Κυριακή 11 Αυγούστου 2019

Τραγωδία στο Πόρτο Χέλι: Αύξησε ταχύτητα λίγο πριν τη σύγκρουση! - Εκκληση των παιδιών της 60χρονης (βίντεο)


Αρνείται τις κατηγορίες ο 44χρονος χειριστής του ταχύπλοου που σκόρπισε τον θάνατο. "Μακάβριο να σας πω τι χτυπήματα είχαν", λέει ο δύτης που περισυνέλεξε τα πτώματα.

Η έκκληση των παιδιών της 60χρονης που βρίσκεται βαριά τραυματισμένη στο νοσοκομείο. Επαρκής ο φωτισμός του αλιευτικού σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις των πραγματογνωμόνων.

Σημαντικά είναι τα στοιχεία για την τραγωδία στο Πόρτο Χέλι ύστερα από τα πρώτα ευρήματα των πραγματογνωμόνων, όπως αυτά παρουσιάστηκαν στο δελτίο ειδήσεων του ΣΚΑΪ

Όπως αναφέρεται στο ρεπορτάζ ο 44χρονος χειριστής του ταχύπλοου που εμβόλισε την αλιευτική βάρκα στο Πόρτο Χέλι, προκαλώντας τον θάνατο δυο ανδρών και τον σοβαρό τραυματισμό μιας γυναίκας, δεν μείωσε ταχύτητα λίγο πριν την μοιραία σύγκρουση. Αντίθετα επιτάχυνε ελαφρώς ταχύτητα λίγο πριν τη σφοδρή σύγκρουση.


Ακόμη σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία το μικρό αλιευτικό είχε ενεργοποιημένο φωτισμό και ο οποίος κρίνεται επαρκής ώστε να φαίνεται, ενώ υπάρχουν πληροφορίες πως ο 44χρονος Γάλλος χειριστής έχει υποπέσει σε αντιφάσεις κατά την κατάθεσή του.

Πλέον οι αρχές αναμένουν την ανάλυση του ηλεκτρονικού καταγραφέα του φουσκωτού και τεχνικά χαρακτηριστικά του σκάφους από την κατασκευάστρια εταιρεία. Την Δευτέρα θα γίνουν γνωστά τα αποτελέσματα των αιματολογικών εξετάσεων του χειριστή για τυχόν κατανάλωση αλκοόλ πριν την τραγωδία.

Ο 44χρονος Γάλλος, μέσω του δικηγόρου του, δηλώνει συντετριμμένος από την εμπλοκή του στην τραγωδία, ενώ έχει αρνηθεί τις κατηγορίες και έχει δηλώσει πως δεν είδε το αλιευτικό. Αύριο θα απολογηθεί στον εισαγγελέα Ναυπλίου, καθώς την Κυριακή έλαβε 24ωρη προθεσμία.


“Μακάβριο να σας πως τι χτυπήματα είχαν”
Στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ μίλησε ο δύτης Αναστάσιος Ρεβύθης που περισυνέλεξε τους δυο νεκρούς, ο οποίος συγκλονίζει, ενώ δεν θέλησε να αναφερθεί στα χτυπήματα που είχαν.

«Να σας πω τι χτυπήματα είχαν, είναι μακάβριο να σας πω τι χτυπήματα είχαν», ανέφερε χαρακτηριστικά και στη συνέχεια αναφερόμενος στα όσα έγιναν στο Πόρτο Χέλι το βράδυ της Παρασκευής

«Με βρήκε κάποιος λιμενικός: Μου λέει «φύγε τώρα έγινε ένα δυστύχημα μήπως χρειαστεί να βοηθήσεις»», ενώ υποστήριξε πως ο χειριστής του ταχύπλοου “κοίταξε να αποφύγει το λιμενικό, κοίταξε να αποφύγει το αυτόφωρο”.


«Κοίταξε να αποφύγει το Λιμεναρχείο, κοίταξε να αποφύγει το αυτόφωρο», υποστήριξε ο δύτης Αναστάσιος Ρεβύθης αναφερόμενος στον 44χρονο Γάλλο που ήταν ο κυβερνήτης του ταχύπλοου που έκοψε στη μέση το μικρό βαρκάκι, παρασύροντας στο θάνατο δύο από τους τρεις επιβαίνοντες.

Ο 44χρονος Γάλλος κατηγορείται για ανθρωποκτονία εξ αμελείας και έπειτα από την 24ωρη προθεσμία που έλαβε το μεσημέρι της Κυριακής αναμένεται να απολογηθεί αύριο Δευτέρα στην εισαγγελία Ναυπλίου.

Ακόμη υποστήριξε πως ο 44χρονος χειριστής με το ταχύπλοο κινούνταν στην ίδια περιοχή με πολύ μεγάλη ταχύτητα λίγες ώρες πριν το ατύχημα.

«Το μοιραίο ταχύπλοο το είδα τη συγκεκριμένη ημέρα κοντά στην Κοιλάδα υπάρχει ένα νησί. Πέρασε πάρα πολύ κοντά μου πάσα δυνάμει
που εκεί είναι δίαυλος, ψαρεύουν άνθρωποι, είναι βαρκάκια μικρά…» και ανέφερε πως : «Έχω ακούσει ότι παραλίγο να γινόταν κι ένα περιστατικό σε μια ταβέρνα στην περιοχή της Χηνίτσας, κάτι περίεργους ελιγμούς κάνανε, γενικά τρέχανε…».

Η δραματική έκκληση των παιδιών της τραυματισμένης 60χρονης
Τραγική ειρωνεία είναι πως τα τρία αδέρφια που επέβαιναν στη βάρκα που χτυπήθηκε από το ταχύπλοο, συναντήθηκαν για πρώτη φορά φέτος. Τα παιδιά της 60χρονης γυναίκας που νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση στον Άγιο Σάββα μίλησαν στο Open TV και απηύθυναν έκκληση σε όποιον είδε ή γνωρίζει κάτι να μιλήσει για την υπόθεση στο Πόρτο Χέλι.


«Ήταν πολύ στεναχωρημένη με το χαμό του πατέρα μας και είχε περάσει πολύ δύσκολο χειμώνα. Την Παρασκευή που έγινε το δυστύχημα ήταν η πρώτη φορά που έβγαιναν για ψάρεμα. Το περίμεναν και οι τρεις πως και πως. Το κανόνιζαν από μέρες. Μιλούσαν στο τηλέφωνο και το πρώτο που έλεγαν ήταν «άντε κατέβα να βγούμε για ψάρεμα» . Και να πως κατέληξε. Ποιος να το φανταζόταν» λέει χαρακτηριστικά ο γιος της 60χρονης.

«Αυτό που ζητάμε είναι να εμφανιστούν αυτόπτες μάρτυρες. Όταν έγινε η σύγκρουση, όπως μαθαίνουμε, ήταν 20:45. Δεν είχε σκοτεινιάσει. Θα μπορούσε να να τους είχε δει κάποιος. Πρέπει να μας βοηθήσουν να καταλάβουμε τι συνέβη. Τους παρακαλούμε πολύ γι αυτό» πρόσθεσε

https://www.newsit.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom