Παρασκευή 23 Αυγούστου 2019

Πώς θα ανανεώνονται τα διπλώματα της οδήγησης - Τι αλλάζει - Ποιοι εξαιρούνται


Μόνο με ιατρικές εξετάσεις, πιθανότατα περισσότερες από αυτές που ορίζονται για μικρότερες ηλικίες, θα γίνεται η ανανέωση των διπλωμάτων οδήγησης για άτομα που έχουν συμπληρώσει το 74ο έτος ηλικίας τους.

Την αλλαγή του θεσμικού πλαισίου χορήγησης διπλωμάτων που ψηφίστηκε το 2018 και προβλέπει επανεξέταση στην ικανότητα οδήγησης γι’ αυτές τις ηλικίες προανήγγειλε ο αρμόδιος υπουργός Κώστας Αχ. Καραμανλής, μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ.

Χθες υπέγραψε επίσης εγκύκλιο με την οποία παρατείνεται έως τις 31 Δεκεμβρίου η ισχύς των διπλωμάτων οδήγησης για οδηγούς που ανήκουν σε αυτή την ηλικιακή ομάδα και θα καταθέσουν τις σχετικές αιτήσεις στις αρμόδιες υπηρεσίες της Περιφέρειας όπου βρίσκεται η μόνιμη κατοικία τους.

Εξαιρούνται οι ηλικιωμένοι που έχουν ήδη κριθεί απορριπτέοι σε δοκιμασία προσόντων και συμπεριφοράς, για τους οποίους θα συνεχίσει να εφαρμόζεται η διαδικασία του νέου -υπό προθεσμία, καθώς φαίνεται- θεσμικού πλαισίου.

«Για να ανανεώσουν το δίπλωμά τους, περνάνε πραγματικό Γολγοθά», είπε ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών και ανέφερε ότι η ανανέωση του διπλώματος θα γίνεται στην ουσία μόνο με τις ιατρικές βεβαιώσεις.

Η απάντηση ήρθε από τον τομεάρχη του ΣΥΡΙΖΑ, Γιώργο Βαρεμένο, ο οποίος σε χθεσινή δήλωσή του έκανε λόγο για «άγαρμπες προσπάθειες εντυπωσιασμού» και υπενθύμισε ότι με βάση τα επίσημα στοιχεία, οι μεγαλύτερες ηλικίες εμπλέκονται συχνότερα σε ατυχήματα, ενώ αποκάλυψε ότι ο σημερινός υπουργός, ως βουλευτής της αντιπολίτευσης, είχε ψηφίσει τη συγκεκριμένη διάταξη του νόμου!
Χαρά Τζαναβάρα
https://www.efsyn.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom