Παρασκευή 23 Αυγούστου 2019

Πλούσιο φωτορεπορτάζ από το 9ο Συναπάντημα των Μπαμπαλιωτών τον Δεκαπενταύγουστο

ΚΑΤΑΜΕΣΤΗ Η ΠΛΑΤΕΙΑ ΤΟΥ ΜΠΑΜΠΑΛΙΟΥ

Ανήμερα της εορτής της Κοιμήσεως της Θεοτόκου, στις 15 Αυγούστου, πραγματοποιήθηκε το Συναπάντημα των Μπαμπαλιωτών, όπου φέτος ήταν το 9ο στη σειρά.

Είναι θεσμός πλέον, για αυτό το υπέροχο χωριό Μπαμπαλιό, να ανταμώνονται και να γλεντούν σε ρυθμούς ποντιακούς (και όχι μόνο) όλοι οι απανταχού Μπαμπαλιώτες, να συναντιούνται και να διασκεδάζουν στον τόπο που γεννήθηκαν, εκεί που χτυπά η καρδιά τους.

Το συναπάντημα αυτό έχει ιδιαίτερο χαρακτήρα, καθότι όλα τα φαγητά και τα ποτά που προσφέρονται στον κόσμο, είναι απολύτως δωρεάν και αυτό συμβαίνει διότι όλα τα έξοδα προέρχονται από ευγενικές χορηγίες των χωριανών και των φίλων του χωριού.

Εκατοντάδες κόσμου κατέκλυσαν την πλατεία του χωριού και ο Θεοφάνης Κοντοχρήστος-Πρόεδρος του συλλόγου Ποντίων Μπαμπαλιού “Αξέχαστες Πατρίδες”, τους καλωσόρισε και τους ευχαρίστησε θερμά που έδωσαν και φέτος το βροντερό παρών.

Θέλοντας όμως να ευχαριστήσει ιδιαίτερα όλα αυτά τα μικρά παιδιά, που αγόγγυστα αναλαμβάνουν το σερβίρισμα των προσκεκλημένων, τους απένειμε ειδικό μετάλλιο και γλύκισμα, στον καθένα ξεχωριστά, ως ένδειξη ευγνωμοσύνης απέναντι στο πρόσωπό τους.

 Έπειτα ο λόγος δόθηκε στον Πρόεδρο της Κοινότητας του Μπαμπαλιού Αναστάσιο Αποστολάκη και αφού καλωσόρισε τον κόσμο, απένειμε τιμητική πλακέτα στον Νικόλαο Μουτεσίδη, ο οποίος αρίστευσε και είναι πλέον ο πρώτος αεροπόρος του Μπαμπαλιού.

Στη συνέχεια το άφθονο κέφι, το τρικούβερτο γλέντι, τα πλούσια εδέσματα, η μουσική, οι χοροί και τα τραγούδια “έντυσαν” αυτή την πανέμορφη βραδιά. Και δεν ήταν μόνο αυτά...Μια τεράστια έκπληξη για όλους ήταν που η Πρόεδρος του συλλόγου Ποντίων Ελευσίνας Σοφία Παντελίδη-Κοσμίδη προσέφερε εκατοντάδες ζεστά και λαχταριστά πιροσκί, τα οποία έγιναν σε ζωντανή διαδικασία και οι προσκεκλημένοι τα γεύτηκαν και τα απόλαυσαν.

Τα πυροτεχνήματα έλαμψαν στον έναστρο ουρανό και κάτω από το ολόγιομο αυγουστιάτικο φεγγάρι χόρεψαν όλοι υπό τον ήχο της ποντιακής λύρας. Εξαίρετοι μουσικοί πλαισίωσαν την βραδιά, όπως: Ο Ηλίας Υφαντίδης – λύρα και τραγούδι, ο Χρήστος Ναβροζίδης – λύρα και τραγούδι, ο Στάθης Ορφανίδης – λύρα, ο Κώστας Ορφανίδης – λύρα, ο Παναγιώτης Κοπαλίδης – νταούλι.

Στην ηχοληψία ήταν ο Αναστάσιος Τηλαβερίδης. Ο Απόστολος Γκούγιας επιμελήθηκε το βίντεο των χορηγών και ο Χρήστος Μουρτσιάπης είχε την φωτογραφική κάλυψη της βραδιάς. Ο Ματθαίος Κλεισιάρης κάλυψε με το drone τις σπουδαίες στιγμές της βραδιάς. Ο Μάριος Λακιώτης (ο οποίος ήταν και ο μεγάλος χορηγός) προσέφερε τα μπλουζάκια που φορούσαν τα παιδιά, τα οποία φρόντιζαν όλο το βράδυ τον κόσμο, ψήστες και σερβιτόροι.

Συγχαρητήρια αξίζουν σε όλους όσους προσέφεραν εθελοντική εργασία και μόχθησαν για να φέρουν εις πέρας με άριστα αποτελέσματα και το φετινό συναπάντημα, όπως ανέφερε και ο Πρόεδρος του συλλόγου Ποντίων Μπαμπαλιού “Αξέχαστες Πατρίδες”.

Τη βραδιά τίμησαν με την παρουσία τους: Η αντιπρόεδρος της Παμποντιακής Ομοσπονδίας Ελλάδος Αθηνά Σωτηριάδου, ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Ποντιακών Σωματείων Ν. Ελλάδος και Νήσων της Παμποντιακής Ομοσπονδίας Ελλάδος Γιώργος Βαρυθυμιάδης, η Πρόεδρος του συλλόγου Ποντίων Ελευσίνας Σοφία Παντελίδη-Κοσμίδη, ο Αντιπρόεδρος του συλλόγου Ποντίων Ελευσίνας Νίκος Φωτιάδης και μέλη του χορευτικού, ο Πρόεδρος του συλλόγου Ποντίων Αιτ/νίας “Δημήτριος Ψαθάς” Δήμος Σιδηρόπουλος, ο τέως Δήμαρχος Ινάχου Αθανάσιος Τορουνίδης, ο τέως Δήμαρχος Στράτου Δημήτρης Μουρτσιάπης, ο Πρόεδρος Κοινότητας Μπαμπαλιού Αναστάσιος Αποστολάκης, ο Πρόεδρος Κοινότητας Καστρακίου Γρηγόρης Μηλιόρδος, ο δημοτικός σύμβουλος Αγίας Βαρβάρας Μιχάλης Γιάγκας, ο δημοτικός σύμβουλος Αγρινίου Θεόδωρος Σεϊτανίδης, ο Άγγελος Ματσούκας από το SWR Symbian World Radio της Αυστραλίας.

Πολλά συγχαρητήρια δέχθηκε το Διοικητικό Συμβούλιο του συλλόγου Ποντίων Μπαμπαλιού “Αξέχαστες Πατρίδες” και τα σχόλια για την διοργάνωση ήταν διθυραμβικά. Θεού θέλοντος και καιρού επιτρέποντος, όλοι θα περιμένουν με λαχτάρα το επόμενο συναπάντημα, του χρόνου με το καλό!!!



















Δείτε κι εδώ πληθώρα φωτογραφιών από το γλέντι που κράτησε μέχρι τις πρωινές ώρες

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom