Πέμπτη 13 Φεβρουαρίου 2020

53 άνθρωποι νεκροί από τη γρίπη, οι 15 την τελευταία εβδομάδα - 169 στην Εντατική


Δεν λέει να κοπάσει το κύμα της γρίπης φέτος στη χώρα μας, με τον συνολικό αριθμό των θανάτων να σκαρφαλώνει αυτήν την εβδομάδα στους 53. Ακόμα 169 άνθρωποι χαροπαλεύουν στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας.
"Πολύ υψηλή", χαρακτηρίζει τη δραστηριότητα της γρίπης ο ΕΟΔΥ την εβδομάδα που μας πέρασε,κατά την οποία πέθαναν 15 άνθρωποι.

Μακρύς ο κατάλογος των θυμάτων και κρουσμάτων της φονικής γρίπης και αυτήν την εβδομάδα στη χώρα μας. Σύμφωνα με την επίσημη καταγραφή που δίνει κάθε εβδομάδα στη δημοσιότητα ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ), 53 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους από επιπλοκές της γρίπης και ακόμη 169 χρειάστηκαν νοσηλεία σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ), από την αρχή της επιδημίας και μέχρι τις 09-02-2020. Μόνο την τελευταία εβδομάδα 15 άνθρωποι πέθαναν και 25 εισήχθησαν σε ΜΕΘ.

Ο ΕΟΔΥ χαρακτηρίζει τη διασπορά της γρίπης αυτήν την εβδομάδα "πολύ υψηλή", ενώ ακόμα δεν φαίνεται να αρχίζει η καμπύλη να ακολουθεί καθοδική πορεία.

Συγκεκριμένα:

Από 03 έως 09 Φεβρουαρίου 2020 καταγράφηκαν 187 σοβαρά κρούσματα εργαστηριακά επιβεβαιωμένης γρίπης. Από αυτά, τα 169 με νοσηλεία σε Μ.Ε.Θ. Από το σύνολο των ασθενών αυτών, μόνο 70 (37,4%) είχαν εμβολιαστεί για τη γρίπη. Το ίδιο χρονικό διάστημα καταγράφηκαν συνολικά 53 θάνατοι από εργαστηριακά επιβεβαιωμένη γρίπη. Οι 39 θάνατοι αφορούσαν σε ασθενείς που νοσηλεύτηκαν σε Μ.Ε.Θ και 14 σε ασθενείς χωρίς νοσηλεία σε Μ.Ε.Θ

Δείτε το σχετικό διάγραμμα:

https://www.iatropedia.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom