Δευτέρα 17 Φεβρουαρίου 2020

Φρίκη στου Ζωγράφου: Είχε υποστεί σεξουαλική κακοποίηση το 11 μηνών βρέφος! - Τι κατέθεσε η μητέρα του

Δεν δίνουν απαντήσεις οι γονείς - Τι λένε οι γείτονες

Θύμα άγριας σεξουαλικής κακοποίησης είχε πέσει το 11 μηνών βρέφος που μεταφέρθηκε χθες (16.02.2020) από τον πατέρα του στο Παίδων Αγλαΐα Κυριακού. Ο ιατροδικαστής επιβεβαίωσε η φρίκη.

Η ιατροδικαστική εξέταση που έγινε στο 11 μηνών κοριτσάκι έδειξε παρά φύσιν σεξουαλική κακοποίηση, ενώ σύμφωνα με τον ιατροδικαστή είναι απροσδιόριστη η αιτία του θανάτου.

Το 11 μηνών βρέφος μεταφέρθηκε χθες, Κυριακή, στο Παίδων Αγλαΐα Κυριακού, χωρίς να αναπνέει και χωρίς να έχει σφυγμό. Στο νοσοκομείο άφησε τελικά την τελευταία του πνοή.

Οι γονείς του, πρόσφυγες από τη Συρία που ζουν στου Ζωγράφου, προσήχθησαν, καθώς ο ιατροδικαστής είχε εντοπίσει από την πρώτη στιγμή στο μόλις 11 μηνών κοριτσάκι, σημάδια σεξουαλικής κακοποίησης.

Αν και αρχικά, υπήρξε το σενάριο τα τραύματα που παρέπεμπαν σε σεξουαλική κακοποίηση να οφείλονταν σε εγκεφαλίτιδα, τελικά το πόρισμα του ιατροδικαστή όχι μόνο επιβεβαίωσε τη φρίκη, αλλά αποκάλυψε ότι η σεξουαλική επίθεση που είχε βρεθεί το βρέφος ήταν άγρια!

Ο ιατροδικαστής επεσήμανε ότι ο βρέφος έπασχε από μικροκεφαλία και η αιτία του θανάτου του δεν μπορεί, ακόμη, να προσδιοριστεί.

“Η πρώτη εξέταση έγινε χθες από τον ιατροδικαστή Σωτήρη Μπουζιάνη στο νοσοκομείο, αφού είχε ξεψυχήσει το βρέφος. Σήμερα κάναμε τη δεύτερη ιατροδικαστική εξέταση, η οποία έδειξε σαφή στοιχεία παρά φύσιν σεξουαλικής κακοποίησης, αλλά η αιτία θανάτου ακόμα διερευνάται. Αναμένουμε τα αποτελέσματα από τις εργαστηριακές, ιστολογικές και τοξικολογικές εξετάσεις”, τόνισε στο newsit.gr ο ιατροδικαστής Γιώργος Ντιλέρνια.

Τι κατέθεσε η μητέρα του βρέφους
Όταν χθες μεταφέρθηκε το παιδί στο νοσοκομείο, οι γονείς του είχαν μαζί τους και τον ιατρικό του φάκελο, καθώς πήγαιναν συχνά το κοριτσάκι τους στο Παίδων για εξετάσεις εξαιτίας του προβλήματος υγείας που αντιμετώπιζε. Η μητέρα, σύμφωνα με πληροφορίες, είπε στην κατάθεσή της ότι επειδή λόγω του προβλήματος που είχε, το παιδί δεν τρεφόταν σωστά, ήταν αναγκασμένη κάποιες φορές να του κάνει κλύσματα.

Οι γονείς του μωρού παραμένουν στο τμήμα Ανηλίκων κι εκεί περιμένουν να φτάσει γραπτώς το πόρισμα του ιατροδικαστή, ώστε να εκδοθεί ένταλμα σύλληψης.

Τόσο από τους γονείς του παιδιού όσο και από το ζευγάρι ομοεθνών τους που έμεναν μαζί τους στο διαμέρισμα του Ζωγράφου, θα ληφθεί δείγμα DNA. Θα εξεταστούν επίσης και τα άλλα δυο παιδιά της οικογένειας, το δίδυμο κοριτσάκι του άτυχου βρέφους κι ένα αγοράκι 2,5 ετών.

Το δεύτερο ζευγάρι, σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες, είχε φύγει τις τελευταίες μέρες για να πάει στη Θεσσαλονίκη για κάποιες δουλειές. Εκεί θα τους αναζητήσουν για να δώσουν κι εκείνοι κατάθεση αλλά και δείγμα DNA.

Κατάθεση θα δώσουν και οι άνθρωποι της ΜΚΟ που είχαν νοικιάσει το σπίτι όπου μένει η οικογένεια του 11 μηνών βρέφους.

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΘΕΟΔΟΣΗΣ ΠΑΝΟΥ, ΣΤΕΡΓΙΟΣ ΣΑΜΑΡΤΖΗΣ
https://www.newsit.gr/egklhma/zografou-eixe-ypostei-seksoualiki-kak/2977063/

Δεν δίνουν απαντήσεις οι γονείς - Τι λένε οι γείτονες

Γείτονες των Σύρων προσφύγων μιλούν στο protothema.gr για τις δυο οικογένειες. «Τους είχαμε δει πολλές φορές να κάθονται με τα παιδάκια τους στο πεζούλι της πολυκατοικίας αλλά δεν δίναμε σημασία. 

Δεν μας είχαν ενοχλήσει ποτέ αλλά ούτε είχαμε καταλάβει κάτι περίεργο. Τώρα που ακούσαμε αυτή την είδηση, ανησυχήσαμε γιατί παίζουν τα εγγόνια μας σε αυτή τη γειτονιά» λέει γειτόνισσά τους.

«Γνωρίζαμε ότι έμεναν κάποιοι Σύριοι με τις οικογένειές τους στο ισόγειο της πολυκατοικίας. Θορυβηθήκαμε χθες που η αστυνομία έκλεισε τον δρόμο γύρω από την πολυκατοικία. Είναι τραγική η είδηση, αλλά δεν είχαμε ακούσει κάτι άσχημο».

Έρευνες για τις συνθήκες θανάτου του βρέφους από τη Συρία διενεργεί η Ασφάλεια Αττικής. Το μωρό, σύμφωνα με πήγες από το «Παίδων Αγλαΐα Κυριακού», διακομίστηκε στις 10 το πρωί της Κυριακής με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ.

Ήταν χωρίς σφυγμό και απνοϊκό. Έγιναν προσπάθειες ανάνηψης από τους γιατρούς, αλλά χωρίς αποτέλεσμα. Στη διάρκεια της αντιμετώπισης του περιστατικού, οι γιατροί είδαν ίχνη σεξουαλικής κακοποίησης και ενημέρωσαν την αστυνομία. Στη συνέχεια κλήθηκε ιατροδικαστής, ο οποίος εξέτασε το άτυχο βρέφος και αναμένεται να παραδώσει την έκθεσή του.

Σε πρώτη φάση σήμερα αναμένεται να εξεταστούν από ιατροδικαστή και τα άλλα δύο παιδιά της οικογένειας, ένα κοριτσάκι 11 μηνών και ένα αγοράκι δυόμισι ετών, προκειμένου να διαπιστωθεί σε τι κατάσταση βρίσκονται.

Στη Διεύθυνση Ασφάλειας Αττικής έχουν προσαχθεί οι γονείς του υπήκοοι Συρίας, που διαμένουν σε μισθωμένο, από πρόγραμμα φιλοξενίας προσφύγων, διαμέρισμα στην περιοχή του Ζωγράφου και άλλο ένα ζευγάρι ομοεθνών τους, το οποίο φιλοξενείτο στο ίδιο διαμέρισμα.

Στις πρώτες συζητήσεις που είχαν μέσω διερμηνέα με τους αστυνομικούς, το ζευγάρι δεν θέλησε να πει πολλά. Έδειχναν να μην είναι επηρεασμένοι από το γεγονός και να μη δίνουν επαρκείς απαντήσεις στους αστυνομικούς για το τι πραγματικά συνέβαινε στο διαμέρισμα του Ζωγράφου.

Οι έμπειροι αξιωματικοί του Ανηλίκων δεν δείχνουν να βιάζονται, θέλουν να ψάξουν σε βάθος την υπόθεση και να εξετάσουν όλα τα σενάρια για να φθάσουν στην πραγματική εκδοχή των πραγμάτων. Εξετάζουν ακόμη και το σενάριο, σύμφωνα με γιατρούς του Αγλαΐα Κυριακού, τα σημάδια που εντόπισε ο ιατροδικαστής στο βρέφος να οφείλονται στη σοβαρή ασθένεια που αντιμετώπιζε.

Την ίδια ώρα προσπαθούν να σχηματίσουν το προφίλ της συγκεκριμένης οικογένειας. Το ζευγάρι των Σύρων ήρθε στην Ελλάδα πριν από δύο χρόνια, είχε τρία παιδιά, δύο δίδυμα κοριτσάκια 11 μηνών, εκ των οποίων το ένα με νοητική υστέρηση που χθες άφησε την τελευταία του πνοή, και ένα αγοράκι δυόμισι ετών, τα οποία δεν είχαν προβλήματα. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι γονείς δεν εργάζονταν και ζούσαν με την αρωγή ΜΚΟ.

Παράλληλα ψάχνουν το προφίλ του άλλου ζευγαριού που φιλοξενούσαν στο διαμέρισμα του Ζωγράφου που φέρεται να είχε μισθώσει η ΜΚΟ έτσι ώστε να διαπιστώσουν αν είχαν κάποια εμπλοκή στην υπόθεση. Τέλος, και οι υπεύθυνοι της συγκεκριμένης ΜΚΟ εξετάζονται έτσι ώστε να συγκεντρωθούν στοιχεία για την υπόθεση.

https://www.protothema.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom