Σάββατο 10 Αυγούστου 2019

3 πρωτιές στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Στίβου από Παπαχρήστου,Στεφανίδη και Τεντόγλου (φωτο & βίντεο)


Άλλο ένα 12άρι (το 3ο) για την εθνική μας ομάδα στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα του Μπίντγκοζ, με τη Βούλα Παπαχρήστου στο τριπλούν,ενώ νωρίτερα είχαν κατακτήσει τις πρώτες θέσεις στα αθλήματα τους ο Μίλτος Τεντόγλου και η Κατερίνα Στεφανίδη. 

Μόνο μια έγκυρη προσπάθεια αρκούσε στην Βούλα Παπαχρήστου, προκειμένου να πάρει την πρωτιά στο τριπλούν του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος ομάδων του Μπίντγκοζ και να δώσει στην Ελλάδα το τρίτο της 12άρι.
Η Ελληνίδα πρωταθλήτρια κατάφερε στη δεύτερη της προσπάθεια να προσγειωθεί στα 14.48μ. Και να πάρει την πρωτιά. Στη δεύτερη θέση έμεινε η Ισπανίδα, Άνα Πελετέιρο με 14.27μ., ενώ ακολούθησε η Ιταλίδα, Οτάβια Σεστονάρο με 14.18μ.

Να θυμίσουμε ότι νωρίτερα είχαν κατακτήσει τις πρώτες θέσεις στα αθλήματα τους ο Μίλτος Τεντόγλου και η Κατερίνα Στεφανίδη.

Πρωτιά για Τεντόγλου στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα ομάδων

Για μια ακόμη φορά ο Μίλτος Τεντόγλου κατάφερε να κερδίσει την πρωτιά και το... χειροκρότημα όλων. Ο Έλληνας αθλητής του μήκους έκανε το καλύτερο άλμα στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα ομάδων του Μπίντγκοζ της Πολωνίας.

Ήταν και πάλι ο κορυφαίος. Έπειτα από δύο άσχημες απόπειρες, ο Μίλτος Τεντόγλου πήδηξε στα 8.30 μέτρα και πέρασε στην πρώτη θέση στο άλμα εις μήκος το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα ομάδων του Μπίντγκοζ! Αυτό ήταν το πρώτο 12αρι της Ελλάδας.


Να αναφέρουμε ότι ο Τεντόγλου είχε για φετινή καλύτερη επίδοση τα 8.32μ. Η επίδοση του Έλληνα άλτη αποτελεί και ρεκόρ σταδίου, καθώς το προηγούμενο καλύτερο άλμα σε μίτινγκ στην πολωνική πόλη ήταν 8.24μ. και το είχε ο Λούης Τσάτουμας από τις 20/7/2003 (μαζί με τον Γάλλο, Σαλίμ Σντίρι (19.06.2004)).

Τη δεύτερη θέση κατέλαβε ο Ισπανός, Εουσέμπιο Κάσερες με 8.02μ., ενώ την τρίτη πήρε ο Πολωνός Τόμας Γιόστσουκ με 8μ.

Κορυφή και για Στεφανίδη στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα ομάδων

Την πρώτη θέση στο αγώνισμα του επί κοντώ στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα ομάδων του Μπίντγκοζ πήρε η Κατερίνα Στεφανίδη, ακολουθώντας τα βήματα του Μίλτου Τεντόγλου και δίνοντας στην Ελλάδα ένα ακόμα 12άρι.

Επιβεβαίωσε τα προγνωστικά και το γεγονός πως ήταν ένα από τα δυνατά “χαρτιά” της Ελλάδας στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα ομάδων του Μπίντγκοζ. Η Κατερίνα Στεφανίδη ήταν και πάλι η καλύτερη στο επι κοντώ των γυναικών!


Η Ελληνίδα χρυσή Ολυμπιονίκης είχε πετυχημένη την πρώτη της προσπάθεια στα 4.56μ. (σ.σ. από εκεί ξεκίνησε τα άλματα της) και στη συνέχεια άφησε τα 4.61μ. και 4.66μ. για να δοκιμάσει ψηλότερα.

Όταν ο πήχης τοποθετήθηκε στα 4.70μ. και η Στεφανίδη έκανε άκυρο το πρώτο της άλμα, είχε ήδη εξασφαλίσει τη νίκη και τους 12 βαθμούς για τη χώρα μας. Η Ελληνίδα πρωταθλήτρια προσπέρασε αυτό το ύψος με την τρίτη, ενώ “κόλλησε” στα 4.80μ. αν και στις δύο τελευταίες της προσπάθειες έδειξε ικανή να ξεπεράσει τον πήχη.
https://www.newsit.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom