Πέμπτη, 27 Ιουνίου 2019

Στην αντεπίθεση η «Αττική Οδός»: «Όταν φιμώνεται η αλήθεια, το λόγο έχει η Δικαιοσύνη»!


Με δελτίο τύπου υπό τον τίτλο «Όταν φιμώνεται η αλήθεια, το λόγο έχει η Δικαιοσύνη», η «Αττική Οδός» περνά στην αντεπίθεση και απαντά στο Υπουργείο Μεταφορών για την ακύρωση της αύξησης των διοδίων με Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου.

Νέα κόντρα της «Αττικής Οδού» με το Υπουργείο Μεταφορών προκαλεί η κυβερνητική απόφαση μέσω Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου για ακύρωση των αυξήσεων στα διόδια. Μάλιστα η «Αττική Οδός» επισημαίνει πως πλέον τον λόγο θα τον έχει η Δικαιοσύνη. Επισημαίνει μάλιστα -εκφράζοντας τη βεβαιότητα ότι θα δικαιωθεί από τα Δικαστήρια- πως το κόστος των αποζημιώσεων που θα επιδικαστούν, θα κληθούν να το πληρώσουν όλοι οι φορολογούμενοι και όχι μόνον οι χρήστες της Αττικής Οδού!
«Διαπιστώνεται συνεπώς, πως πάνω από την αξιοπιστία της χώρας και του Ελληνικού Δημοσίου ως αντισυμβαλλόμενου συνεπούς προς τις Συμβατικές του υποχρεώσεις έναντι των επενδυτών, προτάσσεται το πολιτικό κόστος, με θύμα το Κράτος Δικαίου», υποστηρίζει η «Αττική Οδός», που σημειώνει:
«Η «Αττική Οδός Α.Ε.» έπραξε απολύτως σύννομα, εντός του πλαισίου που ορίζει η Σύμβαση Παραχώρησης κι ενημέρωσε επίσημα και έγκαιρα το Υπουργείο, με επιστολή της ήδη από τον Δεκέμβριο του 2018, για τη πρόθεση της να προβεί σε αύξηση της τιμής διοδίων σε δύο δόσεις. Οι εν λόγω αυξήσεις, οι πρώτες μετά από 13 χρόνια, αρχικά στα €3,00 την 1η Φεβρουαρίου 2019 και στη συνέχεια στα €3,30 τη 1η Αυγούστου 2019 μετατέθηκαν χρονικά για τη 1η Ιουλίου 2019 και τη 1η Ιανουαρίου 2020, αντίστοιχα, και στοιχειοθετούνται πλήρως και πέραν πάσης αμφισβήτησης από τα δικαιολογητικά στοιχεία που περιλαμβάνονται στο Χρηματοοικονομικό μοντέλο και στις Χρηματοοικονομικές αναφορές που υποβάλλονται στον Κύριο του Έργου, το Ελληνικό Δημόσιο. Άλλωστε, η αρμόδια υπηρεσία του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών, η οποία είχε ενημερωθεί, με επίσημη επιστολή από την «Αττική Οδός Α.Ε.» από τις 28/12/2018, για τις νέες τιμές, ουδέποτε είχε εκφράσει υπηρεσιακά την παραμικρή αντίρρηση ή είχε ζητήσει οποιαδήποτε διευκρίνιση ή συμπληρωματικό στοιχείο».
Και η ανακοίνωση της «Αττική Οδός Α.Ε.» καταλήγει: «Σήμερα οι μεν αυξήσεις μπορεί να οδηγούνται εξαναγκαστικά σε αναστολή, ωστόσο όταν η υπόθεση κριθεί ενώπιον της Ελληνικής Δικαιοσύνης, οι Έλληνες πολίτες – στο σύνολό τους κι όχι μόνο αυτοί που επιλέγουν να χρησιμοποιήσουν τον αυτοκινητόδρομο – θα επιβαρυνθούν πολλαπλάσια, καλούμενοι να πληρώσουν τις αποζημιώσεις που θα επιδικαστούνΗ «Αττική Οδός Α.Ε.», όπως πάντα, θα σεβαστεί τους νόμους και στο πλαίσιο άσκησης των νόμιμων δικαιωμάτων της, θα προσφύγει στη Δικαιοσύνη για να προασπίσει το έννομο συμφέρον της».

Δεν υπάρχουν σχόλια: