Πέμπτη 22 Αυγούστου 2019

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΒΟΜΒΑ: Γιος «σκοτεινού» τραπεζίτη ο δεύτερος Ρώσος που σκοτώθηκε στον Πόρο


Το θρίλερ σχετικά με την πτώση του ελικοπτέρου μεταξύ Πόρου και Γαλατά συνεχίζεται. Ο δεύτερος Ρώσος επιβάτης, που σκοτώθηκε μαζί με τον μαικήνα Μιχαήλ Αμπράμοφ και τον Έλληνα πιλότο, Νίκο Καρυστινό, ήταν
γιος του… σκοτεινού τραπεζίτη, Ντμίτρι Ακουλίνιν.

Σημειώνεται ότι μέχρι τα ξημερώματα καμιά πληροφορία δεν είχε γίνει γνωστή για την ταυτότητα του δεύτερου Ρώσου επιβάτη και μάλλον όχι τυχαία καθώς έρχεται να ανατρέψει ότι γνωρίζαμε μέχρι τώρα και επιβεβαιώνει την αποκάλυψη του newsbreak, περί εμπλοκής Ρώσων πρακτόρων στην υπόθεση.

Και αυτό γιατί ο δεύτερος Ρώσος επιβάτης ήταν γιος τραπεζίτη, ο οποίος κατηγορείται από το καθεστώς Πούτιν για ξέπλυμα και κλοπή αρκετών διεσεκατομμυρίων από την κρατική Τράπεζα!

Σύμφωνα με πληροφορίες του ρωσικού RBC, ο Πάβελ Ακουλίνιν και ο Αμπράμοφ έκαναν μαζί διακοπές στο γιοτ του Αντρέι Καντράσοφ, συνεργάτη του Αμπράμοφ. Ο Ακουλίνιν ήταν ο σύζυγος της κόρης του Καντράσοφ.

Η εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών, Μαρία Ζαχάροβα, επιβεβαίωσε την ταυτότητα του νεκρού και τη χρονολογία γέννησής του (1995), ωστόσο δεν αναφέρθηκε καθόλου στη σχέση του με τον τραπεζίτη Ντμίτρι Ακουλίνιν…

Ο πατέρας του Πάβελ ήταν ο πρώτος αντιπρόεδρος της Τράπεζας της Μόσχας. Στα τέλη του 2010 ξεκίνησε ποινική υπόθεση εναντίον του προέδρου Αντρέι Μποροντίν και άλλων στελεχών της τράπεζας: η έρευνα τους υποπτευόταν ότι μετέφεραν χρήματα στους λογαριασμούς των ελεγχόμενων εταιρειών της Κύπρου την περίοδο 2008-2011. Το 2013-2014, ο Μποροντίν και ο Ακουλίνιν κατηγορήθηκαν για ξέπλυμα χρήματος και κλοπή άνω του ενός δισεκατομμυρίου ρουβλιών.

Ωστόσο, διέφυγαν στο εξωτερικό, τέθηκαν στη διεθνή λίστα καταζητούμενων και δεν λογοδότησαν. Αυτός και ο Μποροντίν κατηγορήθηκαν και για άλλες υποθέσεις, η ζημία των οποίων ανέρχεται σε δεκάδες δισεκατομμύρια ρούβλια.

Η Τράπεζα της Μόσχας, εν τέλει, το 2011 μπήκε σε πρόγραμμα εξυγίανσης, αλλά το 2016 έκλεισε ως αυτόνομη κι έγινε μέρος της VTB.

https://www.newsbreak.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom