Κυριακή, 30 Ιουνίου 2019

Ζωγράφου: Τροχαίο ατύχημα με περιπολικό - Τι λέει η ΕΛΑΣ (βίντεο)


Ανακοίνωση απάντηση από την ΕΛΑΣ σε δημοσιεύματα και καταγγελίες συνδικαλιστών σχετικά με τροχαίο ατύχημα με περιπολικό, που συνέβη το απόγευμα του Σαββάτου στην οδό Διστόμου στου Ζωγράφου.

Όπως αναφέρει το αρχηγείο της ΕΛΑΣ το περιπολικό προερχόταν από πρόσφατο σέρβις, ενώ δεν είχε αναφερθεί καμία δυσλειτουργία, ενώ έκανε γνωστό πως έχει διαταχθεί Ένορκη Διοικητική Εξέταση για το ατύχημα και πραγματογνωμοσύνη για το όχημα.

Το ατύχημα συνέβη όταν το περιπολικό προσέκρουσε στο κράσπεδο του πεζοδρομίου με αποτέλεσμα να τραυματιστούν ελαφρά οι δύο επιβαίνοντες αστυνομικοί, οι οποίοι μεταφέρθηκαν για τις πρώτες βοήθειες στο 401 Στρατιωτικό Νοσοκομείο, όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Συνδικαλιστές της Αστυνομίας κατήγγειλαν ότι το ατύχημα οφείλεται σε πρόβλημα του οχήματος και όχι σε λάθος των αστυνομικών.

Δείτε το βίντεο από το OPEN:


Η ανακοίνωση του Αρχηγείου αναφέρει:

«Σχετικά με τροχαίο ατύχημα υπηρεσιακού οχήματος και σχόλια – δημοσιεύματα σε ενημερωτικές ιστοσελίδες που αναφέρονται σε βλάβη των φρένων του οχήματος, ανακοινώνεται ότι:

• δεν υπάρχει καμία υπηρεσιακή αναφορά σχετικά με δυσλειτουργία του οχήματος,

• την 11η Ιουνίου 2019 πραγματοποιήθηκε στο συγκεκριμένο όχημα το προγραμματισμένο service, ενώ

• το όχημα χρησιμοποιήθηκε τις προηγούμενες ημέρες, καθώς και σήμερα κατά τη διάρκεια της πρωινής βάρδιας, χωρίς να αναφερθεί οποιοδήποτε τεχνικό πρόβλημα. Ωστόσο για την ακριβή περιγραφή της κατάστασης του οχήματος, παραγγέλθηκε σχετική πραγματογνωμοσύνη.

Επιπλέον, για τη διερεύνηση των συνθηκών του τροχαίου ατυχήματος που έγινε σήμερα το απόγευμα, αλλά και των αναφερόμενων στα δημοσιεύματα, έχει διαταχθεί η διενέργεια Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης».
https://www.newsit.gr/

Διαβάστε την αρχική ανάρτηση του http://newpost.gr
Έσπασαν τα φρένα περιπολικού στου Ζωγράφου – Στο νοσοκομείο δύο αστυνομικοί

του Μιχάλη Τεζάρη 
Η κακή συντήρηση ευθύνεται για το ατύχημα

Στο 401 Στρατιωτικό Νοσοκομείο νοσηλεύονται δύο αστυνομικοί που επέβαιναν σε περιπολικό του οποίου τα φρένα έσπασαν ενώ κινούνταν στην περιοχή του Ζωγράφου.

Ήταν γύρω στις πέντε το απόγευμα του Σαββάτου 29/6 όταν τα φρένα του οχήματος έσπασαν με αποτέλεσμα ο οδηγός να αναγκαστεί να το ρίξει σε τοίχο ώστε να μην τραυματιστεί κάποιος πολίτης.

Το περιστατικό συνέβη στη συμβολή των οδών Διστόμου και Γεωργίου Ζωγράφου και πληροφορίες του Newpost.gr αναφέρουν πως η βλάβη προκλήθηκε από κακή συντήρηση του περιπολικού.

Να σημειώσουμε πως το κοντέρ του οχήματος έχει καταγράψει πάνω από 350.000 χιλιόμετρα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: