Τετάρτη 14 Αυγούστου 2019

Φωτιά στην Εύβοια: Σε παράταξη μάχης οι πυροσβέστες! - 5 χλμ το ενεργό μέτωπο της φωτιάς! (φωτο & βίντεο)


Αναζωπυρώθηκε η φωτιά η οποία ήταν καθηλωμένη σε μια χαράδρα. Δρόμο μετά τη χαράδρα εντόπισαν οι πυροσβέστες και έχουν καλύτερη πρόσβαση στις φλόγες. Τιτάνιες προσπάθειες να μην φτάσει η πυρκαγιά στην Πλατάνα
και τον δρυμό της Αττάλης. Οι συνεχείς ρίψεις νερού από τα αεροσκάφη έχουν μειώσει το θερμικό φορτίο.

Η φωτιά στην Εύβοια συνεχίζει ακάθεκτη το καταστροφικό της έργο και όσο πέφτει η νύχτα τα πράγματα θα γίνονται ακόμη περισσότερο δύσκολα.
Η κατάσβεση γίνεται πλέον από το έδαφος και ισχυρές επίγειες δυνάμεις της πυροσβεστικής επιχειρούν στο μέτωπο της πυρκαγιάς κοντά στο χωριό Πλατάνα στην Εύβοια, προκειμένου να ανακόψουν την πορεία της προς το χωριό και τον δρυμό της Άτταλης. Το ενεργό μέτωπο της φωτιάς φτάνει ακόμη και τα πέντε χιλιόμετρα.
Οι πυροσβέστες όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕεντόπισαν μετά τη χαράδρα δρόμο τον οποίο χρησιμοποιεί η ΛΑΡΚΟ και τους δίνει πρόσβαση να αντιμετωπίσουν τις φλόγες. Στα θετικά καταγράφεται πως η φωτιά κινείται πλέον με μικρότερη ταχύτητα, ως αποτέλεσμα της ύφεσης που παρουσίασαν οι άνεμοι το απόγευμα αλλά και οι ρίψεις νερού που έκαναν τα πυροσβεστικά αεροσκάφη κι έχουν μειώσει το θερμικό φορτίο.

Πως φαίνεται η φωτιά από το χωριό Πίσσωνα στην Εύβοια:


Δείτε φωτογραφίες από τις σημερινές προσπάθειες των πυροσβεστών να κατασβήσουν την φωτιά που κατακαίει την κεντρική Εύβοια

Εύβοια - Πυρκαγιά
Οι επιτελείς της πυροσβεστικής φιλοδοξούν ότι αν επικρατήσουν αυτές οι συνθήκες θα μπορέσουν να αντιμετωπίσουν τη φωτιά σ’ αυτόν τον δρόμο, όπου έχουν συγκεντρωθεί περισσότερα από 25 οχήματα της πυροσβεστικής και ένας μεγάλος αριθμός πυροσβεστών.


«Πρόκειται για παράταξη μάχης» δηλώνει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο κάτοικος της περιοχής Δημήτρης Ευαγγελίου καθώς βλέπει τις πυροσβεστικές δυνάμεις στο συγκεκριμένο σημείο. Όπως ο ίδιος διαπιστώνει «είναι πολύ δύσκολο τα αεροπλάνα μέσα στην επόμενη ώρα να σβήσουν τελείως το συγκεκριμένο μέτωπο. Αν οι καιρικές συνθήκες ευνοήσουν τους πυροσβέστες με την άπνοια που επικρατεί τώρα, θα μπορέσουν να σταματήσουν το κακό για να μη φτάσει στον πυρήνα του εθνικού δρυμού και να απειλήσει τα χωριά».


Στο μέτωπο λοιπόν κοντά στο χωριό Πλατάνα που κινείται προς τον δρυμό, εστιάζουν τις προσπάθειές τους οι πυροσβεστικές δυνάμεις στην κεντρική Εύβοια . Η φωτιά που ήταν καθηλωμένη μέσα σε μια χαράδρα αναζωπυρώθηκε, λόγω των τοπικών ισχυρών ανέμων και πήρε μεγάλες διαστάσεις.
Σημειώνεται πως στο σημείο επιχειρούσαν από το πρωί εναέρια μέσα αλλά με δυσκολία, καθώς η εστία βρισκόταν στο βάθος μιας χαράδρας. Στην περιοχή επιχείρησαν 4 πυροσβεστικά αεροσκάφη και 1 ελικόπτερο, ενώ οι πυκνοί μαύροι καπνοί έχουν καλύψει ολόκληρη την περιοχή. Να θυμίσουμε πως το χωριό Πλατάνα είναι ένα από τα τέσσερα που εκκενώθηκαν χθες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom