Σάββατο 3 Αυγούστου 2019

Μεγάλη φωτιά στην Αρχαία Ολυμπία! - Φωτιά ΤΩΡΑ και στον Διόνυσο - Υπό έλεγχο το πύρινο μέτωπο στον Μαραθώνα (φωτο)


Η φωτιά ξέσπασε νωρίτερα το μεσημέρι. Καίει σε δασική περιοχή του Ξηρόκαμπου Αρχαίας Ολυμπίας. Μεγάλη είναι η κινητοποίηση της Πυροσβεστικής από γη και αέρα. Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες μέχρι τώρα έχουν καεί 70 στρέμματα...

Συναγερμός έχει σημάνει στην Πυροσβεστική, για τη φωτιά που ξέσπασε νωρίτερα στην Αρχαία Ολυμπία, η οποία καίει παρθένο δάσος.

Η φωτιά πήρε γρήγορα διαστάσεις, με την Πυροσβεστική να επιχειρεί από γη και αέρα, για να «πιάσει» τις φλόγες. Μάλιστα, κάποια στιγμή σύμφωνα με τα τοπικά ΜΜΕ, υπήρχε σκέψη για εκκένωση του Ξηρόκαμπου. Τελικά, οι πυροσβέστες κατάφεραν να «πιάσουν» τις φλόγες κι έτσι δεν χρειάστηκε να εκκενωθεί το χωριό.
Ωστόσο, μεγάλη είναι η δύναμη της Πυροσβεστικής στο σημείο ενώ ήδη, έχουν γίνει στάχτη πάνω από 70 στρέμματα δάσους.
σε έκταση στην περιοχή Λούβρο, του δήμου Αρχαίας Ολυμπίας, στην Ηλεία. Έχουν κινητοποιηθεί 25 πυροσβέστες με 12 οχήματα, 2 PZL και 1 Ε/Π.
Ενισχύονται οι δυνάμεις στην πυρκαγιά που εξελίσσεται στην περιοχή Λούβρο, του δήμου Αρχαίας Ολυμπίας, στην Ηλεία και κινητοποιήθηκαν για να επιχειρήσουν 112 , 33 οχήματα, 5 ομάδες πεζοπόρου, 3 Α/Φ, 2 PZL, 5 Ε/Π, 7 υδροφόρες ΟΤΑ και 2 μηχανήματα έργου.
Δείτε άλλα Tweet του χρήστη Πυροσβεστικό Σώμα
Στην περιοχή βρίσκεται ο αντιπεριφερειάρχης Ηλείας και νεοεκλεγείς δήμαρχος Αρχαίας Ολυμπίας Γιώργος Γεωργιόπουλος και ο Αστυνομικός Διευθυντής Ηλείας Απόστολος Μαρτζάκλης.

Πηγή:ilialive
Φωτιά ΤΩΡΑ και στον Διόνυσο - Υπό έλεγχο το πύρινο μέτωπο στον Μαραθώνα

Συναγερμός σήμανε γύρω στις 18:00 το απόγευμα του Σαββάτου (3.8.2019) στην Πυροσβεστική Υπηρεσία για φωτιά στην περιοχή του Διονύσου Αττικής.

Σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση, η φωτιά εκδηλώθηκε κοντά στο Γερμανικό Νεκροταφείο, καίει ξερά χόρτα και έχει οριοθετηθεί.

Στο σημείο έσπευσαν 5 οχήματα της Πυροσβεστικής με 10 πυροσβέστες, ενώ στις προσπάθειες συνδράμουν κι εθελοντές.

Στο μεταξύ, η εστία φωτιάς που είχε ξεσπάσει στα Δικαστικά Μαραθώνα έχει τεθεί υπό έλεγχο.
https://www.newsit.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom