Τρίτη, 13 Αυγούστου 2019

Ο κόσμος καίγεται και... η κυρία Βασιλική Θάνου προσφεύγει στη Δικαιοσύνη μετά την παύση της από την Επιτροπή Ανταγωνισμού

Κομισιόν: Είμαστε σε επαφή με τις ελληνικές Αρχές για το ασυμβίβαστο των μελών της Επιτροπής Ανταγωνισμού

Με αίτηση ακύρωσης και αναστολής το αμέσως επόμενο διάστημα αναμένεται να απαντήσει η Βασιλική Θάνου, στην απομάκρυνσή της, από την Επιτροπή Ανταγωνισμού.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Dikastiko.gr η κ. Θάνου θα προσφύγει στη δικαιοσύνη καθώς θεωρεί παράνομη την έκπτωσή της από την θέση της προέδρου της Επιτροπής.

Η τελευταία… πράξη

Χθες, το θέμα έκλεισε από την πλευρά της Κυβέρνησης με την έκδοση από το υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων των διαπιστωτικών πράξεων. Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, η έκπτωση επέρχεται αυτοδικαίως από τη δημοσίευση του Ν. 4623/2019 στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως, ήτοι από την 9η Αυγούστου 2019 και αφορά: την Πρόεδρο κ. Βασιλικής Θάνου – Χριστοφίλου,την Αντιπρόεδρο κ. Άννα Νάκου και τους Εισηγητές – τακτικά Μέλη κ. Ιωάννη Παύλοβιτς και κ. Νικολάου Ζευγώλη.

Κομισιόν: Είμαστε σε επαφή με τις ελληνικές Αρχές για το ασυμβίβαστο των μελών της Επιτροπής Ανταγωνισμού

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή βρίσκεται σε επαφή με τις ελληνικές Αρχές για το ζήτημα της διάταξης που αφορά στο ασυμβίβαστο των μελών και στελεχών της Επιτροπής Ανταγωνισμού, ανέφερε σήμερα εκπρόσωπος της Κομισιόν, όπως μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Η ίδια πηγή επιβεβαίωσε ότι την Παρασκευή πραγματοποιήθηκε τηλεφωνική επικοινωνία μεταξύ του Πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, και της επιτρόπου Ανταγωνισμού, Μαργκρέτε Βεστάγκερ.

«Ο Έλληνας πρωθυπουργός ενημέρωσε την επίτροπο Βεστάγκερ σχετικά με την τρέχουσα κατάσταση. Σε γενικές γραμμές η Επιτροπή λαμβάνει υπόψη της την υιοθέτηση από τη Βουλή νέας νομοθεσίας που περιλαμβάνει τη διάταξη σχετικά με το ασυμβίβαστο στην Ελληνική Επιτροπή Ανταγωνισμού. Είμαστε σε επαφή με τις ελληνικές αρχές για το εν λόγω ζήτημα», επισήμανε η εκπρόσωπος, προσθέτοντας ότι η Επιτροπή «υποστηρίζει θερμά την ανεξαρτησία των εθνικών αρχών ανταγωνισμού».

«Η καλή συνεργασία μεταξύ των εθνικών Αρχών Ανταγωνισμού είναι σημαντική και μπορεί να διασφαλιστεί μόνο μέσω της ανεξαρτησίας τους», είπε, σημειώνοντας ότι αυτός είναι και ο στόχος της σχετικής ευρωπαϊκής οδηγίας που πρέπει να εφαρμοστεί σε όλα τα κράτη-μέλη της ΕΕ πριν από την 4η Φεβρουαρίου 2021.

Δεν υπάρχουν σχόλια: