Σάββατο 29 Ιουνίου 2019

Εκρήξεις σε ΑΤΜ: Συνελήφθη ο αρχηγός και ακόμη δυο άτομα


Συνελήφθη ο αρχηγός της σπείρας που εμπλέκεται σε πλήθος εκρήξεων με στόχο την κλοπή χρημάτων από ΑΤΜ. Πρόκειται για άτομο που έχει απασχολήσει και παλαιότερα τις αρχές για λαθρεμπόριο τσιγάρων.

Ο αρχηγός της σπείρας εντοπίσθηκε και συνελήφθη στο Μενίδι. Ο συγκεκριμένος άνδρας είχε αποφυλακισθεί τον Οκτώβριο και θεωρείται από τις αρχές ως ειδικός στις εκρήξεις.

Πώς δρούσε η σπείρα
Νωρίτερα χθες, αστυνομικοί της ασφάλειας συνέλαβαν δύο άτομα ηλικίας 19 και 31 ετών που άνηκαν στην ίδια σπείρα.

Από τα τέλη του 2018 οι εμπλεκόμενοι είχαν πραγματοποιήσει πέντε διαρρήξεις ΑΤΜ, ενώ είχαν κάνει και δύο απόπειρες,επίσης είχαν κλέψει και τέσσερα οχήματα για τους σκοπούς τους, από την Αττική και την Στερεά Ελλάδα.

Τα μέλη της ομάδας επέλεγαν ΑΤΜ που ήταν τοποθετημένα είτε σε σημεία που δεν υπήρχαν εγκατεστημένα κλειστά συστήματα βιντεοσκόπησης, είτε σε καταστήματα που ήταν απομακρυσμένα και επομένως εφοδιάζονταν με μεγαλύτερα χρηματικά ποσά.

Πριν την «επιχείρηση», μετέβαιναν αρκετές φορές στο σημείο, έλεγχαν όλους τους δρόμους για να βγάλουν «ως εναλλακτικά δρομολόγια διαφυγής», ενώ παρακολουθούσαν και τα αστυνομικά τμήματα για να υπολογίσουν τον χρόνο επέμβασης των αστυνομικών.

Τα μέλη της οργάνωσης είχαν ως «ορμητήριο» ένα σπίτι στον Ασπρόπυργο, ενώ ως «επιχειρησιακά οχήματα» χρησιμοποιούσαν συνήθως κλεμμένα αυτοκίνητα.

Στις έρευνες που πραγματοποιήθηκαν στο πλαίσιο της επιχείρησης, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 3 αυτοκίνητα, 3 μοτοσικλέτες, 2 κινητά, τηλέφωνα, χειρόγραφες σημειώσεις, 3 μασούρια εκρηκτικής ύλης με προσαρμοσμένο πυροκροτητή και βραδύκαυστο φιτίλι, πινακίδα κυκλοφορίας μοτοσικλέτας, για την οποία είχε δηλωθεί απώλεια από το κάτοχό της, καθώς και μία κάρτα SIM.
http://newpost.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom