Παρασκευή 28 Ιουνίου 2019

Θρίαμβος του Χρήστου Βολικάκη - Χρυσό μετάλλιο στο Μινσκ (φωτο & βίντεο)


Χρυσό μετάλλιο για την Ελλάδα, το δεύτερό της μετά την επιτυχία της Άννας Κορακάκη,χθες στο Μίνσκ στους 2ους Ευρωπαϊκούς αγώνες στο αγώνισμα σκρατς της ποδηλασίας.

Πρωταγωνιστής αυτή τη φορά ο Χρήστος Βολικάκης στην ποδηλασία ύστερα από συγκλονιστική εμφάνιση σε όλη τη διάρκεια του αγώνα σκρατς που διήρκεσε συνολικά 17 λεπτά και 57 δευτερόλεπτα στις 60 στροφές του στη πίστα.

Ο Έλληνας 31χρονος Ελληνας πρωταθλητής αιφνιδίασε τους αντιπάλους του με έξυπνη τακτική και στις δυο τελευταίες στροφές της πίστας ανέπτυξε ξαφνικά τη μέγιστη ταχύτητα και άντεξε στην επίθεση του Πολωνού Προκοπίτσιν που έφθασε τη διαφορά τους σε μισή ρόδα.Το χάλκινο μετάλλιο κατέκτησε ο Κάραλιοκ από τη Λευκορωσία.

Ο Χρήστος Βολικάκης, που ξεκίνησε ποδηλασία το 2003 και έχει προπονητή τον Δημήτρη Χίο, ήταν από τα φαβορί για τη κατάκτηση ενός μεταλλίου στο αγώνισμα του σκράτς και φρόντισε να επιβεβαιώσει με τον καλύτερο τρόπο τα προγνωστικά.


Είναι το έβδομο μετάλλιο της Ελλάδας στη διοργάνωση, τα δύο από τα οποία είναι χρυσά και αναμένεται και συνέχεια μέχρι και την Κυριακή, που πέφτει η αυλαία.

Ο Βολικάκης αγωνίζεται σήμερα στην κούρσα πόντων και σκοπεύει σε μια νέα διάκριση.


Την απονομή του χρυσού μεταλλίου πραγματοποίησε το μέλος της ΔΟΕ Σπύρος Καπράλος, που επέστρεψε μόλις σήμερα το μεσημέρι από τη Λωζάνη, όπου εκλέχθηκε νέο μέλος της. Ήταν η πρώτη του απονομή ως μέλος της ΔΟΕ.

Με το χρυσό μετάλλιο του Βολικάκη η Ελλάδα ανέβηκε στην 17η θέση του πίνακα μεταλλίων ανάμεσα σε 50 χώρες.



«Είναι φοβερό το συναίσθημα της νίκης. Στους τελευταίους αγώνες μου κατάλαβα ότι είμαι σε πολύ καλή κατάσταση, αλλά στην ποδηλασία παίζουν ρόλο πολλοί αστάθμητοι παράγοντες. Ήρθα στο Μίνσκ, πίστεψα στον εαυτό μου και ήρθε το χρυσό μετάλλιο. Μου έδωσε αυτοπεποίθηση και ο Πρόεδρος της ΕΟΕ Σπύρος Καπράλος λίγο πριν τον αγώνα, αλλά αγχώθηκα και λίγο. Είδα Έλληνες στην κερκίδα και πήρα τρομερό κουράγιο στη διάρκεια της κούρσας» είπε ο Έλληνας πρωταθλητής του Ποδηλατικού Συλλόγου Βόλου.

Στην ενόργανη γυμναστική ο Νίκος Ηλιόπουλος κατάφερε να προκριθεί στον μεγάλο τελικό του Σαββάτου στο σύνθετο ατομικό.

https://hoc.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom