Παρασκευή 21 Ιουνίου 2019

Αποκάλυψη για το δυστύχημα στην Αταλάντη: Oι μπάρες που έγιναν φονικές λεπίδες (βίντεο)

Αντί να προστατέψουν τα δύο αδέλφια, τους έκοψαν το νήμα της ζωής

Συγκλονισμένη είναι η κοινή γνώμη μετά τον τραγικό επίλογο στο τροχαίο με τα δύο αδέλφια στην Αταλάντη.

Σύμφωνα με τους ειδικούς, η 16χρονη Σόνια και ο 21χρονος Γιώργος έχασαν τη ζωή τους γιατί οι μπάρες ασφαλείας αντί να τους προστατεύσουν, έσπασαν, μπήκαν στην καμπίνα του αυτοκινήτου και τους τεμάχισαν!

Μιλώντας αποκλειστικά στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star και τον δημοσιογράφο Γιάννη Σωτηρόπουλο, κάτοικος της Αταλάντης, ο οποίος παραμονή 28ης Οκτωβρίου του 2016 κόντεψε να σκοτωθεί σε τροχαίο στο ίδιο σημείο, όσο κι αν ακούγεται περίεργο, καταγγέλλει ότι σώθηκε επειδή εκεί δεν είχαν τοποθετηθεί ακόμη μπάρες!

«Αν το 2016 που τράκαρα εγώ, υπήρχαν μπάρες, με την κακοτεχνία του εργολάβου πιστεύω ότι θα είχα σκοτωθεί! Οι μπάρες αυτές είναι "καρμανιόλες", είναι έγκλημα του εργολάβου στο συγκεκριμένο σημείο» αναφέρει χαρακτηριστικά ο Γιάννης Παπάζογλου.

Το σημείο που χάθηκαν τα δύο αδέλφια είναι "παγίδα θανάτου". Αυτό μαρτυρά κι ένα εικονοστάσι, λίγα μέτρα πιο πέρα, όπου πριν από μερικά χρόνια χάθηκε ακόμη ένας άνθρωπος.

Οι ειδικοί συμφωνούν ότι οι μπάρες σώζουν, μόνο όταν έχουν τοποθετηθεί με όλες τις προδιαγραφές ασφαλείας.

«Αν οι μπάρες είναι λάθος τοποθετημένες λειτουργούν...σαν ξιφολόγχες, έτοιμες για να δημιουργήσουν πρόβλημα. Επίσης μετά από ατύχημα δεν τις αντικαθιστούν και περιμένουν το επόμενο θύμα» αναφέρει στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, ο αρχισυντάκτης της εκπομπής TRACTION, Mάνος Στεφανής.

Η περιφέρεια υπεύθυνη για τον έλεγχο
Ποιος είναι όμως υπεύθυνος για τα στηθαία; Είναι περίπλοκο, καθώς αυτά είναι παλιά κι η ευθύνη βαρύνει στην παλιά νομαρχία, είτε αιρετή, είτε και διορισμένη παλαιότερα από το κράτος… Όμως η Περιφέρεια είναι σήμερα αυτή που οφείλει να ελέγχει τις μπάρες ασφαλείας του επαρχιακού οδικού δικτύου, και να εισηγείται στο υπουργείο Υποδομών την ανάγκη να αντικατασταθούν, αν κρίνει ότι έχουν φθαρεί.

Το χρονικό της τραγωδίας
Τα δύο αδέρφια έμεναν στην Αθήνα αλλά είχαν πάει στο χωριό τους, το Καλαπόδι Λοκρίδας για το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος. Το μεσημέρι της Κυριακής αποφάσισαν να πάνε για μπάνιο. Ο 21χρονος που είχε δίπλωμα οδήγησης, ζήτησε από τον παππού του να του δώσει το αυτοκίνητο για να πάει στη θάλασσα με την αδερφή του.

Ο παππούς του το έδωσε και έτσι ο 21χρονος ξεκίνησε με την 16χρονη αδερφή του για την παραλία. Δυο χιλιόμετρα, ωστόσο, προτού φθάσουν στην Αταλάντη, σημειώθηκε το τρομακτικό τροχαίο δυστύχημα: Ο 21χρονος Γιώργος -υπό αδιευκρίνιστες συνθήκες- έχασε τον έλεγχο του αυτοκινήτου, με συνέπεια να προσκρούσει στις μπάρες και να βγει εκτός δρόμου κάνοντας «τούμπες».

Δείτε ΕΔΩ το βίντεο από το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star

Διαβάστε σχετικά:
Φοβερό τροχαίο στη Φθιώτιδα: Νεκρός 21χρονος και πολύ σοβαρά τραυματισμένη η 16χρονη αδερφή του (φωτο)

Πέθανε και η 16χρονη που έδινε μάχη για την ζωή της μετά το φοβερό τροχαίο στην Αταλάντη (φωτο & βίντεο)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom