Σάββατο 29 Ιουνίου 2019

Δεύτερο χρυσό μέσα σε 24 ώρες ο Χρήστος Βολικάκης στο Μινσκ (φωτο & βίντεο)

Το δεύτερο χρυσό μετάλλιο, μέσα σε 24 ώρες, πανηγύρισε χθες Παρασκευή 28/6 στους 2ους Ευρωπαϊκούς Αγώνες του Μινσκ ο Ελληνας πρωταθλητής Χρήστος Βολικάκης.


Μετά το χρυσό στο σκρατς την Πέμπτη 27/6, ο 31χρονος πρωταθλητής της ποδηλασίας πήρε την πρώτη θέση και στον αγώνα πόντων με 45 βαθμούς, έναντι 38 του Ολλανδού Γιάν Βίλεμ.

Ο Έλληνας πρωταθλητής ακολούθησε μια πανέξυπνη τακτική, που αποσκοπούσε στο να παραμένει συνεχώς δίπλα στον Ολλανδό αντίπαλό του και στα επιμέρους φίνις φρόντιζε να τον προσπερνά χάρη στα πολύ δυνατά πόδια του.

Στην 3η θέση και στο χάλκινο μετάλλιο έμεινε ο Ρώσος Μουχομεντιάροφ.

Δηλώσεις του Χρήστου Βολικάκη για το δεύτερο χρυσό

Αμέσως μετά τη νέα νίκη του, το δεύτερο χρυσό μετάλλιό του, ο Χρήστος Βολικάκης δήλωσε:

«Είναι μια πολύ σημαντική νίκη που μου δίνει τεράστια ώθηση στο δρόμο για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκυο. Ακόμα δεν μπορώ να πιστέψω ότι κέρδισα δεύτερο χρυσό μετάλλιο. Ήθελα βέβαια ένα μετάλλιο αλλά δεν ήξερα βέβαια αν θα ήταν πάλι χρυσό.

Δεν έχω συνηθίσει να τρέχω με κερκίδα και η βοήθεια των Ελλήνων ήταν τρομερή. Έπαιρνα κουράγιο συνέχεια, σε κάθε στροφή του αγώνα. Έχω δύο αγωνίσματα αύριο και μεθαύριο και θα το γιορτάσω στο φινάλε της Κυριακής. Τώρα ύπνος και ξεκούραση».

Δείτε φωτο και βίντεο από την μεγάλη επιτυχία του Χρήστου Βολικάκη







Με αυτό το μετάλλιο η Ελλάδα έφτασε τα 8 στη διοργάνωση, εκ των οποίων τα τρία είναι χρυσά (2 από τον Βολικάκη κι ένα από την Κορακάκη στην σκοποβολή).

Στη προηγούμενη διοργάνωση, που διεξήχθη στο Μπακού του Αζερμπαϊτζάν το 2015, η Ελλάδα είχε κατακτήσει 9 μετάλλια, με μόνο ένα χρυσό, εκείνο του Λευτέρη Πετρούνια στους κρίκους.

https://hoc.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom