έγγραφο υπογράφει ο Αναστάσιος Γρηγορόπουλος, Διοικητής ΓΝΑ «Ο Ευαγγελισμός – Οφθαλμιατρείο Αθηνών – Πολυκλινική».

Οι εργαζόμενοι του νοσοκομείου επιστρέφουν το έγγραφο ως απαράδεκτο και θα πραγματοποιήσουν συγκέντρωση διαμαρτυρίας την Τετάρτη 26 Φεβρουαρίου, στις 8 π.μ. στα Επείγοντα.

Η Ηλίας Σιώρας, πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων στον Ευαγγελισμό και γραμματέας της Ένωσης Ιατρών Νοσοκομείων Αθηνών-Πειραιώς (ΕΙΝΑΠ) δήλωσε στον «Ημεροδρόμο»:

«Τα προβλήματα είναι τόσο μεγάλα (έλλειψη προσωπικού, υποχρηματοδότηση, εντατικοποίηση της δουλειάς, ατυχήματα που συμβαίνουν στο νοσοκομείο, απλήρωτες τραπεζοκόμες 4 μήνες, απλήρωτες υπερωρίες 2 μηνών κ.α) και σε όλα αυτά ήρθε να προστεθεί ο άκρατος αυταρχισμός από τη μεριά της διοίκησης. Ένας άκρατος αυταρχισμός που δεν έχει προηγούμενο. Στοιχειώδεις ατομικές και συνδικαλιστικές ελευθερίες, όπως η έκφρασης προς τα έξω των προβλημάτων του νοσοκομείου, απαγορεύονται!

Εμείς όχι μόνο απορρίπτουμε τέτοιες αντιλήψεις, αλλά καλούμε τους συναδέλφους να αγνοήσουν την απαγόρευση και να προβάλλουν θαρρετά τα πραγματικά προβλήματα. Ποτέ δεν βγάλαμε σαν εργαζόμενοι ψεύτικες πληροφορίες.

Προετοιμάζουμε, για τα προβλήματα και για τον αυταρχισμό, μεγάλη συγκέντρωση διαμαρτυρίας όλων των εργαζομένων του νοσοκομείου, την Τετάρτη 26 Φεβρουαρίου, στις 8 π.μ, στα Επείγοντα».

Το απαράδεκτο έγγραφο της διοίκησης:

https://www.imerodromos.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom