Κυριακή, 11 Αυγούστου 2019

Ελαφόνησος: Αναζωπυρώθηκε η πυρκαγιά εξαιτίας των ισχυρών ανέμων - Εκκενώθηκαν κάμπινγκ και ξενοδοχεία (φωτο & βίντεο)

Φεύγουν άρον άρον οι περισσότεροι τουρίστες

Ενισχύθηκαν οι δυνάμεις της πυροσβεστικής στην Ελαφόνησο. Στο νησί μεταβαίνει ο ΓΓΠΠ Νίκος Χαρδαλιάς και ειδική ομάδα της ΕΜΑΚ. Η φωτιά έχει κάψει το 1/4 της Ελαφονήσου.

Συνεχίζει να καίγεται η Ελαφόνησος, καθώς μπορεί χθες να ήταν η φωτιά σε ύφεση, ωστόσο ένα μέτωπο δεν έχει σβήσει και έχει γίνει ιδιαίτερα απειλητικό.

Η φωτιά αναζωπυρώθηκε το πρωί της Κυριακής (11.08.2019) εξαιτίας των ισχυρών ανέμων που εξακολουθούν να πνέουν στο νησί. Όπως έγινε γνωστό από την Πυροσβεστική, η πυρκαγιά οριοθετήθηκε χθες, αλλά συνέχιζε να καίει σε ένα σημείο που είναι σωροί σκουπιδιών.

Οι δυνατοί άνεμοι οι οποίοι φτάνουν τα οκτώ μποφόρ στην περιοχή δυσχεραίνουν το έργο των πυροσβεστικών δυνάμεων με συνέπεια η φωτιά να έχει πάρει έκταση. Οι φλόγες πέρασαν μέσα από σπίτια σε κάποιους οικισμούς, ενώ εκκενώθηκε και πάλι το κάμπινγκ του νησιού όπως και κάποια ξενοδοχεία, όπως ανέφερε η ΕΡΤ. Ορισμένοι κάτοικοι εγκατέλειψαν τα σπίτια τους, ενώ εκκενώθηκε προληπτικά ο οικισμός Παναγιά.


Οι δυνάμεις της πυροσβεστικής στο νησί έχουν ενισχυθεί. Αυτήν την ώρα επιχειρούν 90 πυροσβέστες3 αεροσκάφη, 3 PZL4 ελικόπτερα, ενώ συνδράμουν 4 υδροφόρες Ο.Τ.Α. και 2 μηχανήματα έργου.
Ενισχύονται οι δυνάμεις στην στην Ελαφόνησο, σε: 90 πυρστες, 19 οχήματα, 3 Α/Φ, 3 PZL, 4 Ε/Π. Αναλυτικά: 50 πυρστες με 19 οχήματα, 1 αερομεταφερόμενη ομ. πεζοπόρου με 7 πυροσβέστες & 5 ομάδες πεζοπόρου με 33 πυρστες .Συνδράμουν 4 υδροφόρες Ο.Τ.Α. και 2 μηχανήματα έργου.

Παράλληλα στην Ελαφόνησο μεταβαίνει και ο Γενικός Γραμματέας Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς με ειδική ομάδα της ΕΜΑΚ για συντονίσει από κοντά τις ενέργειες για την κατάσβεση της φωτιάς.  Η πυρκαγιά καίει χαμηλή βλάστηση και ουσιαστικά είναι ανεξέλεγκτη.
Το νησί έχει υποστεί μεγάλη καταστροφή από την πυρκαγιά, καθώς έχει καεί το 1/4 της έκτασής του. Τεράστια είναι η ζημιά που έχουν υποστεί οι μελισσοκόμοι. Εκτός των άλλων έχει γίνει και αφόρητη η κατάσταση λόγω του πυκνού καπνού. Από χθες, σημειώνεται, έχουν αρχίσει να φεύγουν άρον άρον από την Ελαφόνησο οι περισσότεροι τουρίστες που βρίσκονταν εκεί για διακοπές.
Δείτε video και φωτογραφίες που έστειλε στο newsit.gr από την Ελαφόνησο ο αναγνώστης Τάσος Κλαρούδας.


https://www.newsit.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια: