Κυριακή 30 Ιουνίου 2019

Όταν ο Όμηρος Νεοχωρίου αντιμετώπισε τον Άρη στον τελικό Κυπέλλου Ερασιτεχνών! (φωτο)


Αφιέρωμα στην τεράστια επιτυχία που κατέγραψε η «χρυσή φουρνιά» του Όμηρου Νεοχωρίου όταν έπαιξε το 1985 για πανελλήνιο τίτλο στο ΟΑΚΑ με αντίπαλο τον Αρη Θεσσαλονίκης!

Ήταν καλοκαίρι του 1985 όταν οι ποδοσφαιριστές του προπονητή Γιώργου Γαλανού, αφού είχαν αποκλείσει σπουδαίες ομάδες της εποχής έφτασαν στον τελικό του Κυπέλλου Ερασιτεχνών στο Ολυμπιακό Στάδιο με αντίπαλο τους ερασιτέχνες του Άρη Θεσσαλονίκης.

Το παραμυθένιο ταξίδι των παικτών του Όμηρου Νεοχωρίου άρχισε με την κατάκτηση του Κυπέλλου ΕΠΣΝΑ το 1985 με σκορ 4-3 απέναντι στην ΑΕ Μεσολογγίου. Έπειτα, ακολούθησε η πρόκληση του Κυπέλλου Ερασιτεχνών όπου τα αστέρια του Νεοχωρίου ξεπέρασαν τα εμπόδια του ΑΟ Σπάρτης, του Αγίου Νικολάου, του Εργοτέλη, του ΑΟ Σύρας και του Ηφαίστου Περιστερίου.

Κάπως έτσι έφτασε στον τελικό εκεί όπου κλήθηκε να αντιμετωπίσει τους ταλαντούχους ερασιτέχνες του Άρη Θεσσαλονίκης στο “Σπύρος Λούης”. Το ημερολόγιο έδειχνε Κυριακή 30 Ιουνίου 1985 και όλοι στον Όμηρο Νεοχωρίου ζούσαν γι’ αυτή την μαγική, αλλά και ιστορική στιγμή για το σύλλογο.


Οι αρχηγοί Κάκκος και Σαμώλης με τους διαιτητές του αγώνα

Δυστυχώς, το σκορ έληξε 2-1 υπέρ των “κιτρινόμαυρων” οι οποίοι αναδείχθηκαν νικητές του θεσμού. Το μοναδικό τέρμα για τον Όμηρο πέτυχε ο Ζήκος, ενώ για τον Άρη σκόραρε δυο φορές ο Μπουγιουκλής.

Ήταν μια δύσκολη επικράτηση για τον Άρη Θεσσαλονίκης που τα βρήκε σκούρα απέναντι στον μαχητικό Όμηρο Νεοχωρίου. Μπορεί οι Νιοχωρίτες να μην επέστρεψαν με την κούπα, ωστόσο γράφτηκε αυτή η μαγική πορεία στα κιτάπια του Αιτωλοακαρνάνικου ποδοσφαίρου, καθώς ο Όμηρος παραμένει ο μοναδικός σύλλογος του νομού που έφτασε μέχρι το φινάλε του Κυπέλλου Ερασιτεχνών.


Όρθιοι: Τάσος Καλύβας, Αποστόλης Ευθυμίου, Σπύρος Γκασούκας, Γιώργος Ζήκος, Πάνος Γκασούκας, Πάνος Κάκκος (αρχηγός).
Καθιστοί: Μάκης Νικολοβγένης, Σπύρος Κότσαλος, Γιώργος Παπαδημητρίου, Ανδρέας Χαραλάμπους, Κώστας Γαλάνης.


Όρθιοι: Πανόπουλος, Τσέλιος, Δημητριάδης, Παπαδόπουλος, Χρυσόπουλος, Μαζουλουξής
Καθιστοί: Σαμώλης (αρχηγός), Παπακωνσταντίνου, Τσιφλόγλου, Μπουγιουκλής, Νουφριάδης.

https://iaitoloakarnania.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom