Παρασκευή 28 Ιουνίου 2019

Βαγγέλης Γιακουμάκης: Η απόφαση του δικαστηρίου και οι δηλώσεις του πατέρα του και των δικηγόρων (βίντεο)


Ανακοινώθηκαν οι ποινές των κατηγορουμένων στην δίκη για τον θάνατο του Βαγγέλη Γιακουμάκη. "Μετά την σημερινή απόφαση ο γιος μου θα είναι καλύτερα" είπε ο πατέρας του αδικοχαμένου σπουδαστή.

Αναλυτικά οι ποινές που επιβλήθηκαν. Τι προβλέπεται για τους τρεις ανήλικους κατηγορούμενους.


Το δικαστήριο έκρινε ένοχους τους 8 από τους 9 κατηγορούμενους.Οι 3 από τους 8 καταδικασθέντες οι οποίοι ήταν ανήλικοι, καταδικάστηκαν σε 150 ώρες κοινωνικής εργασίας, που πιθανότατα θα εκτίσουν σε δομή της Κρήτης.Σους υπόλοιπους 5 καταδικασθέντες επιβλήθηκε συνολική ποινή φυλάκισης 36 μηνών.

Η ποινή στους πέντε ενήλικες Κρητικούς επιβλήθηκε χωρίς αναστολή ενώ είναι εξαγοράσιμη προς 5 ευρώ την ημέρα με ανασταλτικό χαρακτήρα στην έφεση.


Το «ευχαριστώ» του πατέρα του μετά την ανακοίνωση της απόφασης
«Νιώθω την ανάγκη να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλον τον κόσμο, αν με ένα ευχαριστώ μπορώ να καλύψω όλη αυτήν την αγάπη και τον σεβασμό που έχουμε λάβει όλα αυτά τα χρόνια. Για τον Βαγγέλη μου δεν ντρέπομαι. Για την Κρήτη δεν ντρέπομαι. Η Κρήτη έχει παλικάρια και η εικόνα που αποδείχτηκε στο δικαστήριο δεν έχει να κάνει με τα παλικάρια της Κρήτης», ήταν το μήνυμά του.

Όπως είπε χαρακτηριστικά ο δικηγόρος της οικογένειας Γιακουμάκη: «Οι γονείς σήμερα ξέρουν πως ο Βαγγέλης εκεί που είναι, θα είναι καλύτερα.Τα τραύματά της βέβαια η οικογένεια θα τα κουβαλά για μια ολόκληρη ζωή, αφού το παιδί τους δεν ξαναγυρίζει πίσω …».



Συνήγορος κατηγορούμενου: Ιδιαίτερα αυστηρή η απόφαση
Η Ιωάννα Τσιρίκα, συνήγορος ενός εκ των κατηγορουμένων στη δίκη Βαγγέλη Γιακουμάκη σε δηλώσεις στα ΜΜΕ αναφερόμενη στη σημερινή απόφαση του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Ιωαννίνων, επισήμανε πως ήταν ιδιαίτερα αυστηρή, παρόλο που κατά τη διάρκεια όλων συνεδριάσεων οι μαρτυρίες που ακούστηκαν στη δικαστική αίθουσα ήταν αόριστες και με πολλές αντιφάσεις.

Η κ. Τσιρίκα υπογράμμισε μεταξύ άλλων ότι οι περισσότερες «σκληρές» κατηγορίες δεν υφίσταται πλέον και έχουν απομείνει οι κατηγορίες για απλές ή ελαφρές σωματικές βλάβες ,ενώ εξέφρασε την αισιοδοξία της για μια καλύτερη απόφαση στο Εφετείο.

«Ίσως να έχουμε και αθωωτική απόφαση στο Εφετείο» είπε από την πλευρά της η κ. Βασιλική Καλλίδου ακόμη μια συνήγορος ενός εκ των κατηγορουμένων.


Πηγή: epirus-tv-news ,"Μαζί σου"& "Αλήθειες με τη Ζήνα"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom