Κυριακή, 30 Ιουνίου 2019

Στα μανταλάκια "κρέμασε" η ΑΑΔΕ τους μεγαλοοφειλέτες του Δημοσίου - Δείτε τις νέες λίστες

Αντί για την διαπόμπευση των μεγαλοοφειλετών θα προτιμούσαμε να μας ενημερώσει η ΑΑΔΕ πόσα χρήματα εισέπραξε από τα προηγούμενα "κρεμάσματα". Καλή η στάχτη στα μάτια του λαουτζίκου,αλλά αν τα ταμεία παραμένουν άδεια ποιό το όφελος;
Ζείδωρον

Στη δημοσιότητα οι νέες λίστες της ΑΑΔΕ με τους μεγαλοοφειλέτες του
ελληνικού Δημοσίου,που χρωστάνε από 150.000 ευρώ και πάνω και ΔΕΝ προχωρούν σε ρύθμιση των οφειλών τους.

Συγκεκριμένα, η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων δημοσιοποίησε ονόματα και ΑΦΜ φυσικών και νομικών προσώπων με:

α) βασική ληξιπρόθεσμη οφειλή προς το Δημόσιο ανά φυσικό πρόσωπο που υπερβαίνει το ποσό των εκατόν πενήντα χιλιάδων (150.000) ευρώ και η καταβολή της καθυστερεί για χρονικό διάστημα μεγαλύτερο του έτους κατά την ημερομηνία άντλησης των στοιχείων αυτών από τα πληροφοριακά συστήματα Φορολογίας (TAXIS) και Τελωνείων (ICISnet).

β) βασική ληξιπρόθεσμη οφειλή από εισφορές κοινωνικής ασφάλισης προς τον Ε.Φ.Κ.Α. ανά φυσικό πρόσωπο που υπερβαίνει το ποσό των εκατόν πενήντα χιλιάδων (150.000) ευρώ και η καταβολή της καθυστερεί για χρονικό διάστημα μεγαλύτερο του έτους κατά την ημερομηνία άντλησης των στοιχείων αυτών από το πληροφοριακό σύστημα (ΟΠΣ/ΙΚΑ-ΕΤΑΜ) του Κέντρου Είσπραξης Ασφαλιστικών Οφειλών (Κ.Ε.Α.Ο.).

Στις λίστες φιγουράρουν πάλι πτωχευμένες επιχειρήσεις ή εταιρίες που έχουν βάλει λουκέτο εδώ και χρόνια, όπως η Ακρόπολις Χρηματιστηριακή, η Ολυμπιακή, η Sprider κ.α. δείγμα του παραλογισμού του συστήματος, που τελικά διατηρεί εν ζωή χρέη άνω των 104 δισ ευρώ, ενώ στην πραγματικότητα είναι είναι ζήτημα αν είναι εισπράξιμα τα 20 δισ.

Ακολουθούν οι λίστες με τα ονόματα των μεγαλοοφειλετών του Δημοσίου:

Δείτε ΕΔΩ τις λίστες με τις ληξιπρόθεσμες οφειλές φυσικών προσώπων προς Δημόσιο και ΕΦΚΑ 

Δείτε ΕΔΩ τις λίστες με τις ληξιπρόθεσμες οφειλές νομικών προσώπων και οντοτήτων προς Δημόσιο και ΕΦΚΑ 

Δεν υπάρχουν σχόλια: