Παρασκευή, 9 Αυγούστου 2019

Λέσβος: 10.000 πρόσφυγες & μετανάστες + 246 άρτι αφιχθέντες "υποδέχτηκαν" τον Γ. Κουμουτσάκο!

Στους καταυλισμούς προσφύγων του Καρά Τεπέ και της Μόριας ο αναπληρωτής υπουργός

Με τον αριθμό των φιλοξενούμενων αιτούντων άσυλο στον καταυλισμό της Μόριας να πλησιάζει τους 8.000 και στο νησί συνολικά να βρίσκονται πλέον επίσημα πάνω από 10.000 αιτούντες άσυλο, ο αναπληρωτής Υπουργός
Προστασίας του Πολίτη, αρμόδιος για τη Μεταναστευτική Πολιτική, Γιώργος Κουμουτσάκος επισκέπτεται σήμερα από το πρωί τη Λέσβο.

Σημειώνεται, ότι μόνο σήμερα Παρασκευή 9 Αυγούστου, από το πρωί, έχουν φτάσει στις ακτές της Λέσβου 6 βάρκες με συνολικά 246 επιβαίνοντες.

Στη Λέσβο βρίσκεται από το πρωί σήμερα ο Αναπληρωτής Υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη με αρμοδιότητα το μεταναστευτικό, Γιώργος Κουμουτσάκος ο οποίος συνοδευόμενος από τον Αντιπρόεδρο της Βουλής, Βουλευτή Λέσβου Χαράλαμπο Αθανασίου, τον νέο Δήμαρχο Μυτιλήνης, Στρατή Κύτελη και τον νέο Περιφερειάρχη Κώστα Μουτζούρη επισκέφθηκε τη δομή φιλοξενίας προσφύγων του Δήμου στον Καρά Τεπέ και εν συνεχεία το Κέντρο Μεταναστών της Μόριας όπου και ενημερώθηκε για κατάσταση.

Το μεσημέρι όπως αναφέρει η εφημερίδα "Τα Νεα της Λέσβου" ο κ. Κουμουτσάκος θα επισκεφθεί το αστυνομικό Μέγαρο της Μυτιλήνης Και εν συνεχεία θα προεδρεύσει σε σύσκεψη όλων των εμπλεκομένων φορέων στην Περιφέρεια με θέμα το μεταναστευτικό αφού προηγουμένως συναντηθεί με τον Δήμαρχο Σπύρο Γαληνό.

Οι επισκέψεις του κ. Κουμουτσάκου ξεκίνησαν από τον δημοτικό καταυλισμό του Καρά Τεπέ, όπου ο υπουργός ξεναγήθηκε από τον διευθυντή, Σταύρο Μυρογιάννη, παρουσία του νέου δημάρχου Μυτιλήνης, Στρατή Κύτελη και του περιφερειάρχη Βορείου Αιγαίου, Κώστα Μουτζούρη.

Επισκέφθηκε κλιματιζόμενα κοντέινερ, χώρους διαμονής ευάλωτων κατηγοριών αιτούντων άσυλο, χώρους εκπαίδευσης, ψυχαγωγίας ακόμα και χώρους εκπαίδευσης σε μουσικά όργανα.

Ιδιαίτερη εντύπωση προκάλεσε στον αναπληρωτή υπουργό ένα ζευγάρι προσφύγων από την πόλη Αφρίν της Συρίας, οι οποίοι γνωρίστηκαν και παντρεύτηκαν στο Καρά Τεπέ. Ο κ. Κουμουτσάκος συνομιλώντας μαζί τους σημείωσε ότι πρόκειται για χαρακτηριστικές περιπτώσεις αιτούντων άσυλο που διαθέτουν προσφυγικό προφίλ. «Αυτά τα άτομα δικαιούνται και πρέπει να παίρνουν άσυλο. Και τους αδικούμε με την εξέταση τέτοιων περιπτώσεων μαζί με άλλες που είναι πασιφανές ότι πρόκειται για μετανάστες και τίποτα άλλο», είπε χαρακτηριστικά.

Ακολούθησε επίσκεψη στη Μόρια, όπου ενημερώθηκε για την κατάσταση που επικρατεί στον καταυλισμό αλλά και για τη διαδικασία υποδοχής, καταγραφής και εξέτασης αιτήσερων ασύλου.

Στον δρόμο προς την Αγιάσο, όπου θα έχει συνάντηση με τον μητροπολίτη Μυτιλήνης, Ιάκωβο, ο κ. Κουμουτσάκος επισκέφθηκε δομή της Unicef. Θα ακολουθήσει σύσκεψη στο κτίριο της Αστυνομίας με τη συμμετοχή αρμόδιων φορέων.

ΑΠΕ - ΜΠΕ
https://www.lesvosnews.net/

Δεν υπάρχουν σχόλια: